Σε απόσταση αναπνοής πέρασαν Οruc Reis-Ataman από Blue Star Patmos

Σε απόσταση αναπνοής βρέθηκαν πριν λίγα λεπτά όπως αποτυπώνεται στο Χάρτη Πλοίων και Θέσης σε πραγματικό χρόνο (marinetraffic.com) με το Blue Star Patmos, το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis και τα πολεμικά συνοδείας Ataman και Cengiz Han. Προφανώς η κίνηση των τουρκικών πλοίων δεν είναι τυχαία και αποτυπώνει την θρασύτητα της Άγκυρας, εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας θέλοντας να υποδηλώσουν κυριαρχικά δικαιώματα.

Το Blue Star Patmos εκτελούσε τη γραμμή Ρόδος- Καστελόριζο, μεταφέροντας επιβάτες και εμπορεύματα στο ακριτικό νησί και βρέθηκαν προκλητικά στη ρότα του τα τουρκικά σκάφη. Μάλιστα διατηρούσαν πορεία «σύγκρουσης», έχοντας όμως διαφορετικές ταχύτητες. Το πλοίο της ελληνικής ακτοπλοΐας ταξίδευε με 21,4 κόμβους και τα τουρκικά με 4,5 κόμβους.

Μέσα σε αυτό το θερμό κλίμα καλούνται καθημερινά επιβατικά πλοία, αλιευτικά και διεθνών μεταφορών να ακροβατούν δίπλα σε πολεμικά που διαδραματίζουν ένα προκλητικό ρόλο παραβίασης του διεθνούς δικαίου και των κανόνων ναυσιπλοΐας. Ένα ατύχημα είναι πιθανό ειδικά αν επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.