Γ. Χότζογλου: Τελειώνει η σεζόν και ακόμη περιμένουμε την ΚΥΑ για τους εργαζόμενους

Στα ζητήματα που ακόμη εκκρεμούν για τους εργαζόμενους στον τουρισμό αναφέρθηκε μιλώντας στο Notos News ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό κ. Γιώργος Χότζογλου.

«Ακόμη περιμένουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία θα ξεκαθαριστεί το τοπίο αναφορικά με τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών. Φθάσαμε στις 13 Οκτωβρίου και κανείς δεν ξέρει αν θα δοθεί παράταση στις αναστολές συμβάσεων  για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για το επίδομα ανεργίας», δήλωσε ο κ  Χότζογλου.

Η  ΠΟΕΕΤ όπως υπογράμμισε ο κ. Χότζογλου θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και μόνο και όχι σωματείων που στηρίζονται από κόμματα.

Για τα εκκρεμεί ζητήματα που αφορούν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Κάθε μέρα που περνάει η ανασφάλεια στους εργαζόμενους του Τουρισμού & Επισιτισμού μεγαλώνει!

Η παράταση των αναστολών σύμβασης που ψήφισε η Κυβέρνηση έως και τον Οκτώβριο ποιους τελικά αφορά; Γιατί δεν γίνεται δεκτό το αίτημα μας για την παράταση σε όλους μονομερώς όπως και το Καλοκαίρι;

Αν όσοι απολύθηκαν 30/09/2020 δεν τους δοθεί το δικαίωμα μονομερής αίτησης αποζημίωσης ειδικού σκοπού και μπουν στο επίδομα ανεργίας δεδομένου πως η χρονική διάρκεια είναι μόνο 3 μήνες(!) συμπεραίνουμε πως από τον Δεκέμβριο του 2020 και μετά οι χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι, θα είναι χωρίς επίδομα; Πότε και από ποιόν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι την άδεια τους και το επίδομα αδείας;

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία μας να στείλουν σχετικές επιστολές στο Υπουργείο Οικονομικών, που οι πληροφορίες μας λένε πως εκεί υπάρχει η καθυστέρηση ώστε να πιέσουμε όλοι μαζί.

ΑΣ ΑΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ κ.κ. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ & ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΑΙΣΙΩΣ 13/10/2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *