Σ. Καρίκης: Η συνεργασία μας με τον Αντώνη Καμπουράκη συνεχίζεται με τους καλύτερους οιωνούς

Έτοιμοι για δουλειά προκειμένου να υλοποιηθεί έργο  σε όλους τους τομείς δηλώνουν οι αντιδήμαρχοι μετά την ανακοίνωση στην οποία προέβη ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Για τις προτεραιότητες στον τομέα που έχει εκ νέου αναλάβει μίλησε στο Notos News και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Μετανάστευσης κ. Στράτος Καρίκης.

Όπως υπογράμμισε  ο δήμος Ρόδου ειδικά για τον τομέα της καθαριότητας  των σχολείων θα προχωρήσει σε  νέες  προσλήψεις προσωπικού.

«Ένα χρόνο πριν ξεκίνησε μια εποικοδομητική και  τίμια συνεργασία με τον Αντώνη Καμπουράκη που συνεχίζεται με τους καλύτερους οιωνούς. Μια νέα δημοτική αρχή αποτελούμενη από ανθρώπους που ασχολήθηκαν για πρώτη φορά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα πήγε αρκετά καλά και συνεχώς ανεβάζει ταχύτητες. Βλέπω θετικά την πορεία  μας σε όλους τους τομείς. Άλλοι προχώρησαν πιο  αργά  και άλλοι πιο γρήγορα μα όλοι με θετικό πρόσημο. Φέτος εκτιμώ πως  θα είναι μια δημιουργική χρονιά», δήλωσε ο κ, Στράτος Καρίκης και πρόσθεσε πως ένας από τους δημιουργικούς τομείς είναι ο τομέας της Παιδείας.

Παρεμβάσεις σε 60 σχολεία

«Τη χρονιά που πέρασε μέχρι και σήμερα σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους Οικονομικών Τηλέμαχο Καμπούρη, Τεχνικών Υπηρεσιών Δώρο Κωνσταντίνου  τους κ Θανάση Βυρίνη και Σάββα Χριστοδούλου τους οποίους και ευχαριστώ έγιναν παρεμβάσεις σε 60 σχολεία.  Συνεχίζουμε με σύνθημα «κάθε σχολείο τουλάχιστον ένα έργο». Επίσης καλύπτουμε τα έξοδα λειτουργίας των σχολείων. Οι κτιριακές υποδομές είναι παλιές. Έχουμε υποχρέωση να τις βελτιώσουμε ώστε το περιβάλλον όπου εκπαιδεύονται τα παιδιά μας να είναι  το καλύτερο δυνατόν», δήλωσε ο κ. Καρίκης.

Αυξάνονται οι καθαρίστριες στα σχολεία

Σε ότι αφορά τον τομέα της καθαριότητας στα σχολεία  για τον οποίο ασκήθηκε κριτική ο αντιδήμαρχος τόνισε :

«Η κριτική μας κάνει καλύτερους. Έχουμε πρωτεύσει  όμως, στον συγκεκριμένο τομέα. Από τον Μάιο μέχρι τον Ιούνιο με χρήματα του Δήμου είχαμε 220 καθαρίστριες . Πάλι σε συνεννόηση με το Δήμαρχο που εγκρίνει και τα κονδύλια θα περάσει θέμα για την καθαριότητα, προς έγκριση  από την Οικονομική επιτροπή. Θα έχουμε πάνω από 250 καθαρίστριες στα σχολεία. Αριθμός ρεκόρ δηλαδή.  Η εντολή του δημάρχου είναι το καλύτερο δυνατό για τα σχολεία.  Έχουμε σχολεία που είναι ηλικίας 100 και 120 ετών. Αυτός είναι  ο λόγος που οι παρεμβάσεις σε αυτά δεν φαίνονται τόσο πολύ. Οι γονείς να αισθάνονται σιγουριά ότι όλα τα σχολεία θα έχουν την άριστη καθαριότητα που χρειάζονται  τα παιδιά που αποτελούν προτεραιότητα μας. Θέλουμε το καλύτερο δυνατό για αυτά. Επιδιώκουμε χώρους καθαρούς και ασφαλείς για τους μαθητές».

Και νέα σχολικά κτίρια

Ο κ. Καρίκης είπε πως σύντομα θα εγκριθεί ο κατάλογος των νέων σχολείων που θα κατασκευαστούν  σε σύμπραξη ιδιωτών και δημοσίου. Είχε τρέξει ένα σχέδιο  από την προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά εμείς θα το υλοποιήσουμε . Πριν όμως θα  το   επικαιροποιήσουμε .  Τα έργα θα υλοποιηθούν σε τρία με τέσσερα χρόνια. Μέχρι τότε θα είμαστε συνεχώς στα σχολεία με παρεμβάσεις. Για το λόγο αυτό ευχαρίστησα και τους συνεργάτες μου αντιδημάρχους  και αιρετούς. Όποιος διευθυντής και πρόεδρος  επιτροπής μας καλέσει θα έχει και την ημερομηνία που θα γίνει η παρέμβαση ου θα χρειάζεται.  Σύντομα θα ξεκινήσουν μεγαλύτερες παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια με ένα μεγάλο κονδύλι»

. Συγκεκριμένη γραμμή στο μεταναστευτικό

Ο κ. Καρίκης αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό υπογραμμίζοντας πως η πολιτική της δημοτικής αρχής είναι ξεκάθαρη με στόχο να μην μένει ουδείς από τους μετανάστες που έρχονται στο νησί αλλά να αναχωρούν για άλλες περιοχές και δομές άμεσα!

«Το θέμα είναι ευαίσθητο. Η γραμμή μας είναι ξεκάθαρη  . Στόχος να μην μένει στη Ρόδο κανείς από τους μετανάστες και πρόσφυγες που έρχονται στο νησί. Το ζήτημα το χειρίζεται πρώτα ο δήμαρχος και μετά εγώ. Γίνονται πολλά που όμως δεν ανακοινώνονται. Το  γεγονός ότι συνεχίζουν να μένουν εκεί 170 άτομα συνιστά κατάληψη που χρονολογείται από το 2015 με άτυπη συναίνεση της τότε δημοτικής αρχής.  Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως εμείς δεν έχουμε ούτε την αρμοδιότητα ούτε και τα μέσα για να εκκενώσουμε το χώρο αυτό.  Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιέζουμε. Δεν έχουμε αρμοδιότητα ούτε καν αν θα μπει σε καραντίνα για τον κορονοϊό παρά το γεγονός ότι υπήρξαν κάποια κρούσματα. Τα  θέματα αυτά  τα χειρίζεται το υπουργείο Μετανάστευσης και  μετά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο ΕΟΔΥ.  Η δημοτική αρχή ευχαριστεί τους Ροδίτες για τη στήριξη που παρείχαν σε αυτούς τους ανθρώπους. Ο Δήμος είναι ο πρώτος που δεν θέλει να είναι οι μετανάστες και πρόσφυγες εκεί.  Ο χώρος αυτός δεν είναι κατάλληλος για αυτούς, Πρέπει να είναι σε άλλες δομές για να έχουν ασφάλεια και να ελέγχονται. Για να υπάρχει και μια σιγουριά στην κοινωνία.  Το θέμα αυτό δεν το αφήνουμε  στην τύχη .Πιέζουμε.Η  κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα όμως  σε άλλες περιοχές.  Καλά έκανε το ΜέΡΑ 25 και έφερε το θέμα στη Βουλή .  Εμείς στηρίζουμε τις προσπάθειες αυτές.  Πιστεύω πως και η κυβέρνηση θα ασχοληθεί και με τη Ρόδο ώστε να ανοίξει το θέμα. Δεν θέλω να μεγαλοποιούμε το θέμα. Δεν είναι τυχαίο που τελευταία όσοι έρχονται στη Ρόδο φεύγουν  . Κάποιοι πιέζουν για αυτό γιατί δεν θέλουν το νησί να γίνει σταυροδρόμι και πέρασμα για αυτούς τους ανθρώπους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *