Μάταια περιμέναμε την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

«Ουδένα μέτρο ανακούφισης για τους πολίτες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός . Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Καμία επένδυση στην υγεία στην παιδεία και την κοινωνική οικονομία»

Αυτό υπογράμμισε μιλώντας στο Νotos News και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής  του ΜέΡΑ 25 κ. Θανάσης Μπαράκας.

«Η κυβέρνηση δεν επενδύει στην κοινωνική οικονομία για να δώσει ανάσα στα υπερ χρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις . Είναι ανούσια τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και δεν  καλύπτουν ανάγκες. Το χειμώνα θα βιώσουμε άσχημες καταστάσεις και χρειάζονται θαρραλέα μέτρα.  Για το λόγο αυτό αύριο ο γραμματέας του κόμματος κ. Γιάνης Βαρουφάκης θα παρουσιάσει πρόγραμμα που συμβάλει στην ανάπτυξη και την στήριξη των πολιτών.  Στόχος μας σταματήσει ο κατήγορος των νοικοκυριών και του κράτους. Να μην ξεχνάμε πως και  ο πρωθυπουργός περιέγραψε την κατάσταση της οικονομίας . Τώρα το έλλειμμα του κράτους  δεν θα είναι πλέον βιώσιμο με αυτές τις πολιτικές από τις οποίες επιστροφή δεν υπάρχει» , δήλωσε ο κ. Θανάσης Μπαράκας.

Σε ερώτηση σχετικά με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τους εργαζόμενους ο κ. Μπαράκας δήλωσε πως δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους.

« Κανείς δεν έχει αναφέρει το πως θα επιβιώσουν οι εργαζόμενοι που δεν έχουν δουλειά φέτος. Για αυτούς δεν υπάρχει καμιά  μέριμνα», τόνισε .

Όσο για τις επιχειρήσεις ο κ. Μπαράκας τόνισε πως είναι τα ελάχιστα και δεν προσφέρουν ανακούφιση.

Στη θετική όπως τόνισε είναι η  κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά αλλά  δεν έγινε η ανακοίνωση  για την επαναφορά των  μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

«Όλοι περίμεναν  την επαναφορά των  μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ και αυτό δεν έγινε. Αυτό περίμεναν  όλοι οι νησιώτες. Αυτό αποτελεί άλλη μια ήττα. Κάποια στιγμή να μας εξηγήσουν . Υποστηρίζουν τα νησιά ή τα εκδικούνται;», τόνισε ο κ. Μπαράκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *