Στήριξη των εργαζομένων ζητά το ΕΚΡ ενόψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Συνεδρίασε χθες, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00μμ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Ρ. στην αίθουσα συνεδριάσεων αυτού και μεταξύ άλλων αποφάσισε ομόφωνα το πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων εν όψει των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ζητάμε

1) Άμεση αποκατάσταση της αδικίας όσον αφορά τους εργαζόμενους που δεν είχαν δικαίωμα επαναπρόσληψης και άμεση τακτοποίηση του τεχνικού θέματος σχετικά με το χρονικό περιθώριο των 80 ημερών επιδότησης της ανεργίας τους.

2)Επιδότηση όλων των ανέργων οι οποίοι δεν έχουν λάβει κανένα βοήθημα έως τώρα.

3)Μετά τη λήξη της τρέχουσας τουριστικής περιόδου όλοι οι εποχιακά απασχολούμενοι στον τουρισμό να ενταχθούν σε πρόγραμμα επιδότησης της ανεργίας, διάρκειας τουλάχιστον μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής σεζόν και το ποσό της επιδότησής τους να είναι της τάξης των εξακοσίων (600€) ευρώ χωρίς καμία προϋπόθεση ένταξης σε αυτό.

Απαιτούμε δε

  • Την ενεργοποίηση και εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, την εκμηδένιση ή τη μείωση του Φ.Π.Α στα είδη πρώτης ανάγκης, τουλάχιστον στα νησιά ώστε να υπάρξει μείωση του κόστους διαβίωσης.
  • Την αφαίρεση από το λογαριασμό ρεύματος οποιασδήποτε χρέωσης δεν σχετίζεται με αυτό, αφού η αξία των τελών που χρεώνονται στο λογαριασμό είναι μεγαλύτερη και πολλές φορές διπλάσια από την αξία του ρεύματος.

Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητάμε

  • Να ενισχύσουν και αυτοί από την πλευρά τους οικονομικά τις οικογένειες που έχουν φοιτητές και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
  • Να ενισχύσουν το Ίδρυμα Υποτροφιών Δωδεκανήσου ώστε περισσότεροι φοιτητές να παίρνουν υποτροφίες.

Από την Κυβέρνηση ζητάμε τη δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών από και προς τη Ρόδο, τη δωρεάν σίτιση και τη δωρεάν διαμονή τους.

Επίσης εξουσιοδοτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Κ.Ρ να πάρει οποιαδήποτε απόφαση για κινητοποιήσεις ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *