Η ανακοίνωση της ΔΕΕΠ για την επίσκεψη του Μάκη Βορίδη στην Κάλυμνο

Με αφορμή την επίσκεψη του  υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη στην Κάλυμνο από την ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κάλυμνο, ύστερα από πρόσκληση του Αλιευτικού Συλλόγου μεγάλων πελαγικών ψαριών,όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους αλιείς της Καλύμνου.

Οι αλιείς ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τον Υπουργό για την πολύ σημαντική οικονομική ενίσχυση που διέθεσε το Υπουργείο στον κλάδο τους για την ανακούφισή τους από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει διαθέσει μέχρι σήμερα συνολικά περίπου 35 εκατομμύρια Ευρώ για την ενίσχυση των αλιέων που επλήγησαν από την παύση της αλιευτικής τους δραστηριότητας, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επεβλήθησαν για τον κορωνοϊό.

Τις ευχαριστίες, την ικανοποίησή του και την ευγνωμοσύνη του εξέφρασε ο  Πρόεδρος  του Αλιευτικού Συλλόγου κ. Γεώργιος Κατσοτούρχης, όπως επίσης ενθουσιασμένος δήλωσε και ο Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτριος Διακομιχάλης.

Κατά την παραμονή του στο νησί της Καλύμνου  ο Υπουργός συναντήθηκε με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους αλιέων, κτηνοτρόφων, γεωργών και μελισσοκόμων του νησιού και συζήτησε  μαζί τους όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την παραγωγική τους δραστηριότητα.

Περήφανος και συγκινημένος δήλωσε ο Υπουργός για τη συνοδεία του από το  σύνολο  του αλιευτικού στόλου των μεγάλων πελαγικών σκαφών της Καλύμνου, κατά την αποχώρηση του  από την Κάλυμνο στην Κώ .

Τον Υπουργό συνόδευσαν στην επίσκεψή του αυτή οι Βουλευτές Δωδεκανήσου κ.  Βασίλειος  Υψηλάντης και κ. Ιωάννης  Παππάς , ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Στρατάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο Έπαρχος Καλύμνου κ. Μανώλης Μουσελλής, ο Δήμαρχος Καλύμνου κ.  Δημήτρης Διακομιχάλης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Μαύρος.

Η Δ.Ε.Ε.Π. Δωδεκανήσου ΝΔ εκφράζει την ικανοποίησή της για τη στήριξη που παρέχει το  Υπ.ΑΑΤ στον κλάδο των αλιέων, γεγονός που δεν αμφισβητείται, παρά τις όψιμες προσπάθειες περί αμφισβήτησης της στήριξης αυτής από  εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ με δημόσιες δηλώσεις.

Άλλωστε, το γεγονός αυτό ενισχύεται  από την ανώτερω στάση των αλιέων απέναντι στον Υπουργό!

Εκφράζει δε, ιδιαίτερως, τα  θερμά συγχαρητήρια  και τις ευχαριστίες της στον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη για την πολύ ουσιαστική και επιτυχημένη επίσκεψη του στο ακριτικό νησί της Καλύμνου. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *