Περισσότερες κλίνες για covid 19 και στα Δωδεκάνησα

Περισσότερες κλίνες για covid 19  θα υπάρχουν και στα νοσοκομεία της Ρόδου και των  υπολοίπων νησιών της Δωδεκανήσου.

Αυτό δήλωσε σήμερα μιλώντας στο Notos News και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστος Ροϊλός με αφορμή τη σύσκεψη που έγινε στην Αττική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζει ο τομέας της Υγείας.

«Στόχος μας είναι να υπάρχουν 1.200 κλίνες ΜΕΘ μέχρι το Δεκέμβριο.  Αυτός ο αριθμός προσεγγίζει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», τόνισε

Ο κ. Ροιλός αναφέρθηκε στη σύσκεψη που έγινε στην Αττική και τόνισε πως γίνεται αγώνας να μετατραπούν υφιστάμενες κλίνες ΜΕΘ σε κλίνες για covid.

Σε ερώτηση για το αν θα  αυξηθούν οι κλίνες για covid και στη Ρόδο και τα άλλα νησιά ο κ. Ροϊλός τόνισε:

«Στόχος μας είναι να αυξηθούν οι κλίνες covid και στα νησιά.  Έχει γίνει πρόβλεψη για αυτά. Σε αυτή τη φάση συζητάμε για επεκτάσεις και αύξηση κλινών για Covid.  Η δημιουργία ΜΕΘ  για Covid  δεν είναι στο σχεδιασμό τώρα».

Όσο για τις προσλήψεις γιατρών για την κάλυψη των αναγκών σε Ρόδο και Κάρπαθο ο κ. Ροιλός τόνισε πως γίνονται συνεχώς προσλήψεις επικουρικού προσωπικού.

«Για μόνιμες προσλήψεις υπάρχουν στον αέρα προκηρύξεις που τελειώνουν .  Τα συμβούλια κρίσεων  μέχρι τον επόμενο μήνα θα έχουν καταλήξει. Στην Κάρπαθο είχαν καταστεί άγονες οκτώ θέσεις. Τώρα θα βγει νέα προκήρυξη για 400 θέσεις . Από αυτές οι 200 αφορούν μονάδες εντατικές θεραπείας και τις ανάλογες ιατρικές ειδικότητες.  Αν υπάρχουν υποψήφιοι θα  καλυφθούν θέσεις στα Δωδεκάνησα. Επισημαίνω οι θέσεις είναι μόνιμες»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *