Η Ελλάδα προχωρά με ισχυρά όπλα στο διάλογο με την Τουρκία

«Η Ελλάδα προχωρά στο διάλογο με την Τουρκία έχοντας ισχυρά όπλα και  στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση . Συζητάμε μόνο για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ θέματα που είναι σε εκκρεμότητα.  Δεν θα  μιλήσουμε για τίποτε άλλο».

Αυτό υπογράμμισε μιλώντας σήμερα στο Notos News και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Παππάς  με αφορμή την έναρξη του διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας

Συγκεκριμένα σχετικά με το διάλογο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας ο κ. Παππάς δήλωσε:

«Ο διάλογος μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας έχει σταματήσει το 2016. Αιτία ήταν η στάση της γειτονικής χώρας.  Τώρα αφού έλαβαν τα μηνύματα από την κυβέρνηση και την Ευρωπαική Ένωση προσέρχονται στο τραπέζι του διαλόγου. Εμείς προχωράμε με ισχυρά όπλα και τη στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση . Συζητάμε μόνο για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ θέματα που είναι σε εκκρεμότητα.  Δεν θα  μιλήσουμε για τίποτε άλλο»

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε πως  οι Ευρωπαίοι ηγέτες των κρατών  μελών της ΕΕ έδειξαν πως είναι στο πλευρό της Ελλάδας στη διένεξη με την Τουρκία.

«Οι Ευρωπαίοι έδειξαν ότι είναι στο πλευρό της Ελλάδας.Είμαστε σε ένα καλό σημείο. Εμείς στείλαμε το μήνυμα ότι θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις μόνο όταν θα σταματήσουν οι προκλήσεις και το έλαβαν στην Τουρκία. Απεσύρθη το Oruc Reis και τα πλοία που το συνόδευαν και θα καθίσουμε  στο τραπέζι του διαλόγου για να συζητήσουμε με τη γειτονική χώρα», δήλωσε ο κ. Παππας.

Σε ερώτηση για το μεταναστευτικό και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο κ Παππάς άσκησε δριμεία κριτική στον κ. Μουζάλα με αφορμή όσα έχει αναφέρει για τα στελέχη του λιμενικού.

«Είναι απαράδεκτο να τα λες αυτά για ανθρώπους που δίνουν τον εαυτό τους για να φυλάνε τα νησιά μας. Οι «αφίξεις» των μεταναστών και των προσφύγων έχουν μειωθεί με την κυβέρνηση μας. Να θυμίσουμε τι έγινε επί θητείας ΣΥΡΙΖΑ και εξοργίστηκαν οι Ευρωπαίοι εταίροι», τόνισε ο κ. Παππάς.

Αναφερόμενος στην πανδημία και τα μέτρα της κυβέρνησης ο κ. Γιάννης Παππάς τόνισε πως προέχει η υγεία των πολιτών.

«Για μας προέχει η υγεία των πολιτών. Αν χρειαστεί θα εφαρμοσθούν μέτρα. Είναι αστειότητες όσα λέγονται για τις μάσκες και την μη  ύπαρξη του κορονοιού. Το κράτος θα κάνει ότι είναι δυνατό για να διαφυλάξει ανθρώπινες ζωές. Θα στηρίξουμε την οικονομία τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Πριν λίγες ημέρες ήρθαν στην Ελλάδα στελέχη από εταιρείες των ΗΠΑ και υπογράμμισαν  πως το περιβάλλον στη χώρα μας είναι ευνοϊκό για  επενδύσεις», τόνισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.