FEATUREDΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Γιάννα Αγγελοπούλου στο Δήμο Ρόδου: Να προστατέψουμε τον τόπο μας από αυτούς που τον επιβουλεύονται !

Στις  τεράστιες δυνατότητες που είχε από την αρχαιότητα  και συνεχίζει να έχει η Ρόδος  αποτελώντας κοιτίδα  πολιτισμού για την  Ελλάδα και όχι μόνο αναφέρθηκε κατά την συνάντηση που είχε σήμερα με την πρόεδρο της επιτροπής Ελλάδα 2021 κ. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης.

«Για εμάς εδώ, στο ακριτικό Αιγαίο, στις εσχατιές της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, η ιστορία και ο πολιτισμός γίνονται ασπίδα, έναντι υπαρκτών και  δυνητικών απειλών, σε μια ταραγμένη συγκυρία, για την Ανατολική Μεσόγειο.Αλλά ταυτόχρονα, γίνονται και πυξίδα, για το μέλλον Ανάπτυξης του τόπου μας»,  υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ρόδου.

Στο όραμα που είχε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης από το 2004 για να γίνει η Ρόδος ολυμπιακή πόλη που δεν έγινε πράξη αναφέρθηκε ξεκινώντας την ομιλία της η κ. Αγγελοπούλου που εκθείασε τις δυνατότητες της Ρόδου τον πολιτισμό της αλλά  την πρόταση του Δήμου που θα την καταστήσει όχι μόνο έξυπνο αλλά και πράσινο νησί.

Ο δήμαρχος πρόσφερε στην κ. Αγγελοπούλου, έναν πίνακα του Εγγονόπουλου που απεικονίζει τον όρκο της φιλικής εταιρείας.    Είναι αντίγραφο αυτού που υπάρχει στο Μουσείο και θα  δανειστεί στο Μουσείο Μπενάκη για τις εκδηλώσεις της επιτροπής.  Επίσης στην κ.Αγγελοπούλου πρόσφερε ο κ. Καμπουράκης,  μια πολύ υπέροχη  ανθοδέσμη με λουλούδια.

 

Η ομιλία του δημάρχου Ρόδου

Αναλυτικότερα  στην ομιλία του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης τόνισε αναλυτικά τα ακόλουθα:

Αγαπητή Κυρία Πρόεδρε,

Με πολλή χαρά, σας καλωσορίζουμε στη Ρόδο, και επιτρέψτε μου να πω, ερμηνεύοντας και τα αισθήματα όλων των Ροδιτών, είμαστε ενθουσιασμένοι, με το να γίνει το νησί μας, μέρος αυτής της μεγάλης Εθνικής Προσπάθειας, της οποίας είστε επικεφαλής, για τον εορτασμό των 200 χρόνων, από την Ελληνική Επανάσταση. Με μεθοδική και οργανωμένη προσπάθεια, με τεχνοκρατική αποτελεσματικότητα, αλλά και υψηλό πολιτικό αισθητήριο, για τις ανάγκες των καιρών, το έργο σας, με τη συνδρομή όλων μας,καλείται σε αυτό το κρίσιμο και ιστορικό momentum, να αναδείξει, το Δυναμικό Πρόσωπο, της Νέας Άξιας Ελλάδας, του 21ου Αιώνα.

Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν, δεύτερες σκέψεις: Ενώνουμε όλες τις Ροδίτικες δυνάμεις, μαζί σας! Για να τιμήσουμε το χθες, οραματιζόμενοι το αύριο.Και για να αποτελέσει η Ρόδος, το Σμαραγδένιο Χαμόγελο, στην εικόνα του σύγχρονου προσώπου της Ελλάδας, το οποίο καλούμαστε να δείξουμε, σε όλο τον κόσμο.

Η Ρόδος δεν είναι μόνο ένα Ευλογημένο νησί, με σπάνια φυσική ομορφιά. Ταυτόχρονα, πάνω στο σώμα της, είναι γραμμένη, όλη η Ιστορική Περιπέτεια του Ελληνισμού, από την Αρχαιότητα, μέχρι τις μέρες μας. Με κομβική γεωγραφική θέση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, αποτέλεσε Σταυροδρόμι Πολιτισμών, με διάσπαρτο το αποτύπωμά τους, σε όλο το νησί. Ήδη, με πυρήνα τη Μεσαιωνική Πόλη, αυτό το παγκόσμιο μνημείο,πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, αναδεικνύουμε & αξιοποιούμε το Πολιτιστικό Απόθεμα του νησιού, με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών. Παράλληλα, είναι προτεραιότητά μας η προσβασιμότητα, η επισκεψιμότητα, και η αποδοτική οργάνωση, όλων των Αρχαιολογικών χώρων, των Μνημείων, και των 13 Μουσείων, που διαθέτει το νησί μας.

Η καλύτερη Θωράκιση, είναι η Ανάπτυξη

Για εμάς εδώ, στο ακριτικό Αιγαίο, στις εσχατιές της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, η ιστορία και ο πολιτισμός γίνονται ασπίδα, έναντι υπαρκτών & δυνητικών απειλών, σε μια ταραγμένη συγκυρία, για την Ανατολική Μεσόγειο.Αλλά ταυτόχρονα, γίνονται & πυξίδα, για το μέλλον Ανάπτυξης του τόπου μας. Η καλύτερη Θωράκιση, είναι η Ανάπτυξη. Η Πρόοδος, η Ευημερία, οι Ευκαιρίες να μένουν τα παιδιά μας στον τόπο μας.Στηριγμένοι στο Τουριστικό Θαύμα, που πέτυχε η Ρόδος μας, και μας επιτρέπει σήμερα, να αντιμετωπίζουμε με αυτοπεποίθηση, το μέλλον μας.

Όπως έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, θα συνδεθούν με τα χρόνια, που έχουμε μπροστά μας.Και είναι πραγματικά το 2021, μια ιστορική ευκαιρία, για να δείξουμε την Ελλάδα τού 21ου αιώνα, στους άλλους.Και να αποδείξουμε στους εαυτούς μας, πως “το ‘χουμε”, πως είμαστε για τα μεγάλα, και τα δύσκολα, πως ένα Έθνος, με τρισχιλιετή ιστορία, ξέρει να περνάει πάνω από τον πήχη των προκλήσεων, κάθε ιστορικής σημασίας, και συνεχίζει μια διαδρομή, φωτός, κι ελπίδας, για όλο τον κόσμο.

Γι’ αυτό, έχει Υπερπολύτιμη Αξία, η ιστορική αυτογνωσία, και το σπουδαίο έργο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”. Μόνον όταν γνωρίζουμε ποιοι είμαστε, μπορούμε και να γίνουμε, αυτοί που μπορούμε πραγματικά να γίνουμε.Ώστε να μην ζούμε, κάτω από τις πραγματικές δυνατότητές μας.

Γι’ αυτό κυρία Πρόεδρε, στο πρόσωπό σας βλέπουμε, μια στρατηγική σύμμαχο, στις προσπάθειες που καταβάλλουμε, να δώσουμε στη Ρόδο την κοσμοπολίτικη λάμψη που δικαιούται, και αξίζει, στην ιστορία της, στους ανθρώπους της, στο ανεξάντλητο φυσικό και πολιτισμικό της απόθεμα, και στην μεγάλη διαχρονική προσφορά της, στον Ελληνικό Τουρισμό.Ο οποίος έχει αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, και από αυτόν ζουν οι τοπικές κοινωνίες, των προορισμών όλης της χώρας.

Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν, για να τιμήσουμε τους Ρόδιους μυημένους στη Φιλική Εταιρεία, που προδόθηκαν και φυλακίστηκαν, λίγο πριν το ξέσπασμα του ξεσηκωμού του Γένους, τους Ρόδιους ήρωες, που αγωνίστηκαν & διακρίθηκαν στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, τους Ρόδιους της διασποράς, που χρηματοδότησαν με μεγάλα ποσά την Επανάσταση, χωρίς να ζητήσουν το παραμικρό αντάλλαγμα, είναι να σταθούμε κι εμείς, με τη σειρά μας, στο ύψος των περιστάσεων, που απαιτούν οι καιροί.

Το 2021 είναι μια Εμβληματική Χρονιά, από πολλές Απόψεις:

Η επέτειος των 200 χρόνων της Επανάστασης, συμπίπτει με τη χρονιά της Ανάκαμψης της Παγκόσμιας Οικονομίας, και του Παγκόσμιου Τουρισμού.Μετά το σοκ της Πανδημίας του Νέου Ιού.

Η Ελλάδα, καλείται να επανασυστηθεί στα μάτια του κόσμου, με το αξιόπιστο πρόσωπο, που επέδειξε στη διαχείριση της πανδημίας, και να επανατοποθετηθεί, πάνω στον χάρτη της Παγκόσμιας Οικονομίας, ως χώρα Ευκαιριών, Πλεονεκτημάτων, και Εμπιστοσύνης. Συμπίπτει επίσης, με τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, και τη συνεχή εργαλειοποίηση του προσφυγικού. Χρειάζεται λοιπόν εθνική επαγρύπνηση, και ετοιμότητα, σε όλα τα επίπεδα, για να αναμετρηθούμε, με τις απαιτήσεις των καιρών, και να βγούμε νικητές.

Χρειαζόμαστε όμως και βοήθεια. Κανείς, ειδικά στο σύγχρονο κόσμο, όσο μικρός ή μεγάλος κι αν είναι, ΔΕΝ μπορεί να τα καταφέρει,Μόνος του. Είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε δημιουργικά, καινοτόμα και παραγωγικά, το πνεύμα του Φιλελληνισμού, πουπαραμένει Ζωντανό. Το διαπιστώνουμε εμείς εδώ στη Ρόδο, διαρκώς. Είναι κάθε φορά, που οι επισκέπτες, μας εξομολογούνται την αστείρευτη αγάπη τους για την Ελλάδα, και κάθε τι Ελληνικό. Όπως, το Πνεύμα του Φιλελληνισμού Συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία της Επανάστασης, καθορίζοντας σε πολλές περιπτώσεις την πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων, έτσι και σήμερα, ο φιλελληνισμός είναι ένα πολύτιμο κεφάλαιο, που μπορεί να μας βοηθήσει, στα χρόνια που έρχονται. Από την ενδυνάμωση της διεθνούς θέσης, και των συμμαχιών της χώρας μας, μέχρι την Ενίσχυση του Τουρισμού, ο οποίος ας μην το ξεχνάμε, είναι μια μορφή «Διπλωματίας» των Λαών.Αλλά και την προσέλκυση Επενδύσεων, σε τομείς που η Ελλάδα έχει Σοβαρά Συγκριτικά Πλεονεκτήματα.

Η Ελλάδα, πάνω απ’ όλα, είναι μια ιδέα. Η ιδέα του Ελεύθερου Ανθρώπου. Κι αυτή η ιδέα, πάντα θα συγκινεί, και πάντα θα μεταφέρει το Φως της Ελευθερίας, το Φως του Πνεύματος, από τον Κολοσσό της Ρόδου, μέχρι το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη, όπου κι εκεί έχουμε αναξιοποίητες δυνάμεις: Την Ελληνική Ομογένεια, στην οποία ανήκουν, και οι πάρα πολλοί Δωδεκανήσιοι συμπατριώτες μας, που έχουν να επιδείξουν λαμπρά επιτεύγματα, στις επιχειρήσεις τους, στις καριέρες τους, στο επιστημονικό έργο τους. Πρέπει, κι αυτούς να τους έχουμε κοντά μας, στη γιορτή μας. Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή των Ελλήνων, που έρχεται να μας υπενθυμίσει, πως ενωμένοι πετυχαίνουμε θαύματα.

Είναι η σωστή στιγμή λοιπόν, για να δώσουμε Περισσότερη και Καλύτερη Ελλάδα στον κόσμο. Και είναι επίσης η ώρα, να φέρουμε περισσότερο, και καλύτερο κόσμο στην Ελλάδα. Και η Ρόδος, θέλει και μπορεί να δώσει, τον καλύτερο εαυτό της, σε αυτή την προσπάθεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, που περιέγραψα, κυρία Πρόεδρε, θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, ώστε να διαμορφώσουμε από κοινού, και να συμφωνήσουμε, σε εξειδικευμένες δράσεις. Η Ρόδος είναι ένα νησί, που έχει φιλοξενήσει μεγάλα Διεθνή Γεγονότα, όπως η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής του 1988.Δεν ευτύχησε βέβαια να είναι Ολυμπιακή Πόλη τότε το 2004, παρά την σαφή υπεροχή της σε Ολυμπιονίκες, αλλά σίγουρα μπορεί να τα καταφέρει σε Κάθε Αποστολή, στο πλαίσιο της Εθνικής μας Προσπάθειας, του 2021.

Με αυτές τις σκέψεις, κυρία Πρόεδρε, εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας, και στο έργο της Επιτροπής, με τη βεβαιότητα, πως για μια ακόμη φορά, θα καταφέρετε να ενώσετε όλες τις δυνάμεις μας, μέσα κι έξω από την Ελλάδα, και θα μας κάνετε να νιώσουμε υπερήφανοι,για μια ακόμη Μεγάλη,Ελληνική,Συλλογική επιτυχία.

Σας ευχαριστώ, για την εμπιστοσύνη σας στη Ρόδο μας,

Καλώςήλθατε και πάλι.

 Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη

Με το  γεγονός ότι γνωρίζει το δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη από το 2004,  αλλά και το όραμα του να δει την πόλη σε αυτές που έχουν χαρακτηριστεί ολυμπιακές ξεκίνησε την ομιλία της η κ. Αγγελοπούλου.  Έστειλε όμως και ένα μήνυμα σε όσους επιβουλεύονται τον τόπο μας.

«Με το δήμαρχο γνωριζόμαστε  από το 2004. Το παράπονο του είναι ότι τότε η Ρόδος δεν έγινε ολυμπιακή πόλη. Έχει την ευκαιρία όμως σε αυτή τη μεγάλη γιορτή και να παίξει ένα πολύ μεγάλο ρόλο. Ήταν εκείνος, που μας έλεγε ότι από τη Ρόδο έχουμε ολυμπιονίκες. Το Διαγόρα  το Ρόδιο και τους απογόνους του. Αυτό σμαραγδένια νησί ο δήμαρχος το έχει κάνει πράσινο και έξυπνο. Ο Δήμαρχος,  έχει δημιουργήσει  αυτό που λέμε  παράθυρο στο μέλλον γιατί σκέπτεται για το καλό των δημοτών με αύξουσα αξία του προϊόντος που είναι η πόλη του. Η πρόταση για μια  έξυπνη και ηλεκτροκίνητη πόλη,  είναι η τιμή που κάνουμε στους εαυτούς μας να ανοίξουμε μια πόρτα για το μέλλον. Είμαστε εδώ, να σας πούμε ότι τα  πάτε καλά και είμαστε δίπλα σας. Όμως επειδή ο δήμαρχος μου έχει μιλήσει πολλές φορές για τα όνειρα του,  το θέμα είναι το πως θα αναδείξουμε την πατρίδα μας. Ειδικά σε αυτό το νησί, που είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού το να σκεφθείτε ότι το περιβάλλον πάει χερι χέρι με την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη είναι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα. Με λίγα λόγια η επέτειος πρέπει να σημαίνει  και το πώς θα  αναδείξουμε τα καλύτερα του εαυτού μας τα καλύτερα του τόπου μας. Όχι μόνο άτομα αλλά τις  δυνατότητες στον τόπο μας. Πως θα αναδείξουμε τα προϊόντα μάς σε μια ανταγωνιστή κοινωνία. Κι είναι γεγονός ότι οι Έλληνες αγαπάμε την πατρίδα μας.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν θυσιαστεί για αυτή. Επισημαίνω πως αυτή  γενιά τροφοδοτείται από την προηγούμενη. Έγιναν και λάθη, που οφείλονται σε μας. Αυτά πρέπει να τα ξεχάσουμε γιατί, γύρω μας υπάρχουν ανθρώπου που επιβουλεύονται  τον τρόπο που διαχειριζόμαστε  την ιστορία μας και τον τόπο μας και αυτό δεν πρέπει  να το αφήσουμε να γίνει. Πρέπει να τραβήξουμε φίλους,  αλλά στο βάθος υπάρχει ο Έλληνας που έχει καλές προδιαγραφές τη  δυνατότητα και τη θέληση να κάνει το αδύνατο δυνατό. Αυτό ας υποσχεθούμε πως θα είναι το δώρο μας στην επέτειο για τα επόμενα χρόνια που έρχονται. Μπορούμε να  αξιοποιήσουμε  όλα τα καλά, που μας έχει κληροδοτήσει η ιστορία μας και να τα προωθήσουμε ως ανάπτυξη στο μέλλον. Ευχαριστώ πολύ για τα ωραία λουλούδια που μου προσφέρατε», είπε η κ, Αγγελοπούλου, που πρόσφερε στο δήμαρχο ένα συλλεκτικό νόμισμα αν και ο ίδιος έχει παραγγείλει 15.

Ακολούθως ο δήμαρχος της πρόσφερε τον πίνακα του Εγγονόπουλου.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ, Κώστας Ταρασλιάς, αναφέρθηκε στις προτάσεις  που έχει  κάνει ο δήμος Ρόδου για τις δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν από την επιτροπή τις οποίες εξήραν οι συνεργάτες της κ. Αγγελοπούλου.

Η κ. Αγγελοπουλου συναντήθηκε επίσης με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κύριλλο ενώ συνοδευόμενη από το δήμαρχο Ρόδου κ. Α Καμπουράκη και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ Χατζημάρκο επισκέφθηκε και το Καστέλο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *