FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κ. Σακελλαροπούλου : Ο πατριωτισμός των νησιωτών, πηγή έμπνευσης για όλους

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη  επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Κάρπαθο . Η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστει σήμερα στις  εκδηλώσεις για την  76η Επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού.

«Στη σημερινή συγκυρία, το παράδειγμα των νησιωτών μας, η αυταπάρνηση και ο πατριωτισμός τους, είναι πηγή έμπνευσης για όλους τους Έλληνες» υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Με ιδιαίτερη χαρά, τιμώ μαζί σας την 76η Επέτειο της απελευθέρωσης της Καρπάθου. Τιμώ την τόλμη και τη γενναιότητα των κατοίκων του νησιού που, λίγοι στον αριθμό αλλά με υψηλό φρόνημα, ύψωσαν την ελληνική σημαία και κατέκτησαν την ελευθερία τους, πρώτοι από όλα τα Δωδεκάνησα» δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου μετά τη δοξολογία στις Μενετές.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της 5ης Οκτωβρίου 1944.

«Η Κάρπαθος, με τη συμμετοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας, τίμησε την 76η επέτειο του Επαναστατικού Απελευθερωτικού Κινήματος της Καρπάθου.Στο Μνημείο της 5ης Οκτωβρίου 1944 συναντήθηκαν η ιστορική μνήμη και η αποφασιστικότητα μας να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα ιερά και τα όσια. Τιμή και Δόξα σε όσους αγωνίστηκαν για μια Ελεύθερη Πατρίδα», ανέφερε σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *