Π. Γαλανού: Έλεγχοι σε εισερχόμενους ασθενείς και στο προσωπικό του ΓΝΡ
«Δεν εισακούστηκε η πρόταση μου για τον έλεγχο όσων ασθενούν και εισέρχονται στο νοσοκομείο για νοσηλεία»
Αυτό υπογράμμισε μιλώντας στο Notos News και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Πολύμνια Γαλανού, με αφορμή το περιστατικό covid που εμφανίστηκε στο ΓΝΡ και έγινε η αιτία να μπουν σε καραντίνα αρκετοί ιατροί.
«Είχα επισημάνει πως αν υπάρξει κρούσματα θα τεθούν εκτός λειτουργίας αρκετά τμήματα. Πρότεινα πριν από ενάμισι μήνα αλλά και το περασμένο Σάββατο όλοι οι ασθενείς που εισέρχονται στο νοσοκομείο να ελέγχονται για τον κορονοιό. Αυτά που λέω δεν έχουν σχέση με την πολιτική. Προέχει η υγεία του προσωπικού και των ασθενών. Πριν από μια εβδομάδα είχα ζητήσει πάλι να ληφθούν μέτρα και το προσωπικό με τις υποδείξεις των υπευθύνων να ελέγχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα», τόνισε η κ. Γαλανού.
Η κ. Πολύμνια Γαλανού τόνισε πως λόγω του ότι το νοσοκομείο της Ρόδου είναι υποστελεχωμένο ένα κρούσμα θα δημιουργούσε θα θέμα και θα επιδείνωνε το πρόβλημα.
«Το νοσοκομείο της Ρόδου είναι υποστελεχωμένο. Το πρόβλημα θα επιδεινώνονταν αν τύγχανε ένα κρούσμα. Δεν είναι ωραίο να βγαίνουν εκτός λειτουργίας τρία τμήματα. Αποδυναμώθηκε τώρα η Γυναιλογική κλινική. Δημιουργούνται θέματα για την ασφάλεια του ΓΝΡ. Στο αίτημα μου για τακτικούς ελέγχους δεν πήρα απάντηση. Από εδώ και πέρα θα απαιτήσουμε ελέγχους γιατί είναι υποστελεχωμένα σημαντικά τμήματα όπως η ΜΕΘ το αναισθησιολογικό», τόνισε.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών τόνισε πως το ΓΝΡ δεν διαθέτει ΜΕΘ για Covid και αυτό δεν λειτουργεί θετικά ακόμη και για τους ασθενείς.
«Μπορεί το νοσοκομείο να νοσηλεύσει ένα ήπιο περιστατικό κορονοιού. Δεν μπορούμε όμως ένα βαρύ περιστατικό να το κρατήσουμε και να το διαχειριστούμε γιατί δεν υπάρχουν εντατικολόγοι για να λειτουργήσει η ΜΕΘ covid. Αυτό όμως δημιουργεί καθυστερήσεις στη μετακίνηση των περιστατικών. Αυτό έχει μπορεί κάποια στιγμή να έχει συνέπειες για την υγεία των ασθενών καθώς η όλη επιχείρηση διαρκεί περίπου 15 ώρες. Επίσης σε κίνδυνο εκτίθενται και οι άνθρωποι που μεταφέρουν το περιστατικό», είπε η κ. Γαλανού και πρόσθεσε ενήμερη για τα προβλήματα αυτά είναι η διοίκηση του νοσοκομείου Ρόδου.
«Παρότι είμαστε φοβισμένοι όταν κληθούμε να συνδράμουμε κάτι δεν έχουμε το χρόνο να προστατευθούμε επαρκώς. Για το λόγο αυτό πρότεινα να ελέγχονται όσοι νοσηλεύονται. Επίσης να ελέγχονται και οι συνοδοί. Δεν πρέπει όμως και στο ΓΝΡ να υπάρχει χαλαρότητα για την οποία έχουμε όλοι ευθύνη», τόνισε η κ. Γαλανού.
Σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Πολύμνια Γαλανού ανέφερε τα ακόλουθα:
Απογοήτευση για τα ακόλουθα:
1)Δεν εισακούστηκε η πρόταση μου για έλεγχο όλων των αρρώστων που κάνουν εισαγωγή στο νοσοκομείο
2)Για την μη απάντηση έως τώρα στο αίτημα για περιοδικούς ελέγχους του προσωπικού
3)Για τον μη έλεγχο των συνοδών
4)Για την εξοικείωση όλων μας με την ιδέα της λοίμωξης κόβιντ
5)Για τη μη στελέχωση τμημάτων που φωνάζω εδώ κ καιρό
6)Για τα κολλήματα του μοριακού αναλυτή που δεν ερμηνεύονται
7)Για το ότι μας θεωρούν αναλώσιμους, να φέρουν άλλους να δουλέψουν.
8)Για το ´ότι η εικόνα που βγαίνει προς τα εξω πρέπει να είναι η ιδανική
Ναι στην εγρήγορση
Ναι στην αυξημένη επαγρύπνηση
Ναι στην αλήθεια
Σεβασμός της ανθρώπινης ζωής.
Μέχρι της αν αλώσεως μου θα με υφίστανται.