FEATUREDΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΠΑΙΔΕΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Σ. Καρίκης: Στον ένα χρόνο θητείας ασχοληθήκαμε με μεγάλα και σημαντικά θέματα και συνεχίζουμε!

Στη συμπλήρωση ενός έτους θητείας της δημοτικής αρχής αναφέρθηκε μιλώντας στο Notos News και την «Απογευματινή Ενημέρωση» ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Μετανάστευσης κ. Στράτος Καρίκης.

Όπως  τόνισε και στον τομέα της Παιδείας έχουν γίνει πολλά . Ωστόσο εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τον τομέα της μετανάστευσης που δεν εξελίσσεται καλά εξαιτίας της απροθυμίας του κράτους να πράξει τα δέοντα και να συμβάλει ώστε να φύγουν από το νησί πρόσφυγες και μετανάστες που δεν δικαιούνται παραμονής.

Αναλυτικότερα  ο κ. Στράτος Καρίκης χαρακτήρισε το  πρώτο έτος θητείας της δημοτικής αρχής παραγωγικό .

«Ξεκίνησε το πρώτο έτος της θητείας μας,  με μια περίοδο προσαρμογής. Ασχοληθήκαμε με τα μεγάλα και σημαντικά όπως τις συμβάσεις για την καθαριότητα και άλλα. Στους περισσότερους τομείς όπως λέει η λαϊκή ρήση έχει μπει το νερό στο αυλάκι και θα τρέχει όλο και περισσότερο», τόνισε.

Οι μετανάστες στα παλιά σφαγεία ζουν χάρη στην αγάπη των Ροδιτών

Στον τομέα της Παιδείας  της προσχολικής εκπαίδευσης και της ισότητας όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος έγιναν πολλά και σημαντικά πράγματα.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος με τον τομέα της μετανάστευσης και αυτό έχει να κάνει με την ευθύνη του κράτους σε κεντρικό επίπεδο. Αναφέρομαι στη δομή που έχουμε στα παλαιά  σφαγεία. Είναι φανερό γενικά ότι πάμε  σε δρόμο διάλυσης των υπαρχόντων δομών . Ουσιαστικά θα καταγράφονται οι άνθρωποι που θα έρχονται και θα αφήνονται στην τύχη τους. Διαπιστώνω μια αλλαγή γραμμής.  Όλα αυτά θα κριθούν στην πράξη. Όποιοι  πρέπει να μείνουν  να μείνουν και οι υπόλοιποι να φεύγουν. Τώρα όμως δεν  υπάρχει κανένας έλεγχος. Οι  άνθρωποι  στα παλαιά σφαγεία ζουν χάρη στην αγάπη των Ροδιτών. Δεν θα πρέπει όμως να υπάρχει ένα σχέδιο για το πότε θα φεύγουν από το νησί οι άνθρωποι αυτοί; Η αστυνομία και το λιμεναρχείο όταν τους  καλούμε κάνουν τη δουλειά τους. Τα υπουργεία όμως που έχουν την ευθύνη δεν κάνουν την επόμενη κίνηση. Ο  Δήμος στη συγκεκριμένη δομή δεν έχει αρμοδιότητα για να παρέμβει», δήλωσε ο κ. Στράτος Καρίκης και πρόσθεσε πως πρέπει να γίνονται συγκεκριμένες κινήσεις τα  αρμόδια υπουργεία.

Όσο για τις κινήσεις που έχουν γίνει από το δήμο Ρόδου για  το θέμα αυτό τόνισε:

«Έχω στείλει όχι μόνο μια αλλά δύο επιστολές στα αρμόδια υπουργεία για το  θέμα αυτό,  Η Ρόδος φαίνεται ότι σιγά σιγά γίνεται σταυροδρόμι κάποιων προορισμών. Όσο στα άλλα νησιά τα μέτρα γίνονται πιο αυστηρά ανοίγονται άλλοι δρόμοι στους οποίους περιλαμβάνεται και η Ρόδος».

Σε άλλο χώρο ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών

Ο κ. Καρίκης αναφέρθηκε  και στη μεταφορά του ξενώνα των κακοποιημένων γυναικών σε ένα καινούργιο κτίριο. Θα υπάρχει εκεί φύλαξη και περισσότερο προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών. Αναφέρθηκε  και στην άριστη δουλειά που γίνεται από τον ΔΟΠ  και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Τριάντο .

«Και στην Παιδεία γίνονται μεγάλες παρεμβάσεις από τη σημερινή δημοτική αρχή με περισσότερα κονδύλια. Τα σχολεία μας είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμα.Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις και μέσα στο Σεπτέμβριο», τόνισε.

Στις θέσεις τους άμεσα θα είναι οι καθαρίστριες που έχουν προσληφθεί για φέτος και οι 41 επιπλέον.

«Το κάθε σχολείο θα έχει δύο καθαρίστριες όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος. Παρεμβάσεις έγιναν και για τη βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Θα μοιράσουμε τις μάσκες μόλις έρθουν όπως και τα αντισηπτικά. Κανονικά θα γίνουν και οι απολυμάνσεις. Είμαστε από τους δήμους που έχουν κάνει πάρα πολλά στην Παιδεία», τόνισε.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στην έναρξη λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών σήμερα.

« Μεγάλη δουλειά έχει γίνει στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά. Οι γονείς δεν μπαίνουν στους  χώρους και οι εργαζόμενοι φορούν μάσκες εκτός από τα παιδιά», τόνισε.

 

Κανονικά σε εφαρμογή η δίχρονη προσχολική αγωγή

Ο κ Καρίκης τόνισε πως ο δήμος Ρόδου θα παραχωρήσει αίθουσες για την εφαρμογή του μέτρου της δίχρονης προσχολικής αγωγής καθώς οι  προκάτ αίθουσες που είχαν παραγγελθεί από πέρσι δεν έχουν φθάσει ακόμη στη Ρόδο.

« Ακόμη περιμένουμε να έρθουν στη Ρόδο οι οκτώ αίθουσες που είχαμε ζητήσει. Τα προνήπια θα πάνε κανονικά στους χώρους που έχουμε καθορίσει. Αυτό για 20 ημέρες μέχρι να έρθουν οι οκτώ προκάτ. Συνολικά προγραμματίζουμε μέχρι το τέλος του έτους να λειτουργήσουν 19», τόνισε.

Αγώνας γίνεται όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος ,  για να επεκταθεί το δίκτυο των παιδικών σταθμών σε Ιαλυσό Κρεμαστή  και Μεσαιωνική Πόλη.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *