FEATUREDΠΑΙΔΕΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Στηρίζει τον αγώνα των μαθητών η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ρόδου

Η ένωση συλλόγων γονέων Ρόδου στηρίζει τα αιτήματα των μαθητών του νησιού και τις κινητοποιήσεις τους . Με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα  επισημαίνεται πως οι μαθητές έδωσαν παλικαρίσια τον αγώνα τους.

«Έχουμε πάνω από 700 καταλήψεις και επαναλαμβανόμενα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας. Ο αγώνας αυτός είναι ελπιδοφόρος και δείχνει πως σε πείσμα των καιρών ότι η νέα γενιά έχει ιδανικά ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά!Και στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου», επσημαίνουν οι γονείς.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου  Γονέων των Μαθητών αναλυτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:

Τα παιδιά μας βρίσκονται στους δρόμους έχοντας δίκαια και λογικά αιτήματα. Θέλουμε να ακουστεί η αλήθεια κόντρα στα ψέματα που ακούμε τόσες μέρες.

Οι μαθητές ζητούν αυτονόητα πράγματα που τα ζητάει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ζητούν 15 μαθητές ανά τάξη,  να καλυφθούν άμεσα τα κενά των  εκπαιδευτικών και να προσληφθεί επιτέλους επαρκές προσωπικό καθαριότητας ώστε να μπορούν να τηρηθούν στην πράξη οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Οι μαθητές φοβούνται απολύτως δικαιολογημένα για την υγεία την δική τους, των γονιών τους και των παππούδων τους. Ο τρόπος που άνοιξαν τα σχολεία, με μοναδικό μέσο προστασίας την μάσκα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξάπλωση του ιού. Ήδη σε άλλες περιοχές της χώρας έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα με αποτέλεσμα να κλείσουν τάξεις και σχολεία.

Στο νησί μας δε η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, όπως έχουμε καταγγείλει από την αρχή της χρονιάς. Στα  περισσότερα σχολικά λεωφορεία εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλος συνωστισμός. Αυτή την στιγμή δε, έχουμε παιδιά άρρωστα σε πολλά σχολεία του νησιού και δεν εμφανίστηκε κανείς αρμόδιος από τον ΕΟΔΥ, την πολιτική προστασία ή από κάποια δημόσια δομή υγείας, για να κάνουν τεστ σε παιδιά και εκπαιδευτικούς, έστω δειγματοληπτικά.

Ας δεχτούμε υποθετικά πως τα παιδιά που αρρώστησαν σε διάφορα σχολεία της Ρόδου, με το καλημέρα της σχολικής χρονιάς δεν νοσούν με COVID-19 αλλά από άλλες ιώσεις. Τι αποδεικνύει αυτό στην πράξη; Αποδεικνύει ότι αφού υπάρχει μετάδοση ιώσεων στα σχολεία τότε υπάρχει κίνδυνος μετάδοσής και του COVID-19. Επομένως μόνο η μάσκα δεν αρκεί και δικαίως κινητοποιούνται οι μαθητές μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς.

Αναρωτιούνται κάποιοι, μπορούν να βρεθούν τώρα αίθουσες; Μα η κυβέρνηση εδώ και 6 μήνες γνωρίζοντας ότι έρχεται δεύτερο κύμα πανδημίας δεν έκανε τίποτα για να αυξήσει τις σχολικές αίθουσες. Ούτε καν τώρα έχει κάποιο σχέδιο. Υπάρχουν αίθουσες και κτήρια που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, όπως παλιά σχολεία, πολιτιστικά κέντρα κ.ά. Για παράδειγμα στην Αρχάγγελο είναι υπό ανέγερση νέο σύγχρονο δημοτικό για 300 μαθητές και οι εργασίες έχουν σταματήσει εδώ και πολλούς μήνες αντί να επιταχυνθούν λόγω της πανδημίας.

Επιπλέον όπως ισχυρίζεται η δημοτική αρχή, τους απαγορεύει η κυβέρνηση να προσλάβουν παραπάνω καθαρίστριες, άρα με υπουργική απόφαση τα σχολεία της Ρόδου θα είναι βρόμικα!

Η κυβέρνηση λοιπόν αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα για ένα ασφαλές και υγιεινό σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά, επιλέγει να απειλεί τους μαθητές με εισαγγελείς, αστυνομία, μαθήματα αναπλήρωσης τις αργίες και υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα σχολεία που χάνουν μαθήματα λόγω κινητοποιήσεων αλλά και απουσίες στα παιδιά που συμμετέχουν στις καταλήψεις.

Οι μαθητές έδωσαν παλικαρίσια απάντηση σε αυτές τις απειλές. Σήμερα έχουμε πάνω από 700 καταλήψεις και επαναλαμβανόμενα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας. Ο αγώνας αυτός είναι ελπιδοφόρος και δείχνει πως σε πείσμα των καιρών ότι η νέα γενιά έχει ιδανικά ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά!

Και στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου. Η ένωση συλλόγων γονέων Ρόδου στηρίζει τα αιτήματα των μαθητών του νησιού και τις κινητοποιήσεις τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *