Με όλα τα απαραίτητα μέτρα το πρώτο κουδούνι και οι αγιασμοί στα σχολεία

Οι αγιασμοί των σχολείων πραγματοποιήθηκαν στη  Ρόδο χωρίς  ιδιαίτερα προβλήματα. Το παρόν έδωσαν στα σχολεία επίσης ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, οι βουλευτές  βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης , Γιαννης Παππάς, Νεκτάριος Σαντορινιός, οι εντεταλμένοι  δημοτικός σύμβουλοι Αθανάσιος Στάμος και Σάββας Καραταπάνης οι προϊστάμενοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μ. Ψαράς και Γιάννης Παπαδομαρκάκης  εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού οι διευθυντές   και οι εκπαιδευτικοί  των σχολείων.

 

Μετά την είσοδο των παιδιών στα σχολεία  τους δόθηκαν οδηγίες για τα μέτρα υγιεινής  και οι εκπαιδευτικοί τους εξήγησαν τη σημασία που έχει να φορούν τις μάσκες τους όπως ορίζουν οι υγειονομικοί κανονισμοί.

Στη συνέχεια τους διανεμήθηκαν οι μάσκες . Σημειώνεται πως χθες δόθηκαν οι πρώτες 20.000 μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και έπεται η συνέχεια αφού σε λίγες ημέρες θα σταλούν και άλλες από την ΚΕΔΕ.

Υπήρξαν σε σχολεία και  γονείς που δεν ήθελαν τα παιδιά τους να φορέσουν μάσκες. Αλλά  πέρα της έκφρασης δυσαρέσκειας για το μέτρο   δεν προχώρησαν σε περισσότερες κινήσεις όπως δήλωσε στο Notos News από το συμβούλιο ΠΥΣΠΕ ο κ. Γιώργος Γκουτζιαμάνης.

Οσο  για τα κενά υπάρχουν σε θέσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αφορούν την ειδική αγωγή .

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα κενά όπως δήλωσε ο προιστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιαννης Παπαδομαρκάκης.

«Τα νησιά είναι όλα καλυμμένα.  Κάποιες θέσεις που  έχουν μείνει κενές θα καλυφθούν άμεσα», τόνισε στο Notos News  ο κ. Παπαδομαρκάκης.

Μάνος Κόνσολας: Καμία δυσκολία δεν μπορεί να εμποδίσει τη μετάδοση της γνώσης

Σε  ανάρτηση του μετά τους αγιασμούς των σχολικών συγκροτημάτων στους οποίους παρέστει ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε τα εξής:

Σήμερα, του Σταυρού, στη μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, ανοίγουν τα σχολεία.

Φέτος, θα είναι μια διαφορετική σχολική χρονιά γεμάτη προκλήσεις, τις οποίες παιδιά και γονείς καλουμαστε να αντιμετωπίσουμε με ωριμότητα και υπευθυνότητα, αποδεικνύοντας πως καμία δυσκολία δεν μπορεί να εμποδίσει τη μετάδοση της γνώσης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *