Να τοποθετηθούν ξανά στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης οι πίνακες των Β Σεμερτζίδη και Δ Κούκου ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση

Να  ανακληθεί  η απόφαση και να επανατοποθετηθούν οι πίνακες,  των ζωγράφων Βάλια Σεμερτζίδη και Δημήτρη Κούκου στον εκθεσιακό τους χώρα, ζητά  η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Ένα σκαλί πιο κάτω, από εκεί που μας ανέβασε ο Βάλιας Σεμερτζίδης με την τέχνη του, μας δείχνει να κατέβουμε η σημερινή δημοτική αρχή με την απόφασή της να κατεβάσει τα έργα του από την Πινακοθήκη της Ρόδου.

Η απόφασή της να στερήσει στο Ροδιακό λαό τον εικαστικό θησαυρό από έργα εμπνευσμένα από κάθε όμορφη γωνιά του νησιού, από τους ανθρώπους του μόχθου, τη λευτεριά και τους αγώνες του ελληνικού λαού, πρέπει ν’ ανακληθεί.

Με πρόφαση ότι δεν υπάρχει χώρος για έκθεση άλλων έργων στη Πινακοθήκη, η Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου εκτιμά ότι οι πίνακες των ζωγράφων Δημ. Κούκου και Βάλια Σεμερτζίδη πρέπει ν’ αποσυρθούν με εμφανή την απαξίωση στους δημιουργούς και το έργο τους, το οποίο είναι κληρονομιά του Ροδιακού λαού και ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας για το τόπο μας.

Ζητάμε έστω και τώρα ν’ ανακληθεί αυτή η απόφαση και να επανατοποθετηθούν οι πίνακες, στον εκθεσιακό τους χώρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *