Τι λέει η Λαϊκή Συσπείρωση για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου αναφέρεται με ανακοίνωση της η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση κάνοντας λόγο για ρεσιτάλ αποπροσανατολισμού . Επισημαίνει όμως ότι παρά  την αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου και την τέως δημάρχου σε προσωπικό επίπεδο σε πολιτικό υπάρχει ταύτιση.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρονται τα ακόλουθα:

Ρεσιτάλ αποπροσανατολισμού που κράτησε πάνω από τρεις ώρες, εκφυλίζοντας απόλυτα τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  έδωσαν ο δήμαρχος και ο επικεφαλής της μείζονας αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή τον ένα χρόνο της νέας δημοτικής αρχής.

Ο καβγάς βέβαια δεν αφορούσε στα προβλήματα που έχουν κάνει Γολγοθά τη ζωή των εργαζομένων και των μικροεπαγγελματιών του νησιού. Ηταν καθαρά μια ψευτοαντιπαράθεση με μπόλικη σκανδαλολογία, για να συσκοτιστούν οι πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που ταλανίζουν τους κατοίκους του νησιού.

Γι αυτό και οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί έδιναν κι έπαιρναν στην μεταξύ τους κοκορομαχία, ενώ παρέμενε άθικτη η πολιτική που δημιουργεί τα σκάνδαλα, η πολιτική που δημιουργεί τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, στα μαγαζιά, στην αγροτιά, στα σχολεία, στο Νοσοκομείο.

Γιατί ακριβώς σ’αυτή τη πολιτική υπάρχει ταύτιση. Έχει υπηρετηθεί διαχρονικά απ’ όλες τις παρατάξεις και τις πολιτικές δυνάμεις που τις στηρίζουν. Είναι η αιτία που φορτώνει βάσανα και εξωθεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση τις λαϊκές οικογένειες.

Για ποια κατάσταση στα σχολεία να μιλήσουν και ν’ αντιπαρατεθούν, για ποια κατάσταση στις δομές υγείας, για τα αντιπλημμυρικά έργα του νησιού, για τα προβλήματα στα χωριά;

Στις προτάσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ απαντούν ότι όλα αυτά που προτείνει έχουν κόστος!!! Ζήλεψαν τη Κεραμέως που απαντά με τον ίδιο τρόπο στα αιτήματα γονέων και εκπαιδευτικών για λιγότερα παιδιά στις τάξεις με πρόσληψη εκπαιδευτικών και δημιουργία περισσότερων αιθουσών.

Στο κάτω-κάτω όποιο και νάναι το κόστος ο λαός το πληρώνει. Δικό του ξεζούμισμα είναι το 93% των φορολογικών εσόδων του κράτους. Αλλά δεν του τα δίνουν πίσω για τις ανάγκες του. Τα δίνουν για επιδοτήσεις σε μεγαλοξενοδόχους, σε εφοπλιστές, σε τράπεζες, σε εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ σε επιχειρηματικούς ομίλους. Για τις ανάγκες του λαού δεν υπάρχει «σάλιο».

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στηρίζεται στο ίδιο το κίνημα, στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους για να προωθήσει τα δίκαια αιτήματά τους.

Σ’αυτές τις συνθήκες πανδημίας είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας, ο συνωστισμός στις σχολικές αίθουσες, πολλές φορές ακατάλληλες με πάνω  από 15 παιδιά. Ο Δήμος πρέπει ν’ απαιτήσει την δημιουργία περισσότερων σχολικών αιθουσών και τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών.

Να μετατρέψει τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης των σχολικών καθαριστριών σε πλήρη, για να λυθεί εν μέρει (γιατί χρειάζεται περισσότερο προσωπικό) το σοβαρό πρόβλημα καθαριότητας σε σχολεία του νησιού.Ν’ απαιτήσει από την κυβέρνηση τη μονιμοποίησή τους.

Να διεκδικήσει την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου και των δομών υγείας της Ρόδου με μόνιμο προσωπικό.

Να κάνει δεκτή τη πρότασή μας για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη όλων των ανέργων και όσων είναι σε αναστολή ή έχει μειωθεί ο μισθός τους λόγω πανδημίας.

Να ισχύσει για όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος η μείωση κατά 50% του τέλους των τραπεζοκαθισμάτων και όχι μόνο σε τέσσερεις περιοχές της Ρόδου, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών αυτών σε όλο το νησί  νησί έχει τεράστια ζημιά λόγω της πανδημίας.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε αντίθεση με τις παρατάξεις που θέλουν να διαχειριστούν κι αυτή τη κρίση σε βάρος των εργαζομένων, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται, να αναδεικνύει και να προτείνει μέτρα, δράσεις και έργα που έχει πραγματικά ανάγκη ο Ροδιακός λαός.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Τάκης Πότσος

Κώστας Τσουρούτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *