Πανέτοιμο το νοσοκομείο για όλα τα περιστατικά και τον Covid

‘Έτοιμο είναι το νοσοκομείο Ρόδου να αντιμετωπίσει ότι προκύψει σε ότι αφορά τον κορονοϊό και το νέο κύμα περιστατικών που ενδέχεται να προκύψουν.

Αυτό δήλωσε στο Notos News και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου και Καρπάθου  κ.  Γρηγόρης Ρουμάνης.

«Στο νοσοκομείο λειτουργεί κλινική covid  που έχει εξοπλιστεί καλύτερα. Εφαρμόζονται κανονικά τα πρωτόκολλα. Λειτουργεί μια κλινική για τον κορονοϊό με δέκα κλίνες και δύο θάλαμοι αρνητικής πίεσης.  Εμείς δεν νοσηλεύουμε διασωλημένους  τους διακομίζουμε σε  άλλα νοσοκομεία. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό.  Με το προσωπικό μας που είναι εκπαιδευμένο θα προχωρήσουμε», τόνισε.

Σε ερώτηση αν το νοσοκομείο της Ρόδου χρειάζεται να  έχει μονάδα εντατικής  θεραπείας για Covid απάντησε πως  αυτό είναι ίσως υπερβολή.

«Είναι ίσως  υπερβολή αυτό. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα στους θαλάμους αρνητικής πίεσης να κάνουμε και νοσηλεία εντατικής θεραπείας.Μπορούμε με τα μέσα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Σας θυμίζω πως μόνο ένα περιστατικό κορονοϊού  είχαμε», τόνισε.

Σε ερώτηση σχετικά με τις προσλήψεις γιατρών ο κ.  Ρουμάνης δήλωσε :

«Έχουν γίνει προσλήψεις γιατρών στα πλαίσια της πανδημίας . Προσελήφθη ένας παθολόγος ένας νευρολόγος και ένας καρδιολόγος .  Επίσης προσλάβαμε  άλλους δύο παθολόγους και ένα γυναικολόγο .Ακόμη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία μονιμοποίησης κάποιων γιατρών. Αναμένουμε ακόμη κάποιες άλλες  προσλήψεις να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντα μήνα».

Σχετικά με το αν με τις προσλήψεις αυτές θα καλυφθούν όλα τα κενά στις θέσεις των ιατρών ο κ. Ρουμάνης δήλωσε:

«Το μεγαλύτερο  μέρος των κενών θα καλυφθούν εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από τους γιατρούς».

΄Όσο για την αναφορά των εργαζομένων ότι αρκούσε ένα περιστατικά covid για να φέρει  σε διάλυση το νοσοκομείο ο κ. Ρουμάνης είπε:

«Δεν μου αρέσει να έρχομαι σε αντιπαράθεση με το προσωπικό του νοσοκομείου. Η αλήθεια είναι μια και απλή. Κανένα νοσοκομείο δεν έκλεισε και το  σύστημα δεν διαλύθηκε. Τα χειρουργεία έκλεισαν μόνο μια Δευτέρα με σκοπό να γίνουν  οι απολυμάνσεις και την επομένη λειτούργησε κανονικά. Καμία κλινική δεν σταμάτησε  να λειτουργεί . Ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα  μέτρα και ελέγχθηκε το προσωπικό μας. Λειτουργούμε κανονικά»

Ο γυναικολόγος για τον οποίο έχουν γίνει καταγγελίες

Σε ερώτηση σχετικά με την υπόθεση του γυναικολόγου για τον οποίο έχουν γίνει καταγγελίες από γυναίκες και υπεβλήθησαν μηνύσεις ο κ.  Ρουμάνης δήλωσε πως η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ζητήσει το φάκελο της υπόθεσης από την Εισαγγελία.

«Ζητήσαμε από την Εισαγγελία να μας διαβιβαστεί ο φάκελος για να έχουμε και επίσημα τα στοιχεία του και αν έχουν ασκηθεί σε βάρος το διώξεις. Θα γίνει η προβλεπόμενη διαδικασία . Στην παρούσα φάση δεν είναι στο νοσοκομείο.   Όταν θα έχουμε τις αποφάσεις θα κάνουμε  ότι λέει ο νόμος. Θα διαβιβάσουμε το φάκελο στο υπουργείο  Υγείας και θα ζητήσουμε να περάσει από το  πειθαρχικό συμβούλιο», δήλωσε ο κ Ρουμάνης.

Το νοσοκομείο της Καρπάθου

Ο κ. Ρουμάνης αναφέρθηκε και στο νοσοκομείο της Καρπάθου καθώς όπως είπε έχουν γίνει προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ενίσχυσης του με μια ομάδα γιατρών

«Περιμένουμε να ανταποκριθούν  στις προκηρύξεις που έχουν βγει για να ολοκληρωθεί η διαδικασία  των προσλήψεων των γιατρών», τόνισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.