FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Γ. Χόντζογλου: Απογοήτευση για τις ανακοινώσεις που αφορούν τους εργαζόμενους ακάλυπτοι οι περισσότεροι

Δεν είναι ικανοποιημένοι οι συνδικαλιστές σε κεντρικό και τοπικό  επίπεδο  από  τις ανακοινώσεις στις οποίες προέβη ο πρωθυπουργός στα πλαίσια της άτυπης  ΔΕΘ  από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως δήλωσε στο Notos News και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό  κ. Γιώργος Χότζογλου  μένουν ακάλυπτοι οι περισσότεροι εργαζόμενοι.

«Περιμέναμε να ακούσουμε πολλά παραπάνω για τους εργαζόμενους. Όσα ανακοινώθηκαν τα γνωρίζαμε από το υπουργείο Εργασίας. Και η παράταση του επιδόματος ανεργίας ήταν γνωστό όπως και η προϋπόθεση των 50 ενσήμων  για το επίδομα ανεργίας», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χότζογλου και πρόσθεσε πως ασάφεια υπάρχει για τις αναστολές των συμβάσεων.

« Δεν μας έχουν ανακοινώσει μέχρι πότε και ποιους αφορούν οι αναστολές των συμβάσεων. Πρέπει το υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει σε  απαντήσεις για να δούμε και εμείς τι θα κάνουμε. Να μάθουμε αν έχει γίνει γνωστή η πρόταση που έχουμε κάνει εμείς» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος και τόνισε πως θα πρέπει να δοθούν διευκρινήσεις για τους εργαζόμενους που δεν έχουν  καθόλου ένσημα φέτος.

«Περιμένουμε να δούμε τι θα ανακοινωθεί για εκείνους που δεν έχουν καθόλου ένσημα φέτος. Θα συνεδριάσει η ΓΣΕΕ και θα ευθυγραμμιστούμε με τις αποφάσεις που θα λάβει η διοίκηση της», δήλωσε στο Notos News και το Κεντρικό Δελτίο ο πρόεδρος του ΕΚΡ κ.Παναγιώτης Εγγλέζος.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ

Στην ανακοίνωση τη ΠΟΕΕΤ αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας σήμερα 14/09/2020 ξεκινούν οι αιτήσεις των εργοδοτών στο σύστημα για τις αναστολές σύμβασης του Αυγούστου και αυτές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 24/09/2020, ενώ οι μονομερείς δηλώσεις των εργαζομένων θα συνεχίζονται μέχρι τις 31/09/2020 Η διαδικασία είναι πλέον γνωστή σε όλους! Αν την αίτηση την έχει κάνει ο εργοδότης και τον προηγούμενο μήνα, τότε ο εργαζόμενος μπαίνει στο σύστημα μόνο αν θέλει να κάνει κάποιες διορθώσεις (π.x. iban) Αν βγάζει ο εργοδότης για πρώτη φορά κάποιον εργαζόμενο σε αναστολή τότε χρειάζεται η δήλωση και του εργαζόμενου!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *