Ν. Σαντορινιός:Επείγουσα ανάγκη ιατρικής στελέχωσης του Π.Π.Ι. Αστυπάλαιας και λειτουργίας ακτινολογικού

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας για τα θέματα στελέχωσης που αντιμετωπίζει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αστυπάλαιας, κατέθεσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, προωθώντας σχετική επιστολή του Δημάρχου του νησιού, υπογραμμίζει τον άμεσο κίνδυνο αδυναμίας παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε κατοίκους και επισκέπτες, καθώς οι ελλείψεις σε καρδιολόγο, παιδίατρο και σε αγροτικούς γιατρούς, καθιστούν δύσκολη τη λειτουργία του Ιατρείου. Επιπροσθέτως, το ΠΠΙ του νησιού έχει άμεση ανάγκη τοποθέτησης και λειτουργίας ενός ακτινολογικού μηχανήματος, ενέργεια για την οποία έχει δεσμευτεί η 2η ΥΠΕ αλλά ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες υγείας που λαμβάνει τόσο η τοπική κοινωνία, όσο και οι επισκέπτες του νησιού.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, συμπληρώνοντας την παρέμβασή του αυτή τονίζει ότι αν κάτι η υγειονομική αυτή κρίση που βιώνουμε πρέπει να μας διδάξει, είναι ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Δυστυχώς η Κυβέρνηση, αδυνατεί να κατανοήσει όχι μόνο την ανάγκη στελέχωσης του ΕΣΥ, αλλά και τις ξεχωριστές και διαρκείς ανάγκες των δομών υγείας των νησιών, που υπό το βάρος της κρίσης της πανδημίας, γίνονται ακόμη πιο επίκαιρες και άμεσες.

Το νησί της Αστυπάλαιας και όλα τα νησιά της χώρας χρειάζονται την εφαρμογή ενός άμεσου και ολοκληρωμένου σχεδίου θωράκισης της Υγείας τους, έτσι ώστε να μην γίνονται επαίτες και να έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στα δημόσια αγαθά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *