FEATUREDΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Είναι τιμή μου να υπερασπίζομαι την πατρίδα μου απέναντι στους νεοναζί !

Στα διαδραματισθέντα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με τη Χρυσή Αυγή και  την τύχη που αναμένει τον ένα από τους εκπροσώπους του κόμματος αναφέρθηκε μιλώντας στο Notos News και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων η ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. ΄Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Με ξεχωριστή δήλωση η κ. Ασημακοπούλου απάντησε όμως και στα υβριστικά σχόλια στα οποία προέβη τόσο σε βάρος της όσο και σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ο Γιάννης Λαγός.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Λαγός είναι ανάμεσα στους καταδικασθέντες για διεύθυνση και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο, και πλέον αναμένονται οι αποφάσεις για τις ποινές, αλλά και για την αναμενόμενη σύλληψή του.

Ωστόσο, ο Γιάννης Λαγός είναι ευρωβουλευτής και έχει ασυλία, οπότε σε περίπτωση που δοθεί εντολή σύλληψής του, θα πρέπει το Ευρωκοινοβούλιο να άρει την ασυλία του.

Την ίδια ώρα, πάντως, το κλίμα στις Βρυξέλλες για τον Γιάννη Λαγό, μετά και την καταδίκη του, μόνο ευνοϊκό δεν είναι, καθώς ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, με αφορμή υβριστικά σχόλια του Γιάννη Λαγού κατά της ευρωβουλευτού της ΝΔ Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Μιλώντας στο Notos News και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων για τη Χρυσή Αυγή η κ. Ασημακοπούλου δήλωσε:

« Υπάρχει το πολιτικό και το νομικό κομμάτι της υπόθεσης.  Αναμένουμε την ανακοίνωση των ποινών και αν θα φυλακιστούν η όχι. Ο πολιτικός σάλος έχει προκύψει γιατί με τον ποινικό κώδικα,  που έχει περάσει επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ  η φυλάκιση είναι για λιγότερα χρόνια. Επίσης ενώ πριν επέσυρε η ποινή  και τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων αυτό δεν ισχύει. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει».

Η κ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου τόνισε πως στο ευρωκοινοβούλιο υπάρχουν δύο ευρωβουλευτές.

«Ο Γιάννης Λαγός είναι διευθυντικό στέλεχος. Αν πρέπει να πάει φυλακή θα πάει. Θα αρθεί η ασυλία του και μετά πρέπει να εκδοθεί ένταλμα έκδοσης τους για να μεταφερθεί στην Ελλάδα και να φυλακιστεί. Θα παραμείνει ευρωβουλευτής γιατί έχει αλλάξει ο ποινικός κώδικας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ .   Το ίδιο δεν είχε γίνει όταν είχαν προφυλακιστεί τα στελέχη της ΧΑ; Σε κάθε περίπτωση εμείς εδώ εντός κοινοβουλίου αναζητούμε λύση ώστε βάσει  κανονισμού να  του περιορίσουμε τη δράση» τόνισε η κ. Ασημακοπούλου.

Αδιανόητο να χυδαιολογούν σε βάρος της Ελλάδος και του Αντώνη Σαμαρά!

Ειδικά για την επίθεση του Γιάννη Λαγού τόσο σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ Αντώνη Σαμαρά όσο και σε εκείνη με υβριστικά σχόλια η κ. Ασημακοπούλου δήλωσε:

« Ο κ. Γιάννης Λαγός έστειλε επιστολή σε όλο το ευρωκοινοβούλιο με την οποία ισχυρίζονταν πως ενόψει της καταδίκης του ότι  υπάρχει κατάλυση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα και μια σκευωρία εναντίον του στην οποία συμμετέχουμε διάφοροι με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Αφού χυδαιολόγησε εναντίον της Ελλάδος του Αντώνη Σαμαρά και εμού έπρεπε να πάρει την απάντηση του . Ο λόγος που ο κ. Βέμπερ έστειλε την επιστολή στον κ. Σασόλι είναι ότι ο κ. Λαγός ασχέτως με ότι γίνει με τη δικαιοσύνη είναι ακόμη ευρωβουλευτής με δικαίωμα να μιλάει στην ολομέλεια και να αμείβεται,. Αν καταδικαστεί άμεσα μπορεί να του αφαιρεθεί  το δικαίωμα και να πληρώνεται και να μιλάει. Αυτό  μέχρι να εκδοθεί στην Ελλάδα.   Θα δείτε από τα βίντεο πως εκφράζεται για την πατρίδα μας.Αυτά δεν θα πρέπει να τα ανεχόμαστε.  Είναι τιμή να υπερασπίζομαι την πατρίδα μου απέναντι στους Νεοναζί»

Για τη συμπεριφορά της Τουρκίας η κ. Ασημακοπούλου δήλωσε:

«Στην προηγούμενη σύνοδο κορυφής εμείς ζητήσαμε την επιβολή κυρώσεων στους Τούρκους. Οι ευρωπαίοι όμως θέλησαν να τους δοθεί μια τελευταία ευκαιρία.  Ο Ερντογάν έκανε μια κίνηση αποκλιμάκωσης απομακρύνοντας το ένα πλοίο από την περιοχή. Με αυτό που κάνουν στην Αμμόχωστό έχει θορυβηθεί η ευρωπαϊκή πλευρά γιατί δεν υπάρχει ανταπόκριση από τον κ. Ερντογάν. Οι Γερμανοί αξιωματούχοι κάνουν πάλι  ένα κύκλο επαφών γιατί την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί και πάλι Σύνοδος Κορυφής όπως οι κκ. Μητστοτάκης και Αναστασιάδης θα το θέσουν το θέμα. Πρέπει να υπάρξει μια ουσιαστική απάντηση»

«Ο κ. Νίκος  Δένδιας συζήτησε με τον Τούρκο ομόλογο του για την έναρξη των διερευνητικών επαφών. Είναι σημαντικό η Ελλάδα να συνεχίσει να  έχει την ίδια σταθερή στάση. Να μην μπορούν να μας ψέξουν ώστε οι ευρωπαίοι να αναγκαστούν να επιβάλουν κυρώσεις  αν ο κ. Ερντογάν δεν κάνει πίσω.  Όλα έχουν όρια. Αν  μια συμπεριφορά γίνεται από επιθετική χρειάζεται και άμυνα, Ο Τούρκος πρόεδρος δεν καταλαβαίνει από λόγια. Η Ευρώπη να καταλάβει πως διακυβεύεται και η δική της αξιοπιστία», τόνισε

Για την πανδημία και την εισροή πόρων από την ΕΕ η κ. Ασημακοπούλου δήλωσε:

«Προσπαθούμε να συμφωνήσουμε για τις λεπτομέρειες του προϋπολογισμού και του συμφώνου ανάπτυξης. Αυτό έχει κολλήσει στο θέμα του σεβασμού του κράτους δικαίου. Μόλις λυθεί το  θέμα θα προχωρήσουμε, Θα εισρεύσουν αρκετά χρήματα, μέχρι το τέλος του έτους όπως η επιδότηση της εργασίας για να καλύψουμε την επιστρεπτέα και μη  προκαταβολή. Το Ταμείο Ανάκαμψης μαζί με τους πόρους απ το νέο ΕΣΠΑ θα αρχίσει από το επόμενο έτος. Η ελληνική οικονομία θα αντέξει»

Η επιστολή Βέμπερ στον Σασόλι για τον Λαγό

«Βρυξέλλες, 9 Οκτωβρίου 2020

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στην απαράδεκτη συμπεριφορά ενός μη εγγεγραμμένου μέλους, του κ. Ιωάννη Λαγού, έναντι ενός μέλους της Ομάδας του ΕΛΚ, της κ. Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Στη διάρκεια ανταλλαγής e-mail στις 6 Οκτωβρίου, κατά τη δίκη του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία ότι συνιστά εγκληματική οργάνωση, ο κ. Λαγός απευθύνθηκε δημοσίως με υβριστικά σχόλια στην κ. Ασημακοπούλου βάσει των ισχυρισμών περί εμπλοκής της σε αυτό που ο κ. Λαγός προσδιόρισε ως πολιτική ”συνωμοσία κατά μελών της Χρυσής Αυγής”.

Επιπλέον, στην ομιλία του στην Ολομέλεια στις 5 Οκτωβρίου 2020 ο κ. Λαγός τόλμησε να κατηγορήσει την εκπρόσωπο του ΕΛΚ ότι ”καταρρακώνει τη δημοκρατία” και αποκάλεσε ”πολιτικό απόβρασμα” τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τον ρόλο που έπαιξε στο να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Αυτά τα σχόλια υπερέβησαν το όρια του υπεύθυνου πολιτικού διαλόγου τόσο σε προσωπικό, όσο και σε θεσμικό επίπεδο. Πέραν τούτου, η συμπεριφορά του κ. Λαγού είναι ακόμη πιο ανάρμοστη υπό το φως της ετυμηγορίας που ανακοινώθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2020 από το Εφετείο στην Αθήνα, που καταδίκασε το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν πάντα ισχυρά προσηλωμένο στην προάσπιση με αποφασιστικότητα της δημοκρατίας έναντι του φασισμού και αυτή η αξιοθρήνητη συμπεριφορά δεν μπορεί να συνδεθεί με τις αξίες του Κοινοβουλίου μας.

Ως εκ τούτου, βάσει του Άρθρου 175 του Εσωτερικού μας Κανονισμού, σας ζητώ να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να μην επαναληφθεί αυτή η αξιοθρήνητη συμπεριφορά.

Μάνφρεντ Βέμπερ

Πρόεδρος της Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *