FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΥΚΛΑΔΕΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Χρήστος Μπάρδος: «Δεν δεχόμαστε την στοχοποίηση της Περιφέρειας που επιχειρείται από την Ένωση Συλλόγων Γονέων των μαθητών σχολικών μονάδων της Ρόδου»

Είναι λυπηρό κάποιοι να χρησιμοποιούν τους μαθητές για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες
Η πρώτη και μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα με πρόγραμμα συντήρησης σχολείων, παρότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της, στοχοποιείται με κίνητρα πολιτικά
Δήλωση – απάντηση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου, εκπαιδευτικού Χρήστου Μπάρδου, στην Ένωση Συλλόγων Γονέων των μαθητών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Ενιαίων Λυκείων και ΕΠΑΛ του Δήμου Ρόδου:
Η σημερινή παρουσία στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των μαθητών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Ενιαίων Λυκείων και ΕΠΑΛ του Δήμου Ρόδου, δυστυχώς δεν συμμετέχει στη λύση των προβλημάτων που επικαλείται, υιοθετώντας καταγγελτική ρητορική.
Έγινε κάτι περισσότερο από προφανές, ότι υποκινήθηκε από πολιτικά κίνητρα, όταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η μοναδική Περιφέρεια της χώρας, που κατάφερε να εξασφαλίσει πόρους για ένα διακριτό πρόγραμμα συντήρησης και επισκευής σχολικών μονάδων των Δήμων σε όλα τα νησιά της παρότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της. Από τα κονδύλια αυτά, ένα σημαντικό μέρος έχει ήδη αξιοποιηθεί από τους κατά τόπους Δήμους για την βελτίωση των σχολικών υποδομών. Μόνο για το νησί της Ρόδου έχουν διατεθεί 1.200.000 ευρώ, από τα οποία μένει αδιάθετο από τον αρμόδιο να προβεί σε συμβάσεις Δήμο Ρόδου, το ποσό των 600.000 ευρώ.
Το γεγονός αυτό, δεν στάθηκε ικανό να αποτρέψει τους εκπροσώπους της Ένωσης Συλλόγων από το να κατηγορήσουν ευθέως την Περιφέρεια για την κατάσταση των σχολικών μονάδων, αγνοώντας εσκεμμένα ή μη, την παραπάνω παρέμβαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο ζήτημα της σχολικής στέγης.
Ομοίως, κατηγόρησαν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, παρότι τους έγινε απολύτως σαφές ότι η Περιφέρεια έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες που της παρέχει ο νόμος, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των μαθητών ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ρόδου και των όλων εν γένει των νησιών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.
Έγινε σαφές ότι η Περιφέρεια στο πλαίσιο του πεδίου παρέμβασης που της επιτρέπει ο νόμος, έχει κατορθώσει να υπερδιπλασιάσει τους διαθέσιμους πόρους για τη μεταφορά των μαθητών.
Τίποτε από τα παραπάνω δεν θεωρήθηκε επαρκές από τους εκπροσώπους της Ένωσης, που υποκινούμενοι εμφανώς από πολιτικά κίνητρα, προσπάθησαν να μηδενίσουν και να ακυρώσουν τις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής.
Είναι λυπηρό κάποιοι να χρησιμοποιούν τις ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους για να αντιπαρατεθούν στον μοναδικό σύμμαχο που αποδεδειγμένα έχουν.
Συμπεριφορές ατόμων και στάσεις εκπροσώπων συλλογικών φορέων όπως αυτές των οποίων γίναμε μάρτυρες σήμερα το μεσημέρι, δεν μας πτοούν. Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε το χρέος μας , απέναντι στη σχολική κοινότητα, σεβόμενοι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, στους αγώνες που δίνουν σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.
Είμαι πεπεισμένος ότι η συντριπτική πλειοψηφία, τόσο των συναδέλφων μου εκπαιδευτικών, όσο και των γονέων, κηδεμόνων και μαθητών, αναγνωρίζει τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες της Περιφέρειας, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και κάθε είδους κίνητρα που επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας στον ευαίσθητο χώρο του Νοτίου Αιγαίου.
Ο λαϊκισμός δεν έχει θέση ούτε στην δική μου φιλοσοφία, ούτε συνολικά της Περιφερειακής Αρχής.
Το Γραφείο Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *