FEATUREDΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Β. Μανέττας : Βούληση μας να λύσουμε το πρόβλημα με το νερό στη Λίνδο

Με την αντικατάσταση των σωλήνων που παρέχουν  νερό σχεδιάζει η ΔΕΥΑΡ να δώσει λύση στο πρόβλημα που  υπάρχει εδώ και χρόνια  στην περιοχή της Λίνδου.

Αυτό δήλωσε μιλώντας στο Νotos News και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων  o πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Βασίλης Μανέττας με αφορμή  τις διαμαρτίες κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής.

«Το νερό είναι υφάλμυρο. Το πρόβλημα δεν προέκυψε σήμερα. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε προσπαθήσαμε να δώσουμε λύση συνδέοντας την περιοχή  με το διυλιστήριο που λειτουργεί στη Μαλώνα. Όμως μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν  και μας πήγε πίσω η γραφειοκρατία ενώ απέβη άγονος ο διαγωνισμός . Σε λίγες ημέρες θα δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια το έργο που αφορά την δεύτερη φάση του φράγματος», δήλωσε ο κ. Μανέτας και πρόσθεσε πως βούληση της επιχείρησης είναι να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Μιλώντας στο Notos News και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ο  πρώην πρόεδρος της κοινότητας Λίνδου κ. Γ Ελευθερίου τόνισε πως οι επιχειρηματίες της περιοχής ετοιμάζονται να επισκεφθούν   την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενώ συλλέγουν και υπογραφές με το αίτημα να δοθεί λύση στο πρόβλημα που τους απασχολεί.

«Δεν μπορεί  να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή Ζητούμε από τη δημοτική αρχή να δώσει λύση στο πρόβλημα. Το νερό δεν μπορεί να καταναλωθεί», είπε ο κ. Ελευθερίου.

Η οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΡ

Ο κ. Βασίλης Μανέτας αναφέρθηκε και στις διακοπές υδροδότησης .

Αναφορικά με τι διακοπές υδροδότησης είπε :

«Δεν έχει κανείς δικαίωμα να μην εισπράττει. Η ΔΕΥΑΡ πρέπει να είναι ανταποδοτική. Η επιχείρηση προσπαθεί να διευκολύνει τους πολίτες και τους επιχειρηματίες να πληρώσουν αυτά που οφείλουν. Αν δεν ανταποκρίνονται  προβαίνουμε σε διακοπές υδροδότησης»

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι  δίνεται η δυνατότητα πληρωμής των οφειλών σε δόσεις οι πολίτες δυσκολεύονται να πληρώσουν.

«Και οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να τακτοποιούν τις  υποχρεώσεις τους», τόνισε.

Όσο για το αν υπάρχει βελτίωση στην οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΡ ο κ. Μανέττας είπε πως προβλέπεται περαιτέρω επιδείνωση γιατί μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων είτε δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν.

«Αν συνεχιστεί η γενικότερη οικονομική  ύφεση  η κατάσταση δεν θα είναι καθόλου καλή», είπε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *