FEATUREDΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Γ. Χατζημάρκος: Άθλος αυτό που έγινε φέτος στον τουρισμό

Στις προσπάθειες που  καταβλήθηκαν από την αυτοδιοίκηση  αλλά και τους  επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό  καθώς και στο αποτέλεσμα στον τουρισμό αναφέρθηκε σε συνέντευξή τύπου σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος πλαισιωμένος από τον πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ Γιάννη Πάππου και

«Τον Ιούνιο που πέρασε δεν ξέραμε αν θα είχαμε πτήσεις στη Ρόδο και αν οι τουριστικοί προορισμοί θα ήταν ανοικτοί .Δεν γνωρίζαμε αν θα άνοιγαν τα ξενοδοχεία. Σήμερα  15 Οκτωβρίου κάποια νησιά μας αντέχουν ακόμη και για αυτό είμαστε περήφανοι. Αυτό που φέτος επιτεύχθηκε στον τουρισμό είναι άθλος. Τη φετινή  τουριστική σεζόν αποτέλεσαν αντικείμενο  συζήτησης πανελλαδικά, η οργάνωση και η ετοιμότητα μας πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά», δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε πως η πραγματικότητα στον τουρισμό δεν μπορεί να αλλοιωθεί από κανένα.

Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε πως στόχος είναι να υπάρξουν αφίξεις και το Νοέμβριο.

«Βάζουμε στόχο να «κλέψουμε» και ημέρες αφίξεων από το Νοέμβριο. Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί  σε  λίγες ημέρες, θα επικυρωθεί  η συμφωνία με μια αεροπορική εταιρεία. Σημασία έχει πως το 2020 που έδωσε αυτή την τεράστια αγωνία σε όλο τον κόσμο σε μας ο τουρισμός πήγε καλά. Τα στοιχεία είναι ιστορικά μοναδικά. Στον πρόσωπο του προέδρου του ΕΒΕΔ κ. Γιάννη Πάππου και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου και Γραμματέα της ΕΣΕΕ και τους  άλλους φορείς γιατί στην πρωτοβουλία για τον τουρισμό η συνεργασία όλων έκανε τη διαφορά.  Βγήκαμε στο εξωτερικό σωστά και οργανωμένα και αυτό φάνηκε στην αγορά», τόνισε ο κ. Χατζημάρκος.

Σε ερώτηση σχετικά με την επιμήκυνση της σεζόν με αφορμή τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:

«Αποφεύγω να λαμβάνω  μέρος στην κουβέντα για την επιμήκυνση της σεζόν . Σε αυτό τον τόπο συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε ο εκλεκτός λαός. Δείχνουμε κολλημένοι σε συζητήσεις στη δεκαετία του 70 Γυρίστε το διακόπτη λέω εγώ γιατί η εποχή έχει αλλάξει.  Έγινε από το 2016 έως το 2019 επιμήκυνση της σεζόν; Απαντώ ότι έγινε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.  Τη φετινή σεζόν δεν ξέραμε καν αν θα είχαμε τουρισμό.  Στην συντριπτική πλειοψηφία των γνωστών προορισμών στην Ευρώπη  υπήρξε πρόβλημα. Και στην Ελλάδα δεν άντεξαν όλοι οι προορισμοί. Κάνουμε συμφωνίες με αεροπορικές εταιρείες  για αφίξεις και για Νοέμβριο. Δεν το δημοσιοποιώ αυτό γιατί φέτος κάθε ημέρα που κερδίζουμε είναι  μια νίκη»

 Οι ερωτήσεις

Σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις στις οποίες προέβη  ο κ. Παναγιώτης Κουνάκης  ο  πρόεδρος του  ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου  δήλωσε :

«Από  τη στιγμή που έχετε συγκεκριμένο ερώτημα. Οι καταστάσεις που βιώνουμε  είναι ιδιαίτερες και ιδιόρρυθμες. Χρειάζεται από όλους σύμπνοια και συνεργασία. Οι άναρθρες κραυγές από οποιαδήποτε πλευρά δεν έχουν θέσει στο τραπέζι της συνεργασίας και δεν μπορούν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Και εδώ το αποτέλεσμα μιλάει μόνο του και δείχνει την επιτυχία του εγχειρήματος .Μακριά από μας οι όποιες σκοπιμότητες. Το τραπέζι του διαλόγου εδώ είναι φιλόξενο για την όποια συλλογική προσπάθεια για το καλό της Ρόδου και των άλλων νησιών της Περιφέρειας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *