FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Κλείνει η άτυπη δομή για τους μετανάστες στα παλιά σφαγεία το Νοέμβριο

Κλείνει το Νοέμβριο  η άτυπη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα παλαιά σφαγεία. Αυτό  δήλωσε στο Notos News  και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Παππάς μετά τη διαβεβαίωση που έλαβε από τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μανώλη Λογοθέτη.

Ο χώρος θα εκκενωθεί θα καθαριστεί και θα είναι υπό την εποπτεία του Δήμου Ρόδου.

« Έχουμε μιλήσει με τον κ. Λογοθέτη. Ήδη έχουν φύγει κάποιοι μετανάστες και πρόσφυγες σε άλλες δομές στο κέντρο. Η συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα  Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο είναι να κλείσει πλέον η δομή και να μην μένει κανείς σε αυτό τον τραγικό και απαράδεκτο χώρο», δήλωσε ο κ. Παππάς που έχει ενημερώσει για το θέμα αυτό τόσο το δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη όσο και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

smart

«Το κλείσιμο προσδιορίζεται μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Θα κλείσει ο χώρος. Επίσης δεν θα δίνεται άσυλο σε αυτούς που έρχονται στο νησί. Ο χώρος θα καθαριστεί  και θα σφραγιστεί», τόνισε.

Σε ερώτηση για την κλειστή δομή στη  Λέρο και τις αντιδράσεις ο κ. Παππας δήλωσε:

«Ο δήμαρχος δέχθηκε να υπάρχει το ΚΥΤ στην περιοχή του  .  Δεν μπορεί οι άνθρωποι που δέχθηκαν αυτό να αντιδρούν τώρα για την κλειστή δομή. Τώρα η κατάσταση, οργανώνεται στο νησί και ο πληθυσμός των μεταναστών και των προσφύγων έχουν μειωθεί. Η νέα δομή θα είναι κάτι τελείως διαφορετική σωστή και αναβαθμισμένη. Δεν θα  υπάρχει πια αυτό το χάλι στο νησί. Η δημοτική αρχή αντιδρά στη Λέρο μεν αλλά στη Αθήνα δέχεται τα πάντα. Ας φροντίσει να κάνει έργα στο νησί . Η  Λέρος έχει δεκάδες προβλήματα και ανάγκη από πολλά έργα».

Ο κ. Γιάννης Παππάς απάντησε και σε όσους τον επέκριναν για την τοποθέτηση του πρόσφατα για το μεταναστευτικό.

«Η τοποθέτηση του έγινε στην επιτροπή δημόσιας διοίκησης δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης μετά την ενημέρωση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη  για τα νέα κλειστού τύπο ΚΥΤ στα νησιά. Δεν άντεξα γιατί άκουσα πολλά fake δεδομένα από την αντιπολίτευση και απάντησα.  Εγώ δεν κρύβομαι σε γραφεία . Έκανα περιοδεία στα νησιά και μίλησα με τους κατοίκους για το πρόβλημα. Το ίδιο έκανα και στη Λέρο και την Κω. Επισκέφθηκα  τα ΚΥΤ και συνεδρίασα  με τις διοικήσεις τους για την κατάσταση. Είδα τη βελτίωση που υπάρχει αφού έχουν αποσυμφορηθεί από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Επίσης είναι εντατικότερη η φύλαξη των συνόρων . Είναι τώρα σαφείς οι εντολές στο λιμενικό σώμα».

Τα ελληνοτουρκικά

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο κ. Γιάννης Παπάς δήλωσε ότι το μήνυμα το έχουν λάβει στη γειτονική χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση  και θεωρείται βέβαιο ότι θα επιβληθούν κυρώσεις γιατί όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει σοβαρότητα και αξιοπιστία από την Τουρκία.

« Όλοι έχουν αντιληφθεί πως η Ελλάδα έχει δίκιο  και λειτουργεί βάση το  διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο  βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Παππάς.

«Όλοι έχουν καταλάβει ότι αυτά που διεκδικούν οι γείτονες δεν είναι σωστά και σοβαρά.  Στην Ευρώπη όλοι είναι υπέρ της Ελλάδος. Έχουμε πετύχει πολλά με το δρόμο της διπλωματίας. Αυτό φάνηκε και από την ακύρωση της επίσκεψης του κ Μάς στην Τουρκία», δήλωσε ο κ.Γιάννης Παππάς.

Σε ερώτηση σχετικά με την ανάγκη επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, αλλά και τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη για τα έξι μίλια ο κ. Παππας δήλωσε:

«Το δεδομένο μας αυτή τη στιγμή είναι άλλο. Συζητάμε με την Τουρκία για την υφαλοκρηπίδα. Κάποια στιγμή θα  αποφασίσουμε επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια . Αναρωτιέμαι, γιατί δεν το έκαναν όταν ήταν κυβέρνηση  αυτοί που τώρα μας επικρίνουν. Όλοι θέλουν αυτή τη στιγμή να γίνει πόλεμος. Πρέπει να αντιληφθούμε πως η Τουρκία θέλει συμπλοκή, σε όλα τα μέτωπα από τον Έβρο ως το Καστελόριζο. Εμείς θα έχουμε αποτελέσματα μέσω  της διπλωματίας. Η απόφαση για το Ιόνιο και την Κρήτη έχει ληφθεί. Όταν χρειαστεί και πρέπει θα γίνει και αυτό».

Για τον κ. Γεραπετρίτη ο κ.Παππας δήλωσε πως γνωρίζει πολύ καλά τι λέει σε αντίθεση με κάποιους άλλους.

«Ο κ. Γεραπετρίτης είναι νομικός διεθνούς κύρους και γνωρίζει τι λέει. Είναι σοβαρός και με τις δηλώσεις του στέλνει τα σωστά μηνύματα. Ο  αρχηγός του στρατού ήταν σαφής στις δηλώσεις του όπως και ο πρωθυπουργός. Επίσης η καλή αντιμετώπιση φάνηκε από την φύλαξη των συνόρων», δήλωσε ο κ. Γιάννης Παππάς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *