FEATUREDΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συνάντηση εργασίας του Μάνου Κόνσολα με τον Περιφερειάρχη Γ.Χατζημάρκο

Συναντήσεις εργασίας είχε σήμερα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  και στο Δήμο Ρόδου ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας με τον  Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και το δήμαρχο Ρόδου κ, Αντώνη Καμπουράκη.

Στην συνάντηση στην Περιφέρεια  έγινε συζήτηση για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν που ήταν εξαιρετικά δύσκολη αλλά τα αποτελέσματα της οποίας θα αποτελέσουν το εισιτήριο για το καλοκαίρι του 2021 και για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης  με αφορμή την νομοθετική ρύθμιση που προωθεί ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο κ.Κόνσολας εξήρε την προσπάθεια του Περιφερειάρχη στον τουρισμό χαρακτηρίζοντας τον πρωταθλητή στον  τουρισμό. Εξίσου καλά λόγια  είπε και ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος για το έργο του Μάνου Κόνσολα, στον τουρισμό για την καλή συνεργασία που έχουν και τον αγώνα για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης.

«Αισθάνομαι ασφαλής στην ΠΝΑΙ   Περιφερειάρχη πρωταθλητή  στον τουρισμό που οδήγησε  το Νότιο Αιγαίο  σε δείκτες που δίνουν την αίσθηση και τη βεβαιότητα   ότι θα διατηρήσουμε τα κεκτημένα και  θα προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά.  Είχαμε την πιο δύσκολη χρονιά στην τουρισμό . Προσπαθήσαμε και διαχειριστήκαμε μια   κατάσταση δύσκολη. Στην πολιτική όμως  όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα . Και το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε θετική  εξέλιξη  μέσα από τη συνεργασία του υπουργείου τουρισμού με τον Γιώργο Χατζημάρκο και τους συνεργάτες του. Αποφύγαμε τα χειρότερα και  καταφέραμε να ορθοποδήσουμε την τουριστική οικονομία σε ένα βαθμό που να πιστεύουμε πως του χρόνου τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα. Απόλυτη ασφάλεια στην χώρα δεν υπάρχει. Ο κορονοιός είναι ακόμη ανάμεσα μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους  τους επιχειρηματίες  στον τουρισμό αλλά   και τους παράγοντες της δημόσιας υγείας  γιατί τηρήθηκαν τα μέτρα και συνεχίζουμε να στέλνουμε το μήνυμα του ασφαλούς προορισμού στα Δωδεκάνησα και στη  Ρόδο. Αυτό είναι το μήνυμα και για την επόμενη σεζόν», δήλωσε ο κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε επίσης στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως η Ελλάδα συνεχίζει να είναι η πιο δημοφιλής χώρα για τουρισμό την επόμενη χρονιά .

«Αυτό σημαίνει πως πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε ξανά και να τα καταφέρουμε.Με τον Γιώργο Χατζημάρκο συζητήσαμε  για τις παθογένειες της φετινής σεζόν.  Πολύ σωστά επισήμανε  διάφορα στοιχεία που πρέπει να ενσωματώσουμε στην κυβερνητική πολιτική  για να αποφύγουμε κάποια προβλήματα  στη διαχείρισης της κρίσης», τόνισε ο κ. Κόνσολας.

«Είμαστε  εδώ  και οι δύο με τον  Περιφερειάρχη για τον τουρισμό .Στο υπουργείο τουρισμού υπάρχει σχέδιο ρεαλιστικό και βιώσιμο για τον τομέα», είπε ο υφυπουργός που αναφέρθηκε στο σχέδιο που έχει σταλεί στην επιτροπή  Πισσαρίδη.

«Ταυτιζόμαστε απόλυτα όλοι σε ότι αφορά τα κονδύλια που πρέπει να απορροφήσουμε από αυτά που είναι διαθέσιμα για το Νότιο Αιγαίο», ανέφερε ο υφυπουργός.

Ο κ. Κόνσολας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την στήριξη στην προσπάθεια του για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης.

.

Σε ότι αφορά τη συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο  τόνισε :

«Είχα την ευκαιρία  να συνομιλήσω με τους εκπροσώπους του ΕΚΡ για τα επιδόματα ανεργίας και όλα τα προβλήματα . Κατέθεσα την πρόθεση της κυβέρνησης και επανέλαβα αυτό  που είπε ο πρωθυπουργός από τη Ρόδο ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο. Θα στηρίξουμε τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τις οικογένειες τους με υπευθυνότητα και σεβασμό»

Ο κ. Κόνσολας τόνισε πως  επίκειται επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού στη Ρόδο.

«Θα έρθουμε στη Ρόδο με τη ηγεσία του   υπουργείου Τουρισμού για να εξετάσουμε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον τομέα» τόνισε.

Με αφορμή την αυριανή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο κ. Κόνσολας τόνισε:

«Ατενίζοντας από το γραφείο του περιφερειάρχη τη φρεγάτα Αιγαίο επιτρέψτε μου να εκφράσω το σεβασμό στις Ένοπλές Δυνάμεις που έχουν  ξεχωριστή παρουσίας στην περιοχή . Στη γειτονική μας χώρα να εκφράσω την επιθυμία   ο λαός της να συνετίσει την ηγεσία της. Να αφήσει τα επικίνδυνα παιχνίδι. Αισθανόμαστε ασφαλής».

Λαμβάνοντας το  λόγο στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Νοτίου
Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος τόνισε:

«Σήμερα είχαμε μια συνεργασία με τον υφυπουργό Τουρισμού κ

Μάνο Κονσόλα κυρίως για τον τουρισμό στην περιοχή μας . Ήμαστε σε μια χρονιά όπου πρωτοφανείς καταστάσεις ήταν στο προσκήνιο. Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις και φαινόμενα που  δεν έχουν απαντηθεί ξανά στον τουρισμό . Παρά το γεγονός ότι είμαστε  στα τέλη Οκτωβρίου και δεν έχει κλείσει η σεζόν εμείς κάνουμε την αποτίμηση. Μια αποτίμηση που κατά γενική ομολογία είναι απολύτως θετική για την περιοχή μας και για τα νησιά μας. Και αυτό  δεν ήρθε ούτε από τύχη ούτε από συγκυρία. Όλοι οι τουριστικοί προορισμοί, θα ήθελαν να είχαν πετύχει αυτό το επίπεδο ροών και διαχείρισης που πετύχαμε εμείς;. Αυτό έγινε με τη συνεργασία όλων των δυνάμεων του τόπου. Έγινε με  το κτίσιμο ενός πάρα πολύ καλού σχεδίου που αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα του. Είναι ωραία τα λόγια αλλά τα αποτελέσματα είναι αυτά που διαμορφώνουν την τελική εικόνα. Και είμαστε και σε μια περίοδο κατά την οποία σχεδιάζουμε σκεπτόμαστε την επόμενη χρονιά. Το 2021 θα είναι πάρα πολύ δύσκολο και ψάχνουμε τα στοιχεία που θα μας δώσουν τη δύναμη να πούμε διεκδικώντας καλύτερα αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Όσο για το εισιτήριο που θα οδηγήσει με ασφάλεια τα νησιά στην θερινή σεζόν του 2021 είναι τα φετινά αποτελέσματα όπως τόνισε.

« Το πρώτο στοιχείο αισιοδοξίας για το 2021 δεν είναι ούτε το εμβόλιο ούτε τα μηνύματα από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα ούτε η κατάσταση σε όλες τις άλλες χώρες από τις οποίες αντλούμε επισκέπτες. Το πιο αισιόδοξο στοιχείο για το 2021 είναι οι ίδιες οι επιδόσεις του 2020 για μας. Αυτές  πρέπει να διαφυλάξουμε. Ήταν ένα αποτέλεσμα που ήρθε μέσα από την εξαιρετική συνεργασία τη συνεννόηση και συνένωση των δυνάμεων σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Να ευχαριστήσω τον Μάνο Κονσόλα γιατί όλο αυτό το διάστημα έχουμε Μια σταθερή επικοινωνία και πάρα πολλά θέματα που μπορεί να έκαναν μήνες να αντιμετωπιστούν σε άλλες εποχές τώρα  με ένα τηλέφωνο λυνόντουσαν  απλά. Αυτή είναι η εικόνα μιας Ελλάδας που μας έκανε και συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους. Αυτά τα αποτελέσματα πρέπει να στηρίξουμε και να αναδείξουμε.  Όμως εδώ  μόνο θα βρείτε φωνές ακραίες και υστερικές που προσπαθούν να μηδενίσουν όλο αυτό τον αγώνα που έδωσε η κυβέρνηση και τα τοπικά στελέχη, ο πρώτος και δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκηση τουριστικοί φορείς εργαζόμενοι και κοινωνία. Δεν είναι ατομικό αποτέλεσμα αλλά αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς», τόνισε.

Εν συνεχεία ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στη νομοθετική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης  και τόνισε πως στηρίζει τον αγώνα του Μανου Κόνσολα.

«Επιπλέον  είναι σε εξέλιξη διαδικασία νομοθετικής μεταρρύθμισης σε ότι αφορά την τουριστική εκπαίδευση. Το  υπουργείο τουρισμού και ο υφυπουργός έχουν  κάνει  πολύ μεγάλη τομή στα ζητήματα τουριστικής εκπαίδευσης την οποία  στηρίζουμε απόλυτα και θεσμικά και σε κεντρικό επίπεδο γιατί είναι τομή στα εκπαιδευτικά ζητήματα της χώρας. Είναι και μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα και τον τουρισμό. Ειδικότερα για μας που έχουμε αυτή την πάρα πολύ πλούσια ιστορία στην τουριστική εκπαίδευση», τόνισε.

«Το διάστημα που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ δύσκολο. Στην Ευρώπη εντοπίζεται η αγωνία στο υγειονομικό κομμάτι. Εμείς έχουμε, καλά αποτελέσματα. Να ξέρετε η διατήρηση τους είναι πάρα πολύ δύσκολη και πρέπει να δείξουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας.  Έτσι θα διατηρήσουμε τα καλά αποτελέσματα που σε κάποιους συμπατριώτες μας δεν αρέσουν αλλά  είναι παράδειγμα που ζηλεύουν άλλες χώρες. Σε καλωσορίζω  Μάνο Κόνσολα στην Περιφέρεια Να ευχηθώ να μη γιορτάσουμε έτσι ξανά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου . Είμαστε στο πλευρό σου για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τον τόπο μας» , είπε κλείνοντας τη συνέντευξη ο Περιφερειάρχης.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *