FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΠΑΙΔΕΙΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Όλα έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς λέει η Γεν Γραμ. του υπ. Παιδείας από το Καστελόριζο

Αύριο το μεσημέρι  θα αναχωρήσει από το Καστελόριζο η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του υπουργείου Παιδείας κ Αναστασία Γκίκα.

Το πρωί η κ. Γκίκα είχε συνάντηση με το δήμαρχο Μεγίστης κ. Γιώργο Σαμσάκο και τον αντιδήμαρχο κ. Στράτο Αμύγδαλο  για θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες της και γενικότερα τη λειτουργία των σχολείων την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Το απόγευμα θα έχει συνάντηση  με γονείς και μαθητές που φοιτούν στα σχολεία του μικρού νησιού.

Η κ. Αναστασία Γκίκα θα παρευρεθεί στην τελετή λήξης του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου, εκπροσωπώντας την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Γκίκα θα απονείμει το βραβείο του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), με το οποίο είχε παλαιότερη συνεργασία ως Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του ΥΠΑΙΘ.

Τι είπε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» 

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε από το Καστελόριζο  η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα για το άνοιγμα των σχολείων και για το κατά πόσο είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μικρούς μαθητές εν μέσω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την κυρία Γκίκα, οι τελικές αποφάσεις της επιτροπής επιδημιολογίας θα ανακοινωθούν από την υπουργό παιδείας, Νίκη Κεραμέως, την Τρίτη (1/9).

Τα βήματα που θα ακολουθηθούν εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις οδηγίες των ειδικών.

Η κυρία Γκίκα υποστήριξε πως υπήρξε ο χρόνος για την αποστολή των βιβλίων, τους διορισμούς εκπαιδευτικών και την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ.

Όσον αφορά τις καθαρίστριες, αυτές θα είναι στη θέση τους και θα καθαρίσουν τα σχολεία με βάση τις οδηγίες.

Αντισηπτικά και καθαριστικά, είναι υλικά που παρέχονται από τη σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάθε δήμου.

Τέλος, σύμφωνα με την κυρία Γκίκα, η προετοιμασία έχει γίνει και όλα είναι πανέτοιμα για τις 7 Σεπτέμβρη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *