FEATUREDΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Α. Καμπουράκης: Σήμερα ο Αρχάγγελος θυμάται και τιμά τον Δημήτρη Κρεμαστινό

Τον αείμνηστο Δημήτρη Κρεμαστινό Καθηγητή Ιατρικής, Υπουργό και Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων τίμησε σήμερα ο Αρχάγγελος .

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε  η Τοπική Κοινότητα Αρχαγγέλου, η Δημοτική Ενότητα και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσωπεί  η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη.

Παρουσία και της συζύγου  κ. Τζένης Κρεμαστινού του Περιφερειάρχη  κ Γιώργου Χατζημάρκου του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη του αντιδημάρχου κ. Γιώργου Πατσάη αντιδημάρχων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων , εκπροσώπων των πολιτικών αρχών του τόπου και των κατοίκων που τόσο αγαπούσε  και τιμούσε με τους αγώνες του ο Δημήτρης Κρεμαστινός,  έγινε σήμερα το απόγευμα  η ονοματοδοσία του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου σε «Δημήτρης Κρεμαστινός». Ακολούθησαν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του 1ου Δημοτικού Σχολείου, δωρεά της συζύγου του αείμνηστου καθηγητή.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα το ήθος   και τις αξίες που υπηρέτησε με τόσο πάθος ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Στην ομιλία του ο κ. Αντώνης Καμπουράκης τόνισε τα ακόλουθα :

Σήμερα ο Αρχάγγελος, Θυμάται, και Τιμά. Θυμάται και τιμά το παιδί, που μεγάλωσε κάτω από το Φώς του και γαλουχήθηκε με τις αξίες αυτού του τόπου: ώστε να διαπρέψει στη ζωή, ως ένας αληθινά σημαντικός άνθρωπος.

Ο Αρχάγγελος θυμάται και τιμά τον Δημήτρη Κρεμαστινό. Τον Τζίμη, όπως τον αποκαλούσαμε οι αμέτρητοι φίλοι του στη Ρόδο, τον πολιτικό και τον επιστήμονα, που απέδειξε με τη ζωή του τι σημαίνει Ροδίτικο Πνεύμα. Πάντα μπροστά, πάντα ψηλά, πάντα με έγνοια για τον συνάνθρωπο, και με λατρεία για τη Ρόδο, και τα Δωδεκάνησα.

Το να είσαι άξιος, να σώζεις ζωές είναι μεγάλη ευλογία. Και με αυτή την ευλογία, ο Δημήτρης Κρεμαστινός διένυσε μια διαδρομή αξιών και ήθους, κι έζησε μια ζωή προσφοράς, γεμάτη απλότητα και καλοσύνη, έχοντας στο πλευρό του, ακούραστη σύντροφο, την Τζένη.

Αυτό το διήμερο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης, του Δημήτρη Κρεμαστινού, από την τοπική κοινωνία του Αρχαγγέλου, με επίκεντρο τις δυο πιο σημαντικές προτεραιότητες, την Υγεία και την Παιδεία, είναι μια συμβολική ανταπόδοση, της μεγάλης συνεισφοράς του Δημήτρη Κρεμαστινού και στη Χώρα, και στον Τόπο μας.

Έφυγε πρόωρα από κοντά μας, και μάλιστα μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες, που έχει διαμορφώσει παγκοσμίως η πανδημία. Είχε πολλά ακόμη να δώσει και στον Τόπο και στη Δημοκρατία.

Ωστόσο ο Τζίμης, ο άνθρωπος που μας έκανε, περήφανους που είμαστε συμπατριώτες του, είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι, της συλλογικής μνήμης, του τόπου μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα, και εμείς, και οι γενιές που θα έρθουν μετά από εμάς, ως έναν από τους πιο Γνήσιους Σύγχρονους Εκφραστές του Ροδίτικου Πνεύματος. Του πνεύματος της Προόδου και της Διάκρισης των ανοιχτών οριζόντων και της Ελευθερίας, της Προσφοράς και της Αλληλεγγύης.

Αυτό το πνεύμα έχουμε σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ανάγκη για να εργαστούμε με την ίδια ευθύνη, και με την ίδια δύναμη, ώστε να ξεπεράσουμε τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών, και να βγούμε νικητές. Αυτό μας δίδαξε με τη ζωή του, και ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Η επιτυχία είναι νοοτροπία.

Με αυτή την αυτοπεποίθηση που μας χαρίζουν, οι κορυφαίες προσωπικότητες του τόπου μας, όπως ο Δημήτρης, προχωράμε μπροστά. Βελτιώνουμε την καθημερινότητα, και ενισχύουμε τις υποδομές μας. Η ονοματοδοσία στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, είναι μια υπόμνηση του ζωτικού ρόλου, που παίζουν οι δομές υγείας, και ειδικά σήμερα, απαιτούν το ίδιο ενδιαφέρον, και την ίδια στήριξη, που έτυχε ο τομέας της υγείας, επί υπουργίας του Δημήτρη Κρεμαστινού. Με ευθύνη πρέπει πάντα να κοιτάμε κατάματα το μέλλον.

Όπως έκανε κι εκείνος. Το μέλλον, είναι πάντα πιο κοντά, απ’ όσο πιστεύουμε εμείς, και γι’ αυτό πρέπει να ενώνουμε δυνάμεις, και να συνεργαζόμαστε, για να είναι καλύτερο.

Το μέλλον των παιδιών της Ρόδου, και του Αρχαγγέλου, το μέλλον των παιδιών του 1ου Δημοτικού Σχολείου, που θα έχουν, χάρη στον Τζίμη και την Τζένη μια νέα, Υπέροχη Βιβλιοθήκη.

Ευχαριστούμε την Υφυπουργό Παιδείας, Κυρία Σοφία Ζαχαράκη, για την Τιμητική Παρουσία της, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση. Η Παιδεία και τα Παιδιά, είναι το αύριο του νησιού μας και το γεγονός πως είστε δίπλα μας, μας γεμίζει όλους με αισιοδοξία.

Κι αν ο Τζίμης μας βλέπει από ψηλά θα είναι κι εκείνος γεμάτος χαρά, που ακολουθούμε τα χνάρια του κι εργαζόμαστε συστηματικά, και μεθοδικά, για να κάνουμε τη Ρόδο κάθε μέρα καλύτερη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *