Εξιχνιάστηκε μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στη Ρόδο

Μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας εξιχνιάστηκε στη Ρόδο, για την οποία συνελήφθη 56χρονος επιχειρηματίας κάτοικος του νησιού, ο οποίος βρέθηκε να κατέχει περισσότερα από 120 αρχαία αντικείμενα, αξίας στην «ελεύθερη αγορά» άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ όπως γράφει η εφημερίδα Ροδιακή.

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης μετέβη στο νησί μας πολυμελές κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων το οποίο σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, εντόπισαν τον 56χρονο και στη συνέχεια διενήργησαν και έρευνα στους χώρους της κατοικίας του, όπου και βρέθηκαν τα δεκάδες αρχαία αντικείμενα, τα περισσότερα εκ των οποίων – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- πολύ μεγάλης αξίας!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», το «κλειδί» για να ανοίξει και αυτή η υπόθεση και να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, ήταν ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής και Ερευνητής, Σύμβουλος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, κ. Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές των Ιωαννίνων ξεκίνησαν, πριν από έξι μήνες, να διερευνούν σχετική πληροφορία που είχαν στη διάθεσή τους.

Η πληροφορία αξιοποιήθηκε σχετικά, συλλέχθηκαν και άλλα στοιχεία για την υπόθεση, ενώ υπήρξαν και επαφές αλλά και ταξίδια σε Ρόδο και Κω προκειμένου να διασταυρωθεί όλο το υλικό που υπήρχε στη διάθεσή τους και να «δεθεί» η υπόθεση.
Όταν τα πάντα επιβεβαιώθηκαν, η επιχείρηση για τη διαλεύκανσή της, μπήκε στην τελική της ευθεία.
Έτσι πριν από μερικές ημέρες κατέφθασε στη Ρόδο το πολυμελές κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων διεκπεραιώνοντας τις τελευταίες λεπτομέρειες και χθες λίγο μετά τις 11 το πρωί, ο 56χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη!
Ακολούθησε έρευνα τόσο στο χώρο της κατοικίας του στην Ιαλυσό όσο και σε χώρους της επιχείρησής του, προκειμένου να εντοπιστούν τα αρχαία αντικείμενα.

Βάσει πάντα των πληροφοριών της «Ροδιακής», συνολικά 127 αρχαιολογικά ευρήματα βρήκαν οι αστυνομικοί μεταξύ των οποίων κρατήρα, αμφορείς, δοχεία κ.α., τα οποία και κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για να εκτιμηθούν.
Σε ό,τι αφορά τον 56χρονο συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Πηγή: Ροδιακή

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.