FEATUREDΠΑΙΔΕΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωση του Χ . Κόκκινου για τα ζητήματα που έθεσαν πρόσφατα οι γονείς των μαθητών

Κριτική  ασκεί με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή το δελτίο τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα προσφάτως από την ΠΝΑΙ ως απάντησε στα ζητήματα που έθεσαν οι γονείς των μαθητών που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Στην ανακοίνωση του ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος αναφέρει τα ακόλουθα:

Ένα ακόμη θλιβερό και κακόγουστο  επεισόδιο με πρωταγωνιστές στελέχη της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου παρακολουθούμε τις τελευταίες  ημέρες. Με αλαζονεία και θράσος κατηγορούν ως ” υποκινούμενες” κινητοποιήσεις γονέων με αίτημα την βελτίωση της παρεχομένης δημόσιας εκπαίδευσης!

Στελέχη της Περιφερειακής Αρχής της Π.Ν.Α.  που απουσιάζουν συνεχώς από κοινωνικούς αγώνες , η “καθεστωτική  παρωπίδα” τους ωθεί σε υβρεολόγιο  και χυδαιότητες  και  εμποδίζει την  υπεύθυνη  πολιτική στάση και το διάλογο.

Στους  “υποκινούμενους” που απεργούν  χάνοντας το μεροκάματο τους, διαδηλώνουν γιατί αγωνιούν για το μέλλον το  παιδιών  τους και θέλουν καλύτερη δημόσια παιδεία ο κ.Χατζημαρκος και  τα στελέχη του που “επιστρατεύονται”να εμφανίσουν το”  μαυρο ” σε” άσπρο ” δεν απάντησαν γιατί:

-δεν εφαρμόστηκε η δίχρονη προσχολική αγωγή σε όλα τα νησιά μας διότι δεν υπήρχαν  σχολικές κτιριακές υποδομές

– κανένα καινούργιο σχολικό συγκρότημα δεν δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια που ηγούνται στην Περιφέρεια Νοτιου Αιγαίου (Π.Ν.Α.) σε νησιά  με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων*

-στη Ρόδο ,την μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Π.Ν.Α. ,τα περισσότερα σχολικά κτίρια είναι παλαιά και  δεν υπάρχει πρόγραμμα δημιουργίας νέων υποδομών.Οι συντηρήσεις αναγκαίες αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα.

-Μόνο (!)  οχτώ (8)σχολικά συγκροτήματα χρηματοδοτήθηκαν από το τρέχον  ΕΣΠΑ από τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή και  δεν λειτουργούν όλα  ακόμα ..

– δεν ακούν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών  για περαιτέρω χρηματοδότηση της μεταφοράς τους που θα λύσει προβλήματα που και λόγω covid/19 μεγαλώνουν…

-Οι  “προσφιλείς τους” προγραμματικές συμβάσεις με δήμους της περιοχής μας για επισκευή σχολικών κτιρίων γιατί δεν υλοποιήθηκαν οι περισσότερες μέχρι τώρα…

-δεν σχεδίασαν με τους δήμους (ιδιαίτερα αυτούς που δεν έχουν καλά στελεχωμένες   τεχνικές υπηρεσίες ) έργα για σχολικές μονάδες ενώ η Π.Ν.Α είχε τα  διαθέσιμα χρήματα.

Η παιδεία είναι το μέλλον του τόπου και ο δημόσιος  χαρακτήρας της εμπνέει και  κινητοποιεί αυτούς που  πιστεύουν και στηρίζουν το κοινωνικό κράτος…

Σίγουρα δεν περιμένει στήριξη  από “επαγγελματίες” συκοφάντες , άτομα που βλέπουν την εκπαίδευση των νέων ως επιχείρηση ή επιδιώκουν (με κάθε τρόπο…)  να  “κολλήσουν  παραταξιακά  ένσημα “για να  γίνουν ή να κρατήσουν τη θέση του αντιπεριφερειάρχη  λοιδορώντας αυτούς που έχουν πρόταση και συνεπή πολίτικη  παρουσία.

*Υποχρεωνόμαστε  να θυμίσουμε ότι  σχολικό συγκρότημα που είχε εγκαινιάσει…. στην Κέα (νησί με πληθυσμό  κάτω των 3.100 κατοίκων ) τον Σεπτέμβριο του 2014(!)  δηλαδή μόλις λίγων ημερών Περιφερειάρχης ο κ.Χατζημάρκος ,  ήταν δημιούργημα  -με συλλογική προσπάθεια- προκατόχων του όπως.. και στο  Δ.Δ.  Ιαλυσού της Ρόδου το ίδιο χρονικό διάστημα  ……

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *