FEATUREDΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΙΔΕΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι γονείς των μαθητών στη Ρόδο

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις είναι οι γονείς των μαθητών στη Ρόδο που αντιδρούν στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από το υπουργείο Παιδείας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Καλούμε όλα τα ΔΣ των συλλόγων γονέων του νησιού μας να συνεδριάσουν,  και να αναδείξουν τα ιδιαίτερα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε σχολείο. Επίσης να έρθουν σε επαφή με το ΔΣ της ένωσης συλλόγων, προκειμένου να συντονίσουμε τον κοινό αγώνα  που πρέπει να αναπτύξουμε», τονίζεται στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας γνώριζαν από τον Μάιο ότι υπήρχαν πολλές πιθανότητες να έχουμε δεύτερο κύμα της πανδημίας με την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς. Παρόλα αυτά δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο τόσους μήνες, ώστε να διασφαλίσει ότι θα ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια για την υγεία των παιδιών μας, των εκπαιδευτικών και κατ’ επέκταση εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών. Η όλη αντιπαράθεση για τη χρήση ή μη μάσκας στα σχολεία βοηθάει την κυβέρνηση να κρύψει ακριβώς αυτήν την επικίνδυνη στάση της. Αντίθετα, προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα 25 παιδιά ανά τάξη είναι καλύτερα από 15!

Όλους αυτούς τους μήνες οι σύλλογοι γονέων και οι φορείς των εκπαιδευτικών ζητούν από την κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα και έχουν προχωρήσει σε δεκάδες κινητοποιήσεις και δημόσιες παρεμβάσεις. Αυτή όλη η δραστηριότητα είχε σκοπό  να αναδειχτούν τα τεράστια διαχρονικά προβλήματα της δημόσιας παιδείας, που με την πανδημία οξύνθηκαν και αποκαλύφθηκαν στα μάτια όλης της κοινωνίας.

Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά να κλείσει τα μάτια στα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Είναι προκλητικό ότι το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρήματος για την αντιμετώπιση της πανδημίας κατευθύνθηκε και εξακολουθεί να κατευθύνεται στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η επαναλαμβανόμενη άρνηση της υπουργού παιδείας να συναντηθεί  με τους γονείς για να ακούσει έστω τις απόψεις τους και τα αιτήματα τους είναι εξοργιστική. Η ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας) ζητάει εδώ και πολλούς μήνες ραντεβού, όμως η ηγεσία του υπουργείου το αποφεύγει συστηματικά.

Ως ένωση των συλλόγων γονέων Ρόδου, συμφωνούμε και στηρίζουμε τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των συλλόγων γονέων και των εκπαιδευτικών που είναι σε εξέλιξη σε όλη τη  χώρα. Επίσης, διεκδικούμε άμεσα τα εξής:

  • Δεκαπέντε μαθητές ανά σχολική αίθουσα. Να γίνουν ενέργειες να βρεθούν σχολικές αίθουσες π.χ. σε άλλα δημόσια κτίρια.
  • Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις ανάγκες. Να σταματήσει το αίσχος των αναπληρωτών που αναπληρώνουν κάθε χρόνο τους εαυτούς τους. Μόνο με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό θα σταματήσουν τα κενά που υπάρχουν κάθε χρόνο, λόγω των οποίων μερικά από τα παιδιά μας  μπορεί να χάσουν ακόμα και μήνες μαθημάτων.
  • Δωρεάν τεστ για COVID-19 σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά και όποτε χρειαστεί μέσα σε αυτή.
  • Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία, ώστε να διασφαλιστεί ο συχνός καθαρισμός και η απαραίτητη υγιεινή.

Καλούμε όλα τα ΔΣ των συλλόγων γονέων του νησιού μας να συνεδριάσουν,  και να αναδείξουν τα ιδιαίτερα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε σχολείο. Επίσης να έρθουν σε επαφή με το ΔΣ της ένωσης συλλόγων, προκειμένου να συντονίσουμε τον κοινό αγώνα  που πρέπει να αναπτύξουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *