FEATUREDΚΟΙΝΩΝΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Ουδεμία κατηγορία για τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Χρήστο Σιάννα

Δεν υφίσταται καμία κατηγορία για τον εφημέριο  του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονα κ. Χρήστο Σιάννα.

Σε βάρος του είχε κινηθεί δίωξη μετά από αναφορά του γ.γ.απόδημου Ελληνισμού, δικηγόρου Μιχάλη Κόκκινου, στενού συνεργάτη του τέως υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, μετά από τις δηλώσεις που έκανε το 2018 ο πάτερ Χρήστος Σιάννας χαρακτηρίζοντας “έσχατη προδοσία” τη Συμφωνία των Πρεσπών και μιλώντας για “προδότες που πούλησαν τη Μακεδονία μας”.

Η δίωξη, όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα, έπαψε με βάση το νέο ποινικό κώδικα.

Ο ίδιος δεν δικάστηκε ενώ η τυπική εξέταση της υπόθεσης έγινε σήμερα το πρωί ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της  Ρόδου.

Ο νομικός εκπρόσωπος του εφημερίου τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν μπορεί να έχουν λόγο οι πολίτες για καίρια πολιτικά ζητήματα και οι εφημέριοι όχι

Την  ικανοποίηση του για την απόφαση του δικαστηρίου εξέφρασε μιλώντας στους δημοσιογράφους, αλλά και στον κόσμο που τον περίμενε έξω από τα δικαστήρια ο κ. Σιάννας.

Η χαρά των πολιτών αλλά και του ίδιου του ιερέα  αποτυπώθηκε στα βίντεο και τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media.

Mετά  την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου ο εφημέριος ευχαρίστησε όσους στάθηκαν στο πλευρό του στο δύσκολο αγώνα που έδωσε. Ιδιαίτερη αναφορά στο δήμαρχο  Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη που ήταν στο πλευρό του. Επίσης ευχαρίστησε τον αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Μισό που ήταν κοντά του αλλά και τη δικαιοσύνη.  Έκλεισε τη δήλωση με το Ζήτω η Μακεδονία  ενώ οι πιστοί έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *