Β. Κορκίδης : Δεν είναι εφικτό το σενάριο της γρήγορης ανάκαμψης της οικονομίας

«Το σενάριο της γρήγορης ανάκαμψης, που όλοι θα θέλαμε να συμβεί, επί του παρόντος δεν είναι εφικτό, ενώ η συνέχεια για την αγορά θα είναι ένας ακόμα μαραθώνιος, που απαιτεί αντοχές από εμάς και ανάσες από τη κυβέρνηση».

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων με γραπτή δήλωση του ο  πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης με αφορμή τη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ  για το β´τρίμηνο του έτους.

Αναλυτικά στη γραπτή δήλωση του ο κ .Κορκίδης  υπογράμμισε:

«Αναμενόμενα και αντιμετωπίσιμα τα αμείλικτα οικονομικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για το β´τρίμηνο του έτους αναφορικά με την εκτιμώμενη ύφεση, τη πτώση της καταναλωτικής δαπάνης, τις μειώσεις στις εισαγωγές και εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών, καθώς και την άπνοια στις επενδύσεις παγίου. Ας μην ξεχνάμε πως στο β´τρίμηνο περιείχε όλη τη μετάβαση από το καθολικό lockdown του Απριλίου στη σταδιακή επανεκκίνηση της αγοράς του Μαίου και Ιουνίου. Το σενάριο της γρήγορης ανάκαμψης, που όλοι θα θέλαμε να συμβεί, επί του παρόντος δεν είναι εφικτό, ενώ η συνέχεια για την αγορά θα είναι ένας ακόμα μαραθώνιος, που απαιτεί αντοχές από εμάς και ανάσες από τη κυβέρνηση, που οφείλει να δώσει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με όλα τα πολεμοφόδια που διαθέτει για το δ´τρίμηνο του έτους.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *