FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γ. Τάσιος: Πάνω στον πόλεμο για την επιβίωση όλα μπορούν να συμβούν

Στην εξέλιξη τη φετινής τουριστικής σεζόν  αλλά και στο καλοκαίρι του 2021 αναφέρθηκε μιλώντας στον Alpha ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος.

«Τα έσοδα από τον τουρισμό δεν θα ξεπεράσουν τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ . Η πανδημία είναι εδώ δυναμικά και στη χώρα μας. Η σεζόν από τον Αύγουστο και μετά η σεζόν επλήγη  από  εμάς. Δεν τηρήθηκαν όπως έπρεπε τα πρωτόκολλα .  Στα ξενοδοχεία υπήρχαν τα ελάχιστα προβλήματα γιατί τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα και αυτό είναι σημαντική παρακαταθήκη για την επόμενη σεζόν.  Είναι ένα καλό διαβατήριο για τα ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας. Για τα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία δεν υπάρχει διαβατήριο. Είμαστε σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή», δήλωσε ο κ Γρηγόρης Τάσιος.

Πιέσεις για εκπτώσεις  στις τιμές για τα  συμβόλαια

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ αναφέρθηκε και στις πιέσεις που υφίστανται ήδη οι ξενοδόχοι για να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών στα νέα συμβόλαια.

«Το θέμα είναι σύνθετο καθώς όλοι οι ξενοδόχοι έχουν λάβει προκαταβολές από  τους τουρ οπερείτορς. Αυτά πρέπει να επιστραφούν. Από τη στιγμή που αυτό δεν έγινε,  οι ξενοδόχοι είναι  σε δύσκολη διαπραγματευτική θέση. Πρέπει να αναφέρω όμως ότι ασκούνται πιέσεις αλλά δεν έχουμε και  τεράστια προβλήματα. Πάνω στην επιβίωση και  στον πόλεμο όλα μπορούν να συμβούν. Το 2021 επειδή αυτά τα χρήματα  πρέπει να επιστραφούν θα υπάρξει θέμα. Έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια  στο ζήτημα αυτό», υπογράμμισε ο κ .Τάσιος.

Σεζόν επιβίωσης το 2021

Όσο για τη σεζόν του 2021 είναι έτος επιβίωσης όπως τόνισε.

«Το 2021 είναι έτος επιβίωσης. Ήδη γνωρίζουμε ότι  η πληρότητα στις αεροπορικές εταιρείες  θα είναι της τάξεως του 60%  σε σύγκριση με  αυτή του  2019.  Όμως το 2021 πρέπει να αναδειχθεί από τη χώρα μας  ότι τα ξενοδοχεία  και οι μεταφορές  ήταν εντάξει δηλαδή τήρησαν   τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα πρέπει να βάλουμε σε πρώτο πλάνο και την προβολή της χώρας»,  υπογράμμισε ο κ. Τάσιος.

Το χωροταξικό στον τουρισμό

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ αναφέρθηκε και στο χωροταξικό στον τουρισμό

«Το Χωροταξικό στον τουρισμό είναι   μεγάλη ιστορία των τελευταίων μηνών. Από κοινού με τον ΣΕΤΕ έχουμε στείλει  μακροσκελέστατο υπόμνημα στα αρμόδια υπουργεία. Ναι μεν δίνεται μια δυναμική μεγαλύτερη για μεγάλες επενδύσεις αλλά πρέπει  να βάλουμε μια τάξη . Απαιτείται επίσης να δοθεί  ένα περιθώριο δυο ετών για να προσαρμοσθούν κάποιοι. Το θέμα θέλει ειδική μεταχείριση»

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *