FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Γ. Κορομηλάς: Η οικονομία θα αντέξει αν όλοι τηρούν ευλαβικά τα υγειονομικά μέτρα

«Η ελληνική οικονομία έχει αντοχές και δεν θα κάνει χαμηλές πτήσεις . Για να μην φθάσουμε όμως σε  άσχημες καταστάσεις και κλείσιμο όπως την περίοδο της καραντίνας θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα»

Αυτό υπογράμμισε μιλώντας στο Notos News  και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων , ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών κ. Γιώργος Κορομηλάς.
Όπως  τόνισε τα στοιχεία, που αφορούν τα έσοδα των τουριστικών επιχειρήσεων δεν είναι ενθαρρυντικά.

«Τα στοιχεία για τα έσοδα των τουριστικών επιχειρήσεων δεν είναι ενθαρρυντικά και για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους, πολλοί από τους οποίους υποαπασχοληθηκαν. Ουδείς μπορεί να αναφέρει με βεβαιότητα πως θα ανταποκριθούν στις  υποχρεώσεις τους», τόνισε ο κ. Κορομηλάς.

Ο πρόεδρος του ΙΟΦΟΜ, αναφέρθηκε και στο διάγγελμα  του πρωθυπουργού θέλοντας να υπογραμμίσει, ότι τα υγειονομικά μέτρα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά από όλους γιατί αυτό θα λειτουργήσει θετικά για την οικονομία.

«Είδαμε τον πρωθυπουργό ,να μας θέτει όλους προ των ευθυνών μας.  Τόνισε πως δεν είναι στις προθέσεις του να κλείσει την οικονομία. Οι πολίτες όμως, πρέπει να συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα των μέτρων. Για να φύγουν κάποιες περιοχές της χώρας, από το επίπεδο 4 δηλαδή το κόκκινο θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τι κάνουμε και τελικά να πράξουμε το σωστό . Να καταλάβουμε, πως η πανδημία δεν είναι προ των πυλών, αλλά εντός. Θα πρέπει να κάνουμε κάποιες θυσίες, να περιορίσουμε τη διασκέδαση μας και να πειθαρχήσουμε στα  μέτρα και σε αυτά που λένε οι ειδικοί», τόνισε.

Σε ερώτηση, αν μπορούν να έχουν στήριξη οι επιχειρήσεις από τα  προγράμματα που είναι σε εξέλιξη  από την κυβέρνηση ο κ. Κορομηλάς είπε:

«Είναι κάποια μέτρα, που τρέχουν από την κυβέρνηση και τις περιφέρειες όλης της χώρας.Αυτά όμως είναι ασπιρίνες.  Και με αυτές δεν θεραπεύεται μια ανίατη ασθένεια. Το θέμα είναι, πως θα ισχυροποιηθεί η οικονομία και θα λειτουργούν όπως πρέπει οι επιχειρήσεις. Το θέμα δεν είναι, να απλώνουμε το χέρι για να μας δώσουν μια επιδότηση ή ένα επίδομα αλλά να εφαρμόζουμε τα μέτρα για να αίρονται οι περιορισμοί  και να λειτουργεί, όπως πρέπει η οικονομία . Κάποιοι όμως και το χέρι απλώνουν για επιδοτήσεις και επιδόματα και δεν εφαρμόζουν και τα μέτρα.

Όσο για το αν θα αντέξει η οικονομία, υπογράμμισε πως εφόσον δεν  κλείσει με ένα νέο lockdown όλα θα πηγαίνουν καλύτερα.

Με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας από το Κίνημα Αλλαγής για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ο κ. Κορομηλάς δήλωσε πως το εγχείρημα είναι δύσκολο μεν αλλά  όχι και ακατόρθωτο.

«Θεωρώ ότι είναι δύσκολο το εγχείρημα αλλά  όχι και  ακατόρθωτο. Φέρει ευθύνη για την κατάργηση των  μειωμένων συντελεστών και η προηγούμενη κυβέρνηση. Εμείς  έχουμε κάνει δύο μελέτες, για το  θέμα και τις έχουμε παραδώσει. Το ζήτημα είναι να θυμηθεί η ΝΔ, πως όταν ήταν αντιπολίτευση  στήριζε την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Να  κάνει το ίδιο τώρα», είπε ο κ. Κορομηλάς.

«Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε άμεσα στην κανονικότητα . Για να μην κλείσουμε   πρέπει να είμαστε όλοι, όσο το δυνατόν πιο συνεπείς στην εφαρμογή των μέτρων. Μόνο έτσι δεν θα δημιουργηθούν άσχημες συνθήκες στην οικονομία», τόνισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *