Β. Υψηλάντης: Πνεύμονας πολιτισμού το αρχαιολογικό μουσείο Σύμης

Δωρεά των οικογενειών Αγαπητού Μιχ Πετρίδη, Γεωργίου Ηλ Αγαπητίδη και Γεωργά  προς το υπουργείο Πολιτισμού είναι ο χώρος στον οποίο στεγάζεται πλέον το Αρχαιολογικό Μουσείο Σύμης που εγκαινιάστηκε χθες.

Στο θέμα αυτό αναφέρεται με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής της ΝΔ και Κοσμήτορας της Βουλής κ. Βασίλης Υψηλάντης με αφορμή την τελετή των εγκαινίων στην οποία παρέστη εκτός απο την υπουργό κ. Λίνα Μενδώνη και ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής.

Αναλυτικά ο κ. Υψηλάντης αναφέρει τα ακόλουθα:

Όταν ένα κομμάτι πολιτισμού αγγίζει και την ίδια σου την οικογένεια, η ευχαρίστηση και η υπερηφάνεια γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Η σάλα του Χατζηαγαπητού δωρήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού για τη στέγαση, του υπέροχου Μουσείου της Σύμης, που εγκαινιάσαμε με την υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη, από τις οικογένειες Α.Μ.Πετρίδη, Γ. Αγαπητίδη και Γεωργά. Μαζί και το άλλο οικοδόμημα του μουσείου, δωρεά της οικογένειας Σεβαστής και Αριάδνης Φαρμακίδη. Ένα ανθρωποκεντρικό μουσείο που με τη δουλειά και τις προσφορές, πολλών ακόμα συμπατριωτών, αποτελεί σπουδαίο πνεύμονα για πολιτιστικές δραστηριότητες. Εύχομαι να το χαιρόμαστε εμείς και οι γενιές που έρχονται!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *