Όχι από την Αστυπάλαια στην εγκατάσταση και λειτουργία αιολικών πάρκων

Κάθετα αντίθετοι είναι οι κάτοικοι και η δημοτική αρχή  Αστυπάλαιας στην προοπτική της λειτουργίας αιολικών  πάρκων  στο νησί

Το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αστυπάλαιας και αποφασίστηκε πως δεν θα γίνονται  δεκτά αιτήματα  που θα  αφορούν την δημιουργία τέτοιων δομών στο νησί.

Η δημοτική αρχή Αστυπάλαιας πάντως δημοσιοποίησε ψήφισμα διαμαρτυρίας του δημοτικού  συμβουλίου για το θέμα.

«Εμείς ξεκαθαρίζουμε με το ψήφισμα που δώσαμε στη δημοσιότητα ότι δεν θα δεχθούμε τη δημιουργία αιολικών πάρκων στο νησί. Να θυμίσω πως έχουν δοθεί άδειες από τη ΡΑΕ για τη δημιουργία αιολικών πάρκων από το 2012 και βλέπουμε ότι τώρα αρχίζουν να ενεργοποιούνται. Οι αυτοδιοικητικοί θα προχωρήσουν στη δημιουργία δικτύου που θα δηλώνει την αντίθεση του .  Επίσης εκτιμώ πως θα πρέπει να επανακαθοριστεί η πολιτική που διέπει τη λειτουργία των αιολικών πάρκων», δήλωσε στο  Notos News ο δήμαρχος Αστυπάλαιας κ. Νίκος Κομηνέας.

Αναλυτικά στο σχετικό ψήφισμα αναφέρονται τα ακόλουθα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά ;την  έκτακτη συνεδρίαση του την 19.09.20 αποφασίζει ομόφωνα και εκδίδει το ακόλουθο ψήφισμα:

  1. Είμαστε απολύτως κάθετοι στην εγκατάσταση οποιουδήποτε αιολικού πάρκου στο νησί της Αστυπάλαιας σε οποιονδήποτε χρονο, και όχι μόνο θα καταγγείλουμε αλλά και θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα έχει σχέση με αιολικά πάρκα στο νησί.
  2. Το ΔΣ δεσμεύεται ότι, μετά τη λήξη του οικολογικού συνεδρίου και την περαιτέρω διερεύνηση όλων των παραμέτρων θα προχωρήσει σε Λαική Συνέλευση ενημερώνοντας τους κατοίκους του νησιού.  Στη συνέχεια θα εισαχθεί το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις. Περαιτέρω εξουσιοδοτεί το δήμαρχο κ. Νικόλαο Κομηνέα να  κοινοποιήσει αλλά και να προβαίνει σε συνεργασίες και  με άλλους Δήμους ή δίκτυα για την προώθηση των συγκεκριμένων στόχων όπως περιγράφονται.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *