Ν. Κανταρζής : Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το ΚΥΤ στην Κω, να μιλήσουν όλοι και να μην κρύβονται

Για την ανοικτή επιστολή που έστειλε ζητώντας να γίνει συζήτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού  Συμβουλίου για την μετατροπή του  Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης  της Κω σε κλειστό κέντρο  μίλησε στο Notos News και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ο περιφερειακός σύμβουλος μέλος της παράταξης Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου κ. Νίκος Κανταρζής,

Ο κ. Κανταρζής τόνισε πως δεν χρειάζονταν στην παρούσα φάση να γίνει επέκταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης και μετατροπή του σε κλειστό κέντρο.

Τόνισε δε πως το Περιφερειακό Συμβούλιο με τη συζήτηση του θέματος θα αποδείξει πως  στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στις τοπικές κοινωνίες των νησιών μας και δίνει μάχες για τα δίκαια αιτήματά τους.

« Αφού έχουμε ένα Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης παράνομων προσφύγων και μεταναστών δεν βλέπω το λόγο  να δημιουργηθεί μια δομή που θα φθάσει να φιλοξενεί  πάνω από 3.500 άτομα. . Η περιοχή μας είναι διακεκαυμένη ζώνη με όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Το νησί της Κω έχει προβλήματα. Υπάρχει ένα αίτημα χρόνων για την  κατασκευή νέου νοσοκομείου», δήλωσε ο κ. Κανταρζής.

Ο περιφερειακός σύμβουλος τόνισε πως το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να έχει παρεμβατικό ρόλο. Να ασκεί πιέσεις για την εξεύρεση λύσεων.

«Πρέπει ο Περιφερειάρχης να στηρίξει το Δήμο Κω . Μπορεί να συμφωνεί με την δημιουργία κλειστού κέντρου αλλά όχι  και με την προοπτική της αύξησης του πληθυσμού των παράνομων μεταναστών και προσφύγων.  Θέλω να πάρουν θέση ανοικτά  για το πρόβλημα όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας από την Κω.  Να τοποθετηθούν όλοι ανοικτά και να μην κρύβονται  πίσω από τη γενική θέση μιας παράταξης. Εμείς έχουμε συμφωνήσει από εδώ και πέρα να φέρνουμε  όλα τα θέματα ζωτικής σημασίας για την Κω και τα άλλα νησιά στο Περιφερειακό.Δεν μπορεί να μένουν οι Δήμοι και γενικά οι τοπικές κοινωνίες χωρίς  τη στήριξη της Περιφέρειας»

Σε ερώτηση αν υπάρχουν και σύμβουλοι της πλειοψηφίας που έχουν διαφορετική άποψη από αυτή της περιφερειακής αρχής για το μεταναστευτικό τόνισε:

«Υπάρχουν σύμβουλοι που έχουν διαφορετική άποψη ναι. Αλλά δεν την εκφράζουν. Εκφράζονται σε ιδιωτικές συζητήσεις διαφορετικά και στο δημόσιο λόγο αλλιώς »

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *