FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΟΙΝΩΝΙΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Δ. Καστής: Δεν θέλουμε την κλειστή δομή για τους μετανάστες θα μας βρουν μπροστά τους

«Θα μας βρουν μπροστά τους. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η Λέρος σε αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών»

Αυτό  δήλωσε στο Notos News και στο Κεντρικό Δελτίο σήμερα  ο αντιδήμαρχος Λέρου Δημήτρης Καστής με αφορμή τις ανακοινώσεις στις οποίες προέβη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης και την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού για τη δημιουργία των κλειστών δομών σε Λέρο Κω και Σάμο.

«Δεν έχουμε επίσημη ανακοίνωση για το θέμα. Η δημοτική αρχή εμμένει στις θέσεις της. Δεν θέλουμε νέες δομές. Μόνο να καταγράφονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες και να φεύγουν από το νησί», τόνισε ο κ. Δημήτρης Καστής.

«Θα παλέψουμε. Δεν είναι  δυνατό να ομιλούν για αποσυμφόρηση των νησιών και να δημιουργούν τέτοιες δομές. Οι κινήσεις της κυβέρνησης  κάτι υποκρύπτουν», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

« Πάλι η Λέρος θα γίνει αποθήκη ψυχών ;  Πάλι θα πληρώσει το τίμημα ; Θα δημιουργηθεί άλλη μια φυλακή;Δεν θα ανασάνει ποτέ το νησί αυτό; Εμείς βάλαμε πλάτη στο μεταναστευτικό και ζητάμε αλληλεγγύη από την Ελλάδα. Να παραμείνουν οι δομές που έχουμε να αποσυμφορηθούν και τίποτε περισσότερο »,  είπε  ο κ Καστής και πρόσθεσε πως με το που θα ξεκινήσουν οι εργασίες το λόγο θα έχουν οι κινητοποιήσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *