Σε πρώτο πλάνο η δομή για τους πρόσφυγες και ο πρώτος χρόνος θητείας στο δημοτικό συμβούλιο

Με μίνι αψιμαχία μεταξύ του τέως δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου και του δημάρχου κ Αντώνη Καμπουράκη με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους θητείας ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σήμερα.

Ο κ. Χατζηδιάκος όσο και ο κ. Δημήτρης Κρητικός έθεσαν  το θέμα που αφορά τη δομή για τους πρόσφυγες .

Στην τοποθέτηση του ο κ. Χατζηδιάκος άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή για τα σχολεία για την απόφαση να αποκτήσει η Ρόδος λάμψη αλλά και για τη δομή στα σφαγεία για τους μετανάστες και του πρόσφυγες που τείνει να γίνει υγειονομική βόμβα αφού εντοπίστηκαν σε αυτή άλλα τρία κρούσματα. Χρησιμοποίησε και την έκφραση  εν κτυπτώ και παραβύστω αναφερόμενος στον ένα χρόνο θητείας της δημοτικής αρχής.

Α. Καμπουράκης: Αφήστε μας να κάνουμε το όραμα πράξη

«Εισηγείσθε  να μας απαγορευθεί να ονειρευόμαστε τη λάμψη της Ρόδου. Αυτό είναι στόχος μας όσο και αν θέλει να μας αναγκάσει ο κ Χατζηδιάκος να αφήσουμε το όραμα μας   υπερασπιζόμενος απέναντι στο δήμο πολίτες. Να μας αφήσει να κάνουμε αυτό που πρέπει. Οι εκλογές έγιναν και η δημοτική αρχή άλλαξε», τόνισε μεταξύ άλλων στην απάντηση του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης που ανέφερε διάλογο όταν είχε παραδοθεί το κλειδί της πόλεως στον πρώην πρωθυπουργό κ. Α Τσίπρα από τον τεως δήμαρχο.

“Καμία πρόθεση από τη δημοτική αρχή να κάνει αυτό που γίνονταν  στο παρελθόν. Άκουσα μια έκφραση του κ. Χατζηδιάκου  περί ενημέρωσης.  Εκείνος  από τους πελάτες του από αυτούς που έχουν συμφέροντα ενάντια στο δήμο Ρόδου ενημερώνεται “, υπογράμμισε ο κ. Καμπουράκης.

Σε όσα είπε ο δήμαρχος κ Αντώνης Καμπουράκης, απάντησε ο κ. Χατζηδιάκος  στη συνέχεια της συνεδρίασης  λέγοντας μεταξύ άλλων:

“Ο ομιλών δεν ήταν αυτός που ζήτησε στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ .  Άλλοι παρουσία του πρώην βουλευτή κ. Ηλία  Καματερού ζήτησαν τη στήριξη του κόμματος  και είπαν πως ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας”

 

Δ. Κρητικός  Κλείστε τη δομή για τους πρόσφυγες τώρα με εντολή Εισαγγελέα

Λαμβάνοντας το λόγο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  Ρόδου ο επικεφαλής της παράταξης Ρόδος Αξιών κ. Δημήτρης Κρητικός  εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του Γ Σαρίκα.  Στη συνέχεια όμως αναφέρθηκε στο θέμα που αφορά τη δομή στα παλαιά σφαγεία και ζήτησε το κλείσιμο τους.

«Η δομή είναι ντροπή Αν συμβεί κάτι ανάλογο έκλεισε το νοσοκομείο . Τα νοσοκομεία στην Αθήνα είναι κορεσμένα. Καλές οι επιστολές  αλλά δεν γίνεται. Προτείνω να πάρουμε απόφαση εδώ τώρα για άμεση εντολή εκκένωσης μέσω του Εισαγγελέα της δομής για τις πρόσφυγες», τόνισε στην τοποθέτηση του ο κ. Κρητικός.

«Επειδή υπάρχουν πολλά προβλήματα και  νομικά θέματα έκανα συγκεκριμένη πρόταση. Πρότεινα τον Εισαγγελέα για να δώσει εντολή εκκένωσης του χώρου η δική σας πρόταση ποια είναι», τόνισε στη δευτερολογία του ο κ. Κρητικός

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος Ρόδου που αναφέρθηκε στην εξέλιξη της πανδημίας και στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε  καθώς έγινε μνεία από την μειοψηφία με αφορμή το κρούσμα σε δομή ΑΜΕΑ.

Αναφερόμενος στη δομή ο κ. Καμπουράκης τόνισε:

«Το θέμα είναι αμιγως δημοτικό Δεν θα αναφερθώ στο τι κληρονομήσαμε. Η έλλειψη δημοτικής αστυνομίας μπορεί να απαντηθεί. Το ακίνητο είναι νοικιασμένο. Η δομή φιλοξενίας που δεν χαίρει αποδοχής από τη Ροδιακή κοινωνία . Ο Λιμενάρχης και ο Αστυνομικός Διευθυντής έχουν ζητήσει  αλλαγή. Είναι ορισμένα πράγματα που δεν λέγονται. Το θέμα θα αντιμετωπιστεί όπως πρέπει”.

Κάθε πράγμα στον καιρό του σωστά

Στη δευτερολογία του ο δήμαρχος Ρόδου τόνισε πως το θέμα που αφορά τη δομή στα σφαγεία πρέπει να αντιμετωπιστεί στον καιρό του σωστά και με ανθρωπισμό.

“Στη περίπτωση των σφαγείων όπως και  στην περίπτωση των Ρομά  η εξαγορά προεκλογικά ψήφων, μας οδήγησε  να είμαστε εγκλωβισμένοι σε νόμους.  Και συνεννοήσεις και προτάσεις έχουν γίνει για τη δομή στα σφαγεία. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Το λάθος δεν διορθώνεται με λάθος. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα με ανθρωπισμό. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ψυχές. Τα πράγματα στην ώρα τους”, τόνισε ο κ. Καμπουράκης.

Στο θέμα που αφορά τα παλαιά σφαγεία αναφέρθηκε ο  κ. Στράτος Καρίκης

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο κ. Καρίκης τόνισε πως όταν είχε αναλάβει πριν από ένα χρόνο τα καθήκοντα του να μην αναλάβει τον τομέα του μεταναστευτικού.

” Μου είπαν τότε να μην αγγίξω την καυτή πατάτα του μεταναστευτικού.Είμαστε  υπερήφανοι για τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος που αφορά το μεταναστευτικό. Πρέπει να διασφαλίσουμε τη  Ρόδο για να μην γίνει και εδώ  ότι σε άλλες περιοχές. Ο χώρος είναι υπό κατάληψη θέλουμε  να ελευθερωθεί . Είναι θέμα καθαρά πολιτικής γιατί αυτοί οι άνθρωποι  αυτοί πρέπει να  διαχωριστούν. Ο δήμος πρέπει να  ασκήσει πολιτική τέτοια ώστε το πρόβλημα να μην μεγαλώνει. Θα συνεχίσουμε να κατευθυνόμαστε προς την πορεία να κλείσει η δομή αυτή.  Η Ρόδος δεν θα πρέπει να γίνει όπως   άλλες περιοχές”, τόνισε .

“Δεν είναι ευθύνη του Δήμου αλλά της πολιτείας. Ευθύνη της πολιτείας να βρει λύση και να μεταφερθούν αλλού”, είπε ο κ Τριάντος.

Αναφέρθηκε στον τρόπο αντιμετώπισης του περιστατικού covid σε δομή ΑΜΕΑ. Μίλησε όμως και για τα περιστατικά κορονοιού στη δομή των παλαιών σφαγείων και τις δυσκολίες καθώς στο θέμα εμπλέκονται και άλλοι φορείς.

 

 

Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Κωνσταντίνου που παραμένει αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ρόδου , αναφέρθηκε διεξοδικά στα έργα  για τα οποία έχει θέσει σειρά ερωτημάτων ο κ. Χατζηδιάκος  και έδωσε απαντήσεις περιγράφοντας το τεχνικό  πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου  και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί.Για  την αντιπλημμυρική προστασία τόνισε πως χρειάζονται πολλά εκατομμύρια ευρώ για έργα καθώς με ευχολόγια παρεμβάσεις δεν μπορούν να γίνουν.

Ενημέρωση για τις παρεμβάσεις στα σχολεία έκανε  στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  κ. Σάββας Χριστοδούλου αν και άκουσε από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ότι μιλάει για τα αυτονόητα. Αναφερομενος στα κυλικεία τόνισε πως έχουν όλα άδεια πλέον.

” Λάβαμε μια απόφαση για να στηριχθούν οι εκμισθωτές των κυλικείων που δεν εργάστηκαν όταν έκλεισαν τα πάντα εξαιτίας της πανδημίας” ΄τόνισε.

Στο γεγονός ότι η Ρόδος κατάφερε εν μέσω πανδημίας να κάνει τουρισμό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κ Τάσος Σπανός.

‘Καταφέραμε να κάνουμε τουρισμό εν μέσω πανδημίας.  Σήμερα η Ρόδος δεν είναι στο κάδρο των περιοχών που δεν  έχουν πρόβλημα Ενδέχεται να έχουμε και επέκταση της σεζόν”, τόνισε ενώ αναφορά έκανε και σε έργα και παρεμβάσεις στην περιοχή ευθύνης του.

Φόβους για  την κατάσταση της τοπικής  οικονομίας το χειμώνα εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος μέλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφία εξέφρασε ο κ. Μιχάλης Παλαιολόγου.

“Ανησύχησα ακόμη περισσότερο που άκουσα τους γιατρούς.  Φοβάμαι για την οικονομία το χειμώνα. Να συσταθεί επιτροπή και να  καταθέσει πρόταση για να είμαστε έτοιμοι την επόμενη ημέρα”, τόνισε.

Προσβολή στο θεσμό και το πρόσωπο του  δημάρχου – αποχώρηση του Τάκη Πότσου

Φραστικό επεισόδιο  σημειώθηκε κατά τη συζήτηση του θέματος που αφορούσε την προσχολική αγωγή και τις σχολικές αίθουσες .

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο τέως δήμαρχος κΦώτης Χατζηδιάκος  προσέβαλε βαρύτατα  το δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη  αποκαλώντας τον γελοίο .   Η βαριά  έκφραση  και η προσβολή στο θεσμό και το πρόσωπο του δημάρχου,   προκάλεσε την οργή των παρευρισκομένων και την αποχώρηση του κ. Τάκη Πότσου που έφυγε  από την αίθουσα λέγοντας πως αυτό δεν ήταν συνεδρίαση.

“Ζητώ αυτό που ζήτησα από την αρχή να ανακαλέσει ο κ. Χατζηδιάκος”, ζήτησε ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης από τον πρόεδρο  του δημοτικού συμβουλίου

Σημειώνεται πως ήταν η δεύτερη φορά που δέχθηκε χαρακτηρισμό προσβλητικό ο δήμαρχος καθώς κατά τη  δευτερολογία του ο κ. Χατζηδιάκος  για τη δομή των σφαγείων  τον είχε κατηγορήσει   ότι είναι εκτός πραγματικότητας.

Μιλώντας στη συνέχεια ο κ. Χατζηδιάκος ζήτησε να διαγραφεί η έκφραση από τα πρακτικά . “Για να πω ότι να ανακληθεί η έκφραση από το πρακτικά σημαίνει πως ανακαλώ. Να μη με διακόπτει όταν ομιλώ”, είπε στη συνέχεια ο κ. Χατζηδιάκος.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *