Ν. Σαντορινιός: Η Κυβέρνηση παίζει κρυφτούλι με την «ιστορική» Συμφωνία των Πρεσπών

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, ήταν σήμερα καλεσμένος ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός σχολίασε τις αρνητικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε η σχολική χρονιά και χαρακτήρισε δικαίωμα των μαθητών να διεκδικούν πολιτικές υπέρ της εκπαίδευσης και κατάλληλα μέτρα προστασίας. Επίσης, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ότι αν σήμερα η Ελλάδα αποτελεί ένα σταθερό πυλώνα ανάπτυξης και ειρήνης στα Βαλκάνια, οφείλεται στην “ιστορική” Συμφωνία των Πρεσπών, που ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε.

 

Σε λίγες μέρες οι βουλευτές της ΝΔ θα κληθούν να υπερψηφίσουν υπέρ της «ιστορικής» Συμφωνίας των Πρεσπών, ονομαστικά

«Το τελευταίο 24ωρο, ξοδεύτηκε τεράστιο διπλωματικό και πολιτικό κεφάλαιο της χώρας, μόνο και μόνο για να εξαφανίσει η Κυβέρνηση τον όρο «ιστορική»– αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών-από το κείμενο του Υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος και είχε αρχικά χρησιμοποιηθεί στο έγραφο».

«Αν σήμερα η Ελλάδα αποτελεί ένα σταθερό πυλώνα ανάπτυξης και ειρήνης στα Βαλκάνια, οφείλεται στην “ιστορική” Συμφωνία των Πρεσπών, που ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε και με την οποία η χώρα απέδειξε ότι δε φοβάται τους βόρειους γείτονές της. Ούτε καν η επίσκεψη Πομπέοδεν θα πραγματοποιείτο, για την οποία σήμερα η ΝΔ πανηγυρίζει, αν δεν είχαμε λύσει αυτό το σημαντικό πρόβλημα για την περιοχή».

«Τα αποτελέσματα, λοιπόν, αυτής της, πράγματι, ιστορικής Συμφωνίας, θα κληθούν να τα ψηφίσουν, ονομαστικά, σε λίγες μέρες στην Βουλή- κατά την κύρωση τριών σημαντικών συμφωνιών με την Βόρεια Μακεδονία, οι βουλευτές της ΝΔ».

 

«Τις καταλήψεις στα σχολείατις υποκινεί η αδράνεια και οι πολιτικές της Κυβέρνησης»

«Σε τάξεις των 25 και 27 μαθητών δεν μπορεί κανείς να κρατήσει τις,απαιτούμενες από τους ειδικούς,αποστάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ήδη από τον Απρίλη, είχε επισημάνει την ανάγκη για έναν καλύτερο σχεδιασμό στην εκπαίδευση με περισσότερες τάξεις και προσλήψεις εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο, αν και δεν έχει παρουσιάσει ούτε ένα έγγραφο προς τους Δήμους της χώρας, στο οποίο να αιτείται τη διάθεση περισσότερων αιθουσών, σήμερα μας λέει ότι δεν υπάρχουν επιπλέον χώροι. Ακόμη, το προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων πρέπει να αυξηθεί. Δεν είναι δυνατόν ο αριθμός των καθαριστριών να είναι σχεδόν ίδιος με πέρσι, όταν δεν υπήρχε ηυγειονομική κρίση και όταν οι συνθήκες της πανδημίας φέτος επιβάλλουν σχολαστικότερο καθαρισμό των σχολείων. Η προχειρότητα της Κυβέρνησης είναι το μόνο που λειτουργεί σήμερα».

«Οι μαθητές έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης και μέτρα προστασίας στα σχολεία τους. Τις αποφάσεις για τις καταλήψεις τις αποφάσισε το ίδιοτο μαθητικό κίνημα».

«Από την πλευρά της Κυβέρνησης δεν βλέπουμε καμία πρόθεση να κάνει προσλήψεις εργαζομένων στην καθαριότητα, προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και να συγκροτήσει 15μελή τμήματα.Αντί να λύσει τα επείγοντα προβλήματα στην εκπαίδευση και τη δημόσια υγεία, η Κυβέρνηση και πολλά στελέχη της ΝΔ, συκοφαντούν τους αγώνες των μαθητών, κατηγορώντας τους ότι χειραγωγούνται».

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.