FEATUREDΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Την Κυριακή στη Θαλασσινή Πύλη η παρουσίαση της δημοτικής αρχής για την ηλεκτροκίνηση

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, προσκαλούν τους πολίτες  την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 09:30 στη Θαλασσινή πύλη της Μεσαιωνικής πόλης Ρόδου, με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου Ρόδου – με σειρά εκδηλώσεων, δράσεων και έργων – στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020».

Με αφορμή την Πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για συμμετοχή στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020» από τις 16 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2020, με αντικείμενο την: «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους», ο Δήμος Ρόδου, διοργανώνει τις κάτωθι εκδηλώσεις:

09:30: Έκθεση/παρουσίαση ηλεκτροκίνητων οχημάτων τελευταίας τεχνολογίας γνωστών αυτοκινητοβιομηχανιών, πατινίων, ποδηλάτων, μηχανών και αμαξιδίων.

10.00: Παρουσίαση του στρατηγικού σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής του Αντώνη Β. Καμπουράκη, για την ηλεκτροκίνηση και την εξοικονόμηση ενέργειας:

 

Ομιλητές:

Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης.

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γεώργιος Χατζημάρκος, (Ανάγνωση χαιρετισμού).

Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος.

Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προσόδων και Ενεργειακών Επενδύσεων Τηλέμαχος Καμπούρης.

Επίσημοι προσκεκλημένοι/ομιλητές:

Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε Θέματα Ενέργειας, Κλίματος, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Γεώργιος Κρεμλής.

11.00: Ημερίδα με θέμα την ηλεκτροκίνηση:

Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου και στελέχη του Υπουργείου, θα αναλύσουν προγράμματα που αφορούν στην ενεργειακή μετάβαση στη βάση των αρχών της αειφορίας.

12.00: Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους – Χρήση ποδηλάτου

Ο Δήμος Ρόδου θα διαθέσει δωρεάν σε όλους τους πολίτες προς χρήση ποδήλατα του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων, για την πραγματοποίηση σε προκαθορισμένη διαδρομή ποδηλατάδας με έναρξη τη Θαλασσινή πύλη – Κεντρική πύλη εισόδου στη Μεσαιωνική Πόλη, κίνηση περιμετρικά και εσωτερικά του Μνημείου και επιστροφή στην αφετηρία.

13.30: Πράσινη μετακίνηση χωρίς αποκλεισμούς – Δωρεάν μετακίνηση ΑμΕΑ:

Η δράση αφορά σε περιήγηση με ηλεκτροκίνητα οχήματα τύπου golf σε ΑμΕΑ εντός των τειχών της Μεσαιωνικής πόλης.

Στόχος και απώτερος σκοπός των υλοποιούμενων δράσεων είναι «η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό, καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης».

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης οχημάτων

Για την υλοποίηση των ανωτέρω εκδηλώσεων, αλλά κυρίως για την ενεργή συμμετοχή του Δήμου Ρόδου στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020», θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας (στάση, στάθμευση και κίνηση παντός είδους οχημάτων) την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, από τις 7.00 το πρωί έως και τις 15.30 το μεσημέρι από τα φανάρια της Νέας Αγοράς έως και τα φανάρια του ΚΟΒΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Το σύνολο των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις παρακαλούνται να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκες, να κάνουν χρήση αντισηπτικού, καθώς και να τηρούν το σύνολο των μέτρων που αφορούν στην προστασία των πολιτών έναντι του covid-19, για τα οποία έχει ήδη μεριμνήσει και ο Δήμος Ρόδου. Επίσης, παρακαλούνται να φορούν (εφόσον το επιθυμούν) αντηλιακό και καπέλο (ιδιαιτέρως οι άνθρωποι μικρότερης και μεγαλύτερης ηλικίας) για λόγους προστασίας τους από τον ήλιο.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης

Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *