Γ. Χατζημαρκος : Τα νησιά ξεκίνησαν με μειονέκτημα στον τουρισμό, αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει

«Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που πετύχαμε φέτος στον τουρισμό. Η φετινή επίδοση δεν έχει σχέση με τις προηγούμενες αλλά είναι πιο «βαριά» δεδομένης της συγκυρίας».

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του  στον Alpha και στον δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Στην συνέντευξή ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στον τουρισμό στο πρόγραμμα Νησίδα, για την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων καθώς για τα υδατοδρόμια.

Αναλυτικότερα σε ότι αφορά τον τουρισμό ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:

«Τα νησιά ξεκίνησαν με μειονέκτημα. ¨Όμως η  σκληρή δουλειά και το καλό σχέδιο, πάντα αποδίδουν. Οι συνεργασίες  ο  καλός  συντονισμός και πάνω από όλα το ανθρώπινο δυναμικό απέδωσαν φέτος . Πάνω από όλα, η δουλειά της ίδιας της κοινωνίας Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για αυτό που κάναμε φέτος. Αν με ρωτήσετε για τα  ιστορικά ρεκόρ των προηγουμένων ετών  θα σας πω ότι το φετινό είναι ένα κλάσμα εκείνων των επιδόσεων.  Είναι όμως πιο βαρύ και πιο σημαντικό. Ήταν απίστευτο αυτό που έγινε. Εμείς εδώ έχουμε ακόμη ανοικτά  νησιά και αεροδρόμια που δουλεύουν ακόμη. Δεχόμαστε ακόμη πτήσεις και κρατήσεις στα ξενοδοχεία των νησιών μας».

Σχετικά με τις  υποδομές υγείας ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε σε όσα έγιναν με  μέριμνα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ενίσχυση τους.

«Από τον περασμένο Μάρτιο που ξέσπασε η πανδημία έχουν γίνει πολλά . Η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ, αλλά δεν αγνοούμε το γεγονός, ότι χρειάζονται και άλλα. Να μην ξεχνάμε πως κάναμε 30.000 σεμινάρια διαδικτυακά σε εργαζόμενους στα νησιά μας»

Ο κ. Χατζημάρκος, αναφέρθηκε και στην στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος Νησίδα υπογραμμίζοντας πως η σχετική πλατφόρμα, θα είναι ανοικτή μέχρι τις 23 Νοεμβρίου για να προλάβουν όλοι οι δυνητικοί δικαιούχοι να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους.

«Η μεγαλύτερη βοήθεια για τις επιχειρήσεις  ήταν η λειτουργία του τουρισμού. Μια στις έξι θέσεις  εργασίας που δημιουργήθηκαν  το καλοκαίρι ήταν στο Νότιο Αιγαίο.  Αυτό  δείχνει πως η αγορά δούλεψε και η οικονομία  δεν ήταν νεκρή. Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις θα στηριχθούν μέσω του προγράμματος Νησίδα με πόρους του ΕΣΠΑ. Η χρηματοδότηση που μπορούν να λάβουν οι επιχειρηματίες είναι από 5.000 έως 30.000 ευρώ. Η αξιολόγηση είναι από τον ΕΦΕΠΑΕ».

Σε ερώτηση σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε πως η υπόθεση αυτή έχει περάσει από … 40 κύματα και θα συνεχίσει … Μίλησε για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες τις ελλείψεις και τα εμπόδια στο εγχείρημα

«Η υπόθεση αυτή έχει  περάσει από 40  κύματα.  Θα  περάσει από  άλλα … 120 γιατί η χώρα μας λατρεύει τα εμπόδια . Είμαστε αποφασισμένοι να τα ξεπεράσουμε  όλα .Τώρα έχουμε φθάσει για 30 νησιά στο τελικό στάδιο τη  μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων  όπου χρειαζόμαστε μόνο ενός εκάστου. Αντιμετωπίζουμε όμως και παράδοξα. Σας αναφέρω πως κανένα λιμάνι στο Νότιο Αιγαίο, δεν είναι αδειοδοτημένο περιβαλλοντικά. Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουμε από την αρχή τη διαδικασία. Όμως υδατοδρόμια, θα ιδρυθούν και υδροπλάνα θα πετάξουν  στο Νότιο Αιγαίο. Θα έχουμε το καλύτερο δίκτυο υδατοδρομίων», είπε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε πως υπάρχουν επενδυτές που ενδιαφέρονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *