FEATUREDΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΠΑΙΔΕΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Στ. Καρίκης : Πάνω από όλα η υγεία των παιδιών μας, στην τελική ευθεία οι ετοιμασίες για τα σχολεία

Στην  τελική ευθεία εισέρχονται πλέον οι προετοιμασίες του  Δήμου  Ρόδου για  το άνοιγμα των σχολείων στα πλαίσια της έναρξης της σχολικής χρονιάς .

Χθες άνοιξαν όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης όλοι οι ποδικοί σταθμοί με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής

Οι γονείς άλλωστε δεν εισέρχονται στις δομές. Παραδίδουν και παραλαμβάνουν τα παιδιά από τις εισόδους των σταθμών.

Το προσωπικό των παιδικών σταθμών είχε εγκατασταθεί από την προηγούμενη εβδομάδα όπως εξήγησε ο κ, Καρίκης. Ακολούθησε η απολύμανση των δομών.

«Σήμερα ξεκίνησε η λειτουργία όλων των παιδικών  σταθμών. Προσπαθήσαμε ώστε η κατάσταση στις δομές να είναι σταθερά πολύ καλή. Πέρα από τις απολυμάνσεις  την καθαριότητα και τις μάσκες που φοράει το προσωπικό έχει απαγορευθεί η είσοδος σε κάθε  άλλο πρόσωπο. Ακόμη και οι γονείς αφήνουν και παίρνουν τα παιδιά τους από τις εισόδους των δομών Αυτά είναι  τα ελάχιστα για να διασφαλίσουμε την καλή λειτουργία των σταθμών. Δεν θέλουμε να πάμε σε άλλα  μέτρα. Όσο και αν ακούγεται ότι υπάρχει πρόβλημα πιστεύω ότι θα καταφέρουμε  να λειτουργήσουμε σωστά και σε ότι φορά τα σχολεία. Στόχος να πάμε καλά και να μην έχουμε προβλήματα», δήλωσε ο κ. Καρίκης.

Το μέτρο της δίχρονης προσχολικής αγωγής

Σε ότι αφορά το μέτρο της δίχρονης προσχολικής αγωγής ο κ. Καρίκης δήλωσε πως το υπουργείο Παιδείας  δεν έστειλε τις προκάτ αίθουσες .  Σε συνεργασία όμως με τον διευθυντή της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο κ Μπάμπη Ψαρρά έχουν εξευρεθεί όλοι οι αναγκαίοι χώροι για την εφαρμογή του μέτρου.

«Εμείς όμως θα λειτουργήσουμε κανονικά την προσχολική αγωγή σε κτίρια που ήδη έχουμε βρει είτε μέσα σε υπάρχοντα σχολεία ή παιδικούς σταθμούς. Θα λειτουργήσουν κανονικά και τα νηπιαγωγεία στις 14 Σεπτεμβρίου. Κανονικά θα έπρεπε ήδη να ήταν εδώ όχι μόνο οι οκτώ αλλά όλες οι προκάτ αίθουσες που έχουμε ζητήσει για να καλύψουμε τις ανάγκες», δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

Καθυστέρησε η παράδοση των προκάτ  αιθουσών

Σε ερώτηση για το πότε θα έρθουν οι προκάτ αίθουσες στη Ρόδο ο αντιδήμαρχος δήλωσε:

« Ο εργολάβος είχε προθεσμία να τις παραδώσει και να τις τοποθετήσει.  σε 90 ημέρες. Ήρθε κάποιο συνεργείο στη Ρόδο. Ευελπιστούμε ότι θα γίνει το έργο μέσα στο Σεπτέμβριο, Ο δήμος θα αγοράσει έντεκα αίθουσες. ¨Όμως είμαι απογοητευμένος από τις καθυστερήσεις στις διαδικασίες που ακολουθούνται από τον  οργανισμό σχολικών κτιρίων. Από πέρσι τον Σεπτέμβριο είχαμε ξεκινήσει την προετοιμασία  και αναμένουμε την ολοκλήρωση του έργου.  Ο Δήμος δηλώνει έτοιμος σε ότι χρειαστεί για να καλύψει τις ανάγκες».

Οι καθαρίστριες

Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος θα  είναι στις θέσεις τους οι καθαρίστριες στα σχολεία.

«Σε κάποια σχολεία δεν ήταν μέσα στις λίστες των επιτυχόντων οι καθαρίστριες που είχαμε πέρσι και θα έχουμε πρόβλημα  και σε κάποια χωριά. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση μέχρι την Τετάρτη ώστε όλα να είναι εντάξει. Μέχρι  και ιδιωτική εταιρεία θα χρησιμοποιήσουμε για να είναι  το επίπεδο καθαριότητας ανάλογο με αυτό του περασμένου Μαΐου στα σχολεία», τόνισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας.

Οι μάσκες  την Πέμπτη αναμένονται  στη Ρόδο

«Οι μάσκες αναμένονται στη Ρόδο την Πέμπτη ώστε να διανεμηθούν στα σχολεία την Παρασκευή . Τα αντισηπτικά θα είναι στα σχολεία. Σε ότι αφορά το δήμο θα είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας σε όλα τα σχολεία. Η χρονιά είναι δύσκολη όσα μέτρα και να λάβει κανείς.  Πιστεύουμε να είμαστε και λίγο τυχεροί ώστε να μην έχουμε κρούσματα και να μην κλείσουν σχολεία. Πάνω από όλα  η υγεία των παιδιών μας. Θα παρακολουθούμε το θέμα καθημερινά ώστε να προστρέχουμε και να ενισχύουμε τα σχολεία σε υλικά αλλά και σε επίπεδο καθαριότητας. Περιμένουμε και τα 41 άτομα που θα ασχοληθούν με την καθαριότητα των σχολείων με τετράμηνες συμβάσεις. Με τη βοήθεια τους θα έχουμε στα μεγάλα σχολεία και δεύτερη καθαρίστρια. Η προσπάθεια είναι συνεχής καθώς ο τομέας της Παιδείας είναι από τους πιο δύσκολους.  Δεν αρνηθήκαμε παρέμβαση σε κανένα σχολείο. Οι εργασίες όσο έχουμε χρονικό περιθώριο θα συνεχιστούν», δήλωσε ο κ. Καρίκης και  πρόσθεσε πως εργασίες στα σχολεία πάντα θα γίνονται.

Κανένα σχολείο χωρίς κυλικείο

Σε ερώτηση για τα κυλικεία ο αντιδήμαρχος Παιδείας δήλωσε πως έχουν αντιμετωπιστεί  πολλά θέματα .« Στόχος μας είναι όλα τα σχολεία να έχουν κυλικείο. Έχουν λυθεί τα προβλήματα και σε αυτά που δεν είχαν. Ευελπιστούμε  ότι σε όλα τα συγκροτήματα θα υπάρχουν αυτές οι δομές»,, τόνισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *