Η πανδημία είναι ο ρυθμιστής της αγοράς

Ρυθμιστής της αγοράς είναι η πανδημία. Για την αντιμετώπιση της κρίσης χρειάζεται μαραθώνιος  δήλωσε στο Notos News και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, σχολιάζοντας την κατάσταση στην αγορά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Βασίλης Κορκίδης.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ τόνισε  πως η κρίση θα αποτελεί αιτία ταλαιπωρίας για την επιχειρηματικότητα μέχρι τον Απρίλιο του 2021.

«Μετά τον Απρίλιο του 2021 θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάποιους σχεδιασμούς. Μέχρι τότε θα πρέπει να κτιστεί μια γέφυρα, για να περάσουμε όλοι στην άλλη όχθη του ποταμού της πανδημίας, όσο γίνεται ασφαλέστερα. Υπάρχουν απώλειες θέσεων εργασίας  από τις επιχειρήσεις εποχικών και μη που δεν λειτούργησαν φέτος. Όλοι περιμένουν τους πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο κ. Κορκίδης.

Σε ερώτηση  σχετικά με τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας μέχρι να εισρεύσουν  τα χρήματα  από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο κ. Βασίλης Κορκίδης δήλωσε:

«Μετά τον Απρίλιο του 2021 θα πάρουμε το 10% από τα  32 δις που έχουν εξασφαλιστεί. Επίσης το δεύτερο εξάμηνο του 2021 θα έρθουν  και έξι δις από το ΕΣΠΑ. Μιλάμε για 13 δις μετά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους. Μέχρι τότε θα πρέπει να στηριχθούμε στα ίδια μέσα δηλαδή στο ταμείο εγγυοδοσίας στο ΤΕΠΙΧ 2 και  το πετυχημένο σχέδιο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Υπάρχουν και τα μικρά προγράμματα για την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Πρέπει να βοηθήσουν και οι τράπεζες. Σημασία έχει να μην κλείσει  καμία επιχείρηση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ.

Σε ερώτηση αν υπάρχει εικόνα για τις επιχειρήσεις που θα κλείσουν ο κ. Κορκίδης τόνισε:

«Μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα για τις επιχειρήσεις που δεν θα αντέξουν και θα βάλουν λουκέτο. Και αυτό, γιατί όλοι περιμένουν τις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα. Ο ένας τρόπος είναι μια γενναία ρύθμιση που μπορεί να φθάνει μέχρι και τις 240 δόσεις στην 20ετία.  Ο δεύτερος είναι η χρεοκοπία που είναι και το χειρότερο γιατί χάνονται οι κόποι μιας ζωής.  Επιμένω στη ρύθμιση είναι αυτό που λέμε δεύτερη ευκαιρία. Επειδή  ο νόμος θα είναι σε ισχύ από την 01-01.21  το τοπίο στην αγορά θα  παραμείνει ως έχει»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *