FEATUREDΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΠΑΙΔΕΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Σ. Χριστοδούλου: Διαρκής η μέριμνα του Δήμου Ρόδου για τις ανάγκες των σχολείων

Σειρά παρεμβάσεων πριν και μετά το άνοιγμα των σχολείων για την αναβάθμιση των εκπαιδευτηρίων  και την ασφάλεια των μαθητών έγιναν, με μέριμνα του Δήμου Ρόδου όπως δήλωσε σήμερα, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σάββας Χριστοδούλου.

¨Όπως εξήγησε ο κ.Χριστοδούλου τη θερινή περίοδο δηλαδή πριν να ανοίξουν τα σχολεία, έγιναν παρεμβάσεις και επισκευές σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της Ρόδου.

« Επεμβάσεις, έγιναν στο ΕΠΑΛ  και στα σχολεία που λειτουργούν στο Γεννάδι και τη Σορωνή. Με το άνοιγμα των σχολείων, φροντίσαμε να κάνουμε απολυμάνσεις απεντομώσεις και καθαρισμούς στους εξωτερικούς χώρους . Είχαμε πολύ καλή συνεργασία με την υπηρεσία Πρασίνου που στήριξε τις εργασίες στους εξωτερικούς χώρους», τονισε ο κ. Χριστοδούλου.

Ο πρόεδρος της Σχολικής  Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρθηκε και στη διανομή 13.000 μασκών στους μαθητές.

«Από εκεί και πέρα τα σχολεία δεν πήραν άλλες μάσκες γιατί δεν εστάλησαν», είπε.

Ο κ.Χριστοδούλου αναφέρθηκε στη συνέχεια στο  θέμα του καθαρισμού των σχολείων και τόνισε πως σύντομα πιάνουν δουλειά άλλα 109 άτομα.

«Είναι  κατανοητό πως χρειάζονται άλλες καθαρίστριες. Πρέπει η πολιτεία να κατανοήσει το πρόβλημα και να  κατοχυρώσει νομοθετικά τις συμβάσεις  των καθαριστριών ώστε να είναι πλήρους απασχόλησης όπως θέλουμε και εμείς. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι δουλειά γίνεται στα σχολεία από τους εκπαιδευτικούς τους διευθυντές και τους εκμισθωτές των κυλικείων. Χάρη σε αυτούς τηρούνται ευλαβικά τα υγειονομικά μέτρα», δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου.

Αναφορά έκανε στην πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να αγοραστούν 14 θερμομετρητές και να εγκατασταθούν σε σχολεία της Ρόδου. Με αυτά τα μηχανήματα θα θερμομετρούνται 9.000 μαθητές στα σχολεία.

«Θα παρακολουθείται καθημερινά η υγεία των παιδιών μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό », τόνισε.

Ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε στην απόφαση που έχει ληφθεί για τη ρύθμιση των οφειλών των εκμισθωτών των κυλικείων και την μείωση των  μισθωμάτων κατά 40%.

«Το θέμα αυτό θα έρθει προς συζήτηση και έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο .Πρέπει οι εκμισθωτές των κυλικείων να στηριχθούν», τόνισε.

Ο κ.Χριστοδούλου αναφέρθηκε και στη συνεργασία που υπάρχει με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που διεξάγουν ελέγχους για τον covid 19 στα σχολεία.

«Έλεγχοι θα γίνουν σε όλα τα σχολεία.  Το ευχάριστο είναι πως δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στα σχολεία μας. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να εφησυχάζουμε. Εμείς θα είμαστε κοντά σε όλα τα εκπαιδευτήρια του νησιού », είπε ο κ. Χριστοδούλου και πρόσθεσε πως από την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί σχολεία που λειτουργούν στις δημοτικές ενότητες του νησιού.

Δεν είναι τυχαίο είπε ο κ. Χριστοδούλου ότι από την  αρχή της σχολικής χρονιάς έχουν διατεθεί από το δήμο Ρόδου 160.000 ευρώ και έχουν ζητηθεί άλλες 30.000 ευρώ καθώς τα έξοδα  στα εκπαιδευτήρια είναι μεγάλα.

«Το υπουργείο Παιδείας να αντιληφθεί τις ανάγκες και να στείλει και άλλες μάσκες και αντισηπτικά», τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τόνισε πως είναι δύσκολο να γίνουν  οι επεμβάσεις στα  σχολεία του νησιού μας που είναι παλαιά.

«Παρόλα αυτά σε  ότι μας ζητήσουν ανταποκρινόμαστε. Πρέπει όμως να κατασκευαστούν νέες σχολικές μονάδες. Το κεντρικό κράτος να αντιληφθεί τις ανάγκες», δήλωσε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει σχεδιασμός για την κατασκευή νέων σχολείων ο κ. Χριστοδούλου είπε:

«Πρόβλημα υπάρχει στο Γυμνάσιο Κρεμαστής που συγκεντρώνει μεγάλο πληθυσμό μαθητών και αναζητούνται λύσεις . Ακόμη στο 4ο Γυμνάσιο γράφτηκαν 50  μαθητές περισσότεροι με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χώροι για να φοιτήσουν τα παιδιά. Μόλις με ενημέρωσαν με τη συνδρομή εργολάβου διαμόρφωσα ένα χώρο σε τάξη στην οποία κάνουν μάθημα 13 παιδιά. Τα υπόλοιπα θα μοιραστούν σε άλλα σχολεία αφού δεν είναι δυνατό να μείνουν στο συγκεκριμένο σχολείο».

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *