Κ. Μητσοτάκης: Εφαρμόζουμε το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ

Δεν τίθεται θέμα εφαρμογής νέου μνημονίου αλλά εφαρμογής του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ερωτηθείς για την κριτική της αντιπολίτευσης με αφορμή και την έκθεση Πισσαρίδη ο κ. Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι ωραίες ταμπέλες ωραία καίγονται».

«Η κυβέρνηση εκλέχτηκε με ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Ο λαός μας εμπιστεύτηκε για να κάνουμε αυτό που του είπαμε προεκλογικά. Δεν μας εμπιστεύτηκε για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της αντιπολίτευσης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι «το πρόσθετο όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας είναι πολύ σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία».

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στους πόρους του ταμείου Ανάκαμψης που όπως είπε πρόκειται για ευρωπαϊκούς πόρους που προσεγγίζουν την ανάγκη για την εξεύρεση 100 δις για επενδύσεις.

Από εκεί και πέρα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι όλες οι χώρες της ΕΕ θα επανέλθουν σε καθεστώς παρακολούθησης εξαμήνου. Αυτό το καθεστώς δεν θα ισχύσει το 2021, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βλέπουμε μπροστά.

«Όποιος μιλάει για νέο μνημόνιο είναι εκτός πραγματικότητας» είπε ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας ότι «κριτήριο είναι οι αγορές» και αναφερόμενος στο χαμηλό επιτόκιο δανεισμού τόνισε ότι αυτό δείχνει ότι οι αγορές θέλουν να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Πηγή: in.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *