Ν. Βενετοκλή: Η μάχη στο τερέν της κοινωνίας και όχι εντός της ΝΔ!

«Στο τερέν της κοινωνίας πρέπει να βρίσκονται τα στελέχη της ΝΔ και όχι στο πεδίο των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων που τα απομακρύνουν από το σκοπό τους που πρέπει να είναι η μεταφορά των προβλημάτων των πολιτών στην κυβέρνηση».

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων  μιλώντας στο Notos News και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων η πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Νατάσα Βενετοκλή με αφορμή πρόσφατη αντιπαράθεση δια αναρτήσεων στο διαδίκτυο μεταξύ της διοίκησης της ΔΕΕΠ  πρώην νομαρχιακή της ΝΔ  και του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ κ. Μηνά Νικολάου. Αφορμή οι απόψεις που εξέφρασε ο κ. Νικολάου για  τη συμμετοχή του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ όποτε και αν γίνουν αυτές.

«Η μάχη  πρέπει να δοθεί σε  άλλα επίπεδα. Η παράταξη και κατά συνέπεια η κυβέρνηση πρέπει να αφουγκραστεί τα προβλήματα  του κόσμου. Αυτά που έρχονται είναι πολύ δύσκολα. Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθήσαμε μια αντιπαράθεση μεταξύ των στελεχών», δήλωσε η κ Βενετοκλή.

« Το κάθε στέλεχος έχει στέλεχος  έχει δικαίωμα να εκφέρει γνώμη  και να ασκεί ως ένα βαθμό κριτική στα τεκταινόμενα. Πάντα βέβαια με σεβασμό στην παράταξη και στις προσπάθειες που κάνει η  κυβέρνηση και αυτό το διάστημα.  Η  διαδικασία του να ανταπαντάμε  σε όποιον εκφέρει γνώμη  δεν είναι αυτό που χρειάζεται τώρα. Ο κόσμος έχει άλλα προβλήματα.  Οι μάχες πρέπει  δίνονται όχι στο εσωτερικό του κόμματος  αλλά στην κοινωνία», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν ο ρόλος των στελεχών της ΝΔ  είναι  πρωτίστως να ακούν την κοινωνία η κ. Βενετοκλή  δήλωσε:

«Δεν  είναι ο ρόλος των στελεχών  των κομματικών οργανώσεων οι καρέκλες. Μέλημα τους πρέπει να είναι να μεταφέρουν τις αγωνίες  των πολιτών στην κυβέρνηση για να προχωρήσουν κάποια πράγματα στον τόπο μας από την κυβέρνηση».

Άκαιρες οι αντιπαραθέσεις τώρα που καίγεται ο κόσμος

Με αφορμή το γεγονός ότι η Ρόδος εξαιτίας της πανδημίας  είναι σε δεινή θέση παρά την ανάπτυξη του παρελθόντος η κ. Βενετοκλή είπε:

«Η κρίση του  2011 δεν μας άγγιξε στο βαθμό που επηρέασε άλλες περιοχές της χώρας.  Λόγω του τουρισμού η κατάσταση σε μας ήταν καλύτερη από ότι σε άλλες περιοχές. Όμως οι συνέπειες  της πανδημίας  είναι τώρα εδώ μεγάλες. Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολος και η μάχη θα πρέπει να δοθεί  στην κοινωνία.  Η εσωκομματική αντιπαράθεση σε ένα βαθμό είναι κάτι λογικό . Αντιπαλότητες πάντα υ πήρχαν και  υπάρχουν στα κόμματα. Όμως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή με τα τόσα προβλήματα και τον αγώνα που δίνει η κυβέρνηση αυτές οι αντιπαραθέσεις είναι άκαιρες».

Τα στελέχη της ΝΔ να είναι φειδωλά στο λόγο τους δημόσια

Ακόμη η κ, Βενετοκλή τόνισε πως φειδωλά στο δημόσιο λόγο τους πρέπει  να είναι στελέχη της ΝΔ .

« Όταν είσαι εκλεγμένος σε δημόσιες θέσεις δεν μπορείς να βρίζεις την κυβέρνηση  την οποία εκπροσωπείς. Δεν λέω  ότι  δεν πρέπει να γίνεται κριτική.  Να γίνεται αλλά εντός κόμματος για να διορθώνονται λάθη  και  όχι στο δημόσιο λόγο.  Είναι  απαράδεκτό όταν είσαι εκλεγμένος σε δημόσιες θέσεις να λοιδορίες την κυβέρνηση που υποστηρίζεις και εκπροσωπείς. Έτσι υποβιβάζονται και τα άλλα στελέχη που στηρίζουν τη ΝΔ ».

Η καθυστέρηση στις εκλογές δυναμώνει την εσωστρέφεια

Σε ερώτηση σχετικά με την ακύρωση των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ η κ. Βενετοκλή δήλωσε:

«Χωρίς να είναι κάτι επίσημο  δεν θα γίνουν τώρα. Αυτό δημιουργεί ακόμη  μεγαλύτερη εσωστρέφεια στο κόμμα. Η  ΝΔ λειτουργεί με διορισμένη  προεδρία στη ΔΕΕΠ. Όμως ένας διορισμένος πρόεδρος δεν μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο με κάποιον  που έχει εκλεγεί από τη βάση του κόμματος. Όσο καλή πρόθεση και να έχει η πρόεδρος  μπορεί να αμφισβητηθεί  και ας είναι η καλύτερη γιατί δεν έχει εκλεγεί από τον κόσμο της ΝΔ. Δεν έχει την ίδια δύναμη. Θεωρώ πως είναι λάθος να πάνε πίσω οι εκλογές γιατί έτσι εντείνεται η εσωστρέφεια. Οι τόνοι της αντιπαράθεσης πιστεύω  ότι πρέπει να χαμηλώσουν.  Όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να καταλάβουμε πως η μάχη πρέπει να δοθεί στο τερέν της κοινωνίας»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *