FEATUREDΠΑΙΔΕΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Τις κινητοποιήσεις των μαθητών στηρίζει το Κίνημα Αλλαγής

Τις κινητοποιήσεις των μαθητών χαιρετίζει με ανακοίνωση του το Κίνημα Αλλαγής.«Ως Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου, υποστηρίζουμε  τις διεκδικήσεις των μαθητών και χαιρετίζουμε τη σημερινή μαθητική πορεία, που με συγκεκριμένα, λογικά και δίκαια αίτημα, στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία και να κινητοποιήσει το τοπικό πολιτικό σύστημα», επισημαίνεται από τη νομαρχιακή επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής.

Στην ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

Βρισκόμαστε ήδη στην 3η εβδομάδα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα σχολεία είναι ένα «καζάνι που βράζει». Ενώ ακόμη εκκρεμεί η κάλυψη πολλών κενών θέσεων εκπαιδευτικών, τα τμήματα, σε αντίθεση με τις επίσημες διαβεβαιώσεις,  είναι  πολυπληθή, η καθαριότητα σε πολλά σχολεία γίνεται από εθελοντές και σε άλλα είναι υποτυπώδης.

Με το εκπαιδευτικό σύστημα σε αυτήν την κατάσταση και ζώντας στον πολιτικό παραλογισμό όπου η Υπουργός Παιδείας κα. Κεραμέως προσπαθεί να δικαιολογήσει τα «αδικαιολόγητα», οι σημερινές διεκδικήσεις των μαθητών – που σε άλλες χώρες είναι δεδομένες ως παροχές – κρίνονται, τουλάχιστον, δίκαιες από την Ελληνική κοινωνία.

Σε μια περίοδο που τίποτα πλέον δεν είναι δεδομένο, είναι επιτακτική ανάγκη να προστατευθεί η δημόσια υγεία και το εκπαιδευτικό μας σύστημα, με συγκεκριμένες γενναίες  πρωτοβουλίες από πλευράς της πολιτείας. Είναι εξωφρενικό, αντ΄ αυτού, οι μαθητές να κατηγορούνται ότι υποκινούνται και ότι υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες, όταν οι μαθητές δείχνουν καθημερινά και με υποδειγματικό τρόπο, υπεύθυνη στάση στα μέτρα ασφαλείας, σε αντίθεση με άλλα μέλη της κοινωνίας, ακόμη και της πολιτικής ηγεσίας του τόπου.

Οι μαθητές έχουν λόγο στα τεκταινόμενα της χώρας μας, ως ενεργά μέλη της κοινωνίας των πολιτών. Η κοινωνία στο σύνολο της αλλά και τα πολιτικά κόμματα ως εργαλεία του σύγχρονου δημοκρατικού συστήματος, οφείλουμε να ακούσουμε τα αιτήματα τους, να αφουγκραστούμε τις αγωνίες τους και να δώσουμε λύση στα προβλήματα που αναδεικνύουν, γιατί τα παιδιά που βγαίνουν  σήμερα στους δρόμους, είναι το μέλλον αυτού του τόπου. Κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να λοιδορήσει τον αγώνα τους και να υποβαθμίσει τα δικαιώματα τους, είναι απλώς ακόμη ένα χτύπημα στα θεμέλια της Δημοκρατίας.

Συντασσόμαστε στο πλευρό των μαθητών, χωρίς βεβαίως  σε καμιά περίπτωση να θέλουμε να επισκιάσουμε τον αγώνα τους ή να καπηλευτούμε την προσπάθεια τους (για αυτό και η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται κατόπιν των κινητοποιήσεων).

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου, υποστηρίζουμε  τις διεκδικήσεις των μαθητών και χαιρετίζουμε τη σημερινή μαθητική πορεία, που με συγκεκριμένα, λογικά και δίκαια αίτημα, στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία και να κινητοποιήσει το τοπικό πολιτικό σύστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *