FEATUREDΚΟΙΝΩΝΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Και 13η μήνυση κατά του γυναικολόγου από 32χρονη στη Ρόδο

Ακόμη μία μήνυση υποβλήθηκε σήμερα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου από 32χρονη συμπολίτισσα μας, κατά του γυναικολόγου που υπηρετεί στο νησί μας!

Ο συνολικός αριθμός των κατατεθειμένων μηνύσεων στις δεκατρείς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και άλλες γυναίκες είναι έτοιμες να προσφύγουν στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας τον γιατρό, κάτι που όμως θα εξαρτηθεί αν και κατά πόσο θα «προχωρήσει», από το αποτέλεσμα της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Πταισματοδίκη Ρόδου.

Eτσι, ακόμη  μία κοπέλα δια των δικηγόρων της κας. Εύης Αρνιθενού και Στέλιου Αλεξανδρή,προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση κατά του γιατρού, στην οποία περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τα όσα βίωσε από την «εξέταση» του, και είχαν ως αποτέλεσμα και η σχέση που είχε να διαλυθεί αλλά και να αντιμετωπίζει έως και σήμερα ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη μήνυση, όλα ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου 2020 οπότε και η 32χρονη έκλεισε ραντεβού με τον γιατρό μέσω κάποιας άλλης γυναίκας, για εξέταση καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με μία κύστη που είχε.

Η 32χρονη στη μήνυση της εξιστορεί τη συνομιλία που είχε με το γιατρό πριν την εξέταση και επισημαίνει ότι την τράβηξε από το χέρι, την αγκάλιασε σφιχτά ενώ ήταν γυμνή και της είπε να πάρει «θέση μάχης».

Η κοπέλα τότε δηλώνει πως έκανε τα «στραβά μάτια», αφού πονούσε πολύ και κάθισε στο κρεβάτι της εξέτασης. Η ίδια συνεχίζει πως αν και το πρόβλημα της ήταν εξωτερικά στα γεννητικά της όργανα, εντούτοις ο γιατρός ήθελε να την εξετάσει με το χέρι εσωτερικά χωρίς να βάλει γάντι, όπως και έκανε.

Η συμπολίτισσα μας καταγγέλλει ότι οι κινήσεις του γιατρού ήταν αισθησιακές προσπαθώντας να τη φέρει σε ερεθισμό, ενώ άρχισε να τη φιλάει στα μπούτια. Η κοπέλα σοκαρισμένη και αμήχανη, είπε στο γιατρό να τελειώνει με την εξέταση γιατί την έκανε να νιώθει άβολα και πράγματι λίγη ώρα αργότερα σταμάτησε και της είπε να κλείσει ραντεβού για να γίνει μία μικρή επέμβαση στην κύστη που είχε η 32χρονη.

Η ίδια ωστόσο εξαιτίας του τρόπου της εξέτασης και του πόσο άβολα ένιωσε, έκλεισε ραντεβού σε εξωτερικό γυναικολόγο και ουδέποτε πήγε στο ραντεβού που είχε κλείσει με τον 64χρονο γιατρό.

Όμως καθώς έπαθε μόλυνση αναγκάστηκε να μεταβεί στα εξωτερικά ιατρεία – επείγοντα του νοσοκομείου στις 7 Ιουλίου 2020 τα ξημερώματα όπου και εφημερεύων γυναικολόγος ήταν ο συγκεκριμένος γιατρός. «Δεν είχα άλλη επιλογή και αναγκάστηκα να με εξετάσει εκείνος» αναφέρει χαρακτηριστικά προσθέτοντας:«Όταν πήγαμε στο ιατρείο του μου είπε «Γιατί δεν ήρθες στο ραντεβού; Φοβήθηκες μήπως και σε γ….;»

Η 32χρονη αναφέρει πως τότε σοκαρισμένη του απάντησε να κάνει ότι χρειάζεται αλλιώς θα αρχίσει να φωνάζει σαν τρελή. Τότε ο γιατρός την εξέτασε χωρίς να την αγγίξει αυτή τη φορά και της είπε ότι έπρεπε να κάνει εισαγωγή και την επόμενη ημέρα θα έπρεπε να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση όπως και έγινε. Την ημέρα που έφευγε από το νοσοκομείο ο γιατρός είπε στην 32χρονη πως θα έπρεπε να πηγαίνει για να της κάνει αλλαγές στις γάζες.

Την τρίτη φορά που πήγε για το σκοπό αυτό , ο γιατρός καταγγέλλεται ότι μίλησε στη 32χρονη με τρόπο τέτοιο που υπήρχαν «πονηρά» υπονοούμενα στα λόγια του, ενώ την ώρα που σηκώθηκε η κοπέλα και πήγε να βάλει τα ρούχα της, εκείνος πήγε από πίσω της, την έπιασε σφιχτά λέγοντας της «δες τι μου έχεις κάνει».

Τότε η κοπέλα του είπε πως θα του κάνει καταγγελία και ότι θα μιλήσει στη σχέση της, και ο γιατρός της απάντησε ότι όλα ήταν μία παρεξήγηση και ότι θα την περίμενε την επόμενη μέρα πάλι για την τελευταία αλλαγή της γάζας, όμως η 32χρονη δεν πήγε ποτέ ξανά! Η ίδια εξηγεί στη μήνυση της τους λόγους που δεν κατήγγειλε αμέσως το περιστατικό: «ήταν ο φόβος, η ευάλωτη και εύθραυστη ψυχολογική μου κατάσταση, το ότι θεωρούσα ότι κανείς δεν θα με πίστευε, φοβόμουν την έκθεση μου σε μία «κλειστή» κοινωνία» αναφέρει χαρακτηριστικά η κοπέλα. «Όταν το συζήτησα με μία φίλη μου είπε ότι χωρίς αποδείξεις μπορεί να με βγάλει τρελή και έτσι αρχικά αν και το επιθυμούσα πολύ να τον καταγγείλω γιατί ήμουν πολύ θυμωμένη με όσα διέπραξε σε βάρος μου, έκανα πίσω. Όταν όμως είδα το άρθρο για τον γιατρό όπου του έγινε η καταγγελία για παρενόχληση σε 55χρονη, κατάλαβα αμέσως ότι ήταν αυτός και επικοινώνησα αμέσως με δικηγόρο».

Η κοπέλα καταλήγει τονίζοντας πως από το περιστατικό αυτό έχει υποστεί ένα τεράστιο σοκ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στην ερωτική της ζωή με το σύντροφο της με τον οποίο και τελικά χώρισε αφού δεν του είχε αναφέρει κάτι και εκείνος πίστευε, λόγω της σεξουαλικής της αποχής, ότι είχε παράλληλη σχέση. Επίσης έκτοτε δεν εμπιστεύεται κανένα γιατρό και αντιμετωπίζει και ψυχολογικά προβλήματα αφού δεν έχει ξεπεράσει το συμβάν αυτό.

Πηγή : Ροδιακή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *