FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Θ. Μπαράκας: Αν νομίζουν πως θα κλείσουν τα στόματα των νησιωτών για το μεταναστευτικό με τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ είναι γελασμένοι

Αντιπαραθέσεις σε πολιτικό επίπεδο έχει προκαλέσει το θέμα που έχει να κάνει με το μεταναστευτικό.Οι ανακοινώσεις του υπουργού Μετανάστευσης και ασύλου κ. Νότη Μηταράκη για την κατασκευή κλειστών κέντρων υποδοχής  σε Λέρο Κω και Σάμο προκάλεσε κόντρες εντός και εκτός Βουλής.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παππάς.

Όμως η τοποθέτηση του προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριου Σαντορινιού που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θα μετατρέψει τα νησιά σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών.

Ακολούθησε σήμερα στο Notos News και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων  η τοποθέτηση του Συντονιστή του ΜέΡΑ 25 στα Δωδεκάνησα κ. Θανάση Μπαράκα.

«Το κόμμα μας παρακολουθεί στενά το θέμα και έχει καταθέσει πολλές ερωτήσεις στηριζόμενο στις φωνές αγωνίας των νησιωτών. Με ποιους συναντήθηκε στη Λέρο  ο κ. Παππάς και μας λέει πως όλα βαίνουν καλώς με το μεταναστευτικό ; Ίσως περιορίζεται σε ένα κλειστό κομματικό κύκλο. Δεν εκφράζουν όμως  τα κομματικά στελέχη τις απόψεις των πολιτών», δήλωσε ο κ. Θανάσης Μπαράκας και πρόσθεσε πως ο πληθυσμός στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης τους προηγούμενους μήνες είχε αυξηθεί.

«Ο υπουργός κατά τις επισκέψεις του στα νησιά βρέθηκε αντιμέτωπος με τους κατοίκους που διαφωνούσαν. Άλλα λένε οι βουλευτές στη Βουλή και άλλα στην κοινωνία. Εμείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Στόχος μας η αποσυμφόρηση των νησιών. Επίσης να γίνει σωστός καταμερισμός των  ανθρώπων αυτών που έχουν πάρει άδειες διαμονής  στη χώρα», τόνισε ο κ. Μπαράκας.

Ντροπή τα παλαιά σφαγεία για τη Ρόδο

«Να μην ξεχνάει ο κ. Παππάς τις πολλαπλές εκκλήσεις που έχει κάνει σε όλα τα αρμόδια υπουργεία για την άτυπη δομή  φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων που υπάρχει στα παλαιά σφαγεία στη Ρόδο ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης .  Είναι ντροπή για ένα τουριστικό προορισμό όπως το νησί μας να υπάρχει κάτι τέτοιο . Είναι δυνατό να βγαίνουν οι επιβάτες από τα πλοία και να βλέπουν ανθρώπους στοιβαγμένους στη δομή κοντά στο εμπορικό λιμάνι. Αν νομίζουν πως θα κλείσουν τα στόματα των  νησιωτών για το μεταναστευτικό με τους μειωμένους συντελεστές είναι γελασμένοι»

Η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Γιάννη Παππά που προκάλεσε αντιδράσεις  από τα πρακτικά της Βουλής   είναι η ακόλουθη:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, από τόσα που ακούστηκαν από τους συναδέλφους μου από την Αξιωματική Αντιπολίτευση θα ήθελα να πω δημόσια εδώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό τον κύριο Μηταράκη σανΒουλευτής της Δωδεκανήσου, σαν Βουλευτής ο οποίος πριν από λίγες μέρες γύρισα από την Κω και από τη Λέρο, όπου πλέον ειλικρινά επιτέλους οι κάτοικοι των νησιών μας κοιμούνται ασφαλείς και υπάρχει μια ηρεμία.

Επισκέφτηκα τα ΚΥΤ, είδα πραγματικά οργανωμένους χώρους, είδα μια ηρεμία ακόμα και σε αυτούς οι οποίοι φιλοξενούνται στους χώρους αυτούς και είναι απίστευτα αυτά τα οποία σήμερα  που είμαι εδώ στην Επιτροπή δύο ολόκληρες ώρες  ακούω δυστυχώς μόνο αρνητικές τοποθετήσεις, λάσπη και πράγματα τα οποία είναι απίστευτα για μένα και επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας, ότι υπάρχει έργο από αυτή την κυβέρνηση.

Αν θέλετε ελάτε στα νησιά μας, ελάτε στην Κω, στη Λέρο να δείτε πραγματικά από κοντά το τι έργο γίνεται από αυτή την κυβέρνηση.

Δεν μπορούμε, λοιπόν, εδώ μέσα να ακούμε όλα αυτά τα οποία έχετε πει τόσες ώρες χωρίς ειλικρινά να ακούγεται κάτι θετικό για αυτό το οποίο γίνεται στην πατρίδα μας.

Ειλικρινά, επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω πριν από λίγο άλλα είπε ο κ.  Μουζάλας και άλλα είπε ο κ. Σαντορινιός.

Επιτέλους, ας μας πει κάποιος τι είπαν, γιατί τα fakenews είναι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν μπορεί όλα τα Σώματα, δεν μπορεί όλοι οι λιμενικοί υπάλληλοι, οι στρατιωτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου να καταγγέλλουν αυτά τα οποία είπε ο κ. Μουζάλας και σήμερα να ακούμε εδώ πέρα τον κ.  Μουζάλα από τη μια να λέει ότι «εγώ δεν είπα κάτι, είπα απλά, ότι αν κάποιος ακούσει κάποιες παράνομες εντολές, θα τον καταγγείλω» ο κ. Σαντορινιός είπε ότι «κανένας δεν έχει ακούσει παράνομες εντολές, αλλά αν κάποιος τις  δώσει αυτές τις εντολές, θα κυνηγήσουμε εκείνον».Δηλαδή, μιλάτε εδώ μέσα και τι κάνετε;

Εκβιάζετε ποιους;

Πώς μιλάτε έτσι μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο;

Ποιοι δίνουν εντολές παράνομες;

Τι εννοείτε παράνομες εντολές που κάποιοι τις δίνουν και κάποιοι τις εκτελούν;

Μιλάτε για τους ανθρώπους του Λιμενικού Σώματος τους οποίους βέβαια μετά τους συγχαίρετε για το έργο τους τους οποίους είχατε παρατημένους τόσα χρόνια και τους είχατε υποδοχείς στο Αιγαίο,  να υποδέχονται απλά όσους περνούσαν τις θάλασσες, χωρίς να φυλάμε τα σύνορά μας και έρχεστε εδώ να λέμε «ευχαριστώ πάρα πολύ τους Λιμενικούς;»

Ποιους Λιμενικούς;

Αυτούς τους οποίους είχατε ξεχάσει τόσα χρόνια;

Αυτούς τους οποίους εμείς τώρα φροντίζουμε;

Αυτούς τους οποίους τώρα ενισχύουμε με σκάφη;

Αυτούς τους οποίους τώρα πραγματικά βλέπουμε το έργο τους;

Παρακαλώ πάρα πολύ, λοιπόν, ας σεβαστούμε όλους εμάς εδώ μέσα μας τους συναδέλφους μας και ειλικρινά ας σκεφτούμε λίγο αυτά τα οποία λέμε και αυτά τα οποία κάνουμε.

Εγώ, λοιπόν, σαν Δωδεκανήσιος Βουλευτής κλείνω λέγοντας, κύριε Υπουργέ, συγχαρητήρια πραγματικά σε εσάς και στο επιτελείο σας για το έργο το οποίο έχετε εκτελέσει,για το έργο το οποίο επιτελείτε καθημερινά και έχετε δώσει σε όλους μας αυτή τα τη στιγμή να αισθανόμαστε υπερήφανα που κατοικούμε στα νησιά της Δωδεκανήσου.​

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *